Ca sa fim noi.
"Cel care va sti sa raspunda la intrebarea asta corect e un geniu." --> Si de unde stii tu cine raspunde corect si cine nu?
Pentru ca orice lucru, fapt sa aiba un inceput si un sfarsit de aceea toate lucrurile incep pentru a se tremina candva. parerea mea, de ce toti avem un inceput? pentru a sfarsi, nu?
Viata inseamna a te naste, a trai si a muri si a lasa urmasi care si ei la randul lor vor urma aceiasi cale, la fel ca si natura si fiintele necuvantatoare.
Eu nu cred ca tu esti in stare de a aprecia care raspuns este corect ci numai cel de sus stie adevarul, dar totusi o sa'mi dau si eu cu parerea:
Orice are un inceput are si un sfarsit, pana si Pamantul are un inceput deci nu vom sti niciodata de ce s-a creat viata, poate ca noi santem doar niste simplii pioni pe o tabla uriasa de sah, iar Pamantul este si el tot un pion, mic neansemnat in acest mare univers. Poate ca noi am existat din totdeauna, sunt multi care incearca sa afle adevarul dar nu vor reusi niciodata, ceva ne impiedica.
Adam si Eva erau in stand-by. Nici nemuritori, dar nici muritori. Ca si Fat-Frumos din Tinerete fara Batranete si Viata fara de Moarte. Totul depindea de respectarea legislatiei, ma rog, a unei porunci unice: nu muscati mai din frunctul oprit/nu te duce in Valea Plangerii. Daca s-ar fi dorit ca ei sa fie nemuritori, Dumnezeu ar fi taiat Arborele Gnozei si ar fi bagat sarpele in terariu, iar Ispirescu ar fi turnat beton in Valea Plangerii si ar fi facut parcare. Dar ei erau meniti sa pacatuiasca si sa devina muritori. Dupa ce cuplul primordial ingurgiteaza poama cu vitaminele cunoasterii, stand-by-ul inceteaza. Oamenii devin fiinte trecatoare, traumatizate pe vecie de constiinta ca sunt inzestrate cu viata doar pentru a muri. Viata si moartea vin asadar la pachet pentru a forma adevarata pedeapsa capitala. Conditia esentiala a condamnarii la moarte?: osanditul sa fie in viata.
Si aici intervine religia, religiile, miile de sisteme de credinta. Vrei sa nu mori pe bune? Vrei ca viata-moartea sa nu mai fie o executie, ci doar o ecluza spre viata vesnica®? Simplu, iti alegi o religie cu escatologie optimista.
Din punct de vedere religios, viata a fost creata de Dumnezeu datorita vointei sale. Iar moartea, datorita pacatului lui Adam ispitit de Eva.
Cum adica, au fost create? Cum adica, au fost creati oamenii? Cine i-a creat? Sa fim seriosi! Orice organism viu are niste stadii de viata care prin evolutie si apoi prin involutie duc la moarte.
Pur si simplu, oboseste "motorasul".
Numai oamenii creeaza diverse chestii.Care, si alea, mai dau in primire din cand in cand.
Viata inseamna evolutie, si moartea tot evolutie (daca n-ar muri copacii n-ar avea cu ce se hrani radacinile lor, daca n-ar muri pestii si alte animale n-am avea ce manca noi - ecosistem ), dac-am trai vesnic n-am mai avea cu ce ne hrani am fi foarte multi. Daca pamantul n-ar muri s-ar prabusi sistemele.
De ce a fost creata viata si moartea?
viata si moartea inseamna evolutie, mor unii ca sa traiasca ceilalti.
Viata este rezultatul produs al evolutiei biochimice a materiei nevii, din conditiile existente care erau la inceputul Pamantului.
Moartea nu este o creatie, ea este rezultatul stadiului de evolutie a tuturor organismelor.
Daca viata nu ar fi fost creata, nu am fi putut sa ne bucuram de ea, de frumusetea ei, cand a fost explozia aceea uriasa Big-Bang, universul a luat nastere, inainte de acesta nu se afla nimic, absolut nimic, dar nimeni nu stie nici cum s-a produs explozia. Ori Dumnezeu a creat-o, ori a fost un "accident", cat despre moarte, orice se naste trebuie sa si moara, moartea este un nou inceput, cum ne nastem se naste si sufletul. Nu trebuie sa ne fie frica de moarte, depinde de ce am facut in viata anterioara vom merge in Rai sau Iad, nimeni nu poate descrie exact sufletul, eu il descriu ca fiind o energie sau asa ceva, nu stim nici daca sufletul nostru a existat dintotdeauna fara sa stim. Nu putem trai la infinit. Viata a fost creata sa ne bucuram de ea si sa avem sansa sa facem ceva maret care va schimba lumea.
Iti spun eu... poate vrei sa intrebi de ce a fost creat raiul si iadul sau ceva de genul acesta...stiu ca oameni nu a fost creati ca sa moara... dar dupa pacatul stramosesc a fost creata moartea... unde toti oamenii mergeau in iad.fie buni.fie rai...pana ce a coborat Iisus pe pamant si a fost rastignit si omorat... odata ce El a murit s-a dus in iad sub forma de om. iar satana nu putea sa isi imagineze cum a ajuns Dumnezeu in iad.si odata ce a inviat ia luat odata cu el pe toti cei buni. sper ca am dat raspunsul bun
Viata si moartea nu au fost create de nimeni! Pur si simplu s-au creat de la sine, asta inseamna stiinta
Un ateu ar zice : Dar cine sa creeze viata?
Un crestin :viata si moartea a fost creata pentru ca sa il slavim pe Dumnezeu si moartea ii ca sufletele oamenilor sa primeasca rasplata pentru cum lau slavit pe Dumnezeu...
Savurati cu luare-aminte cele prezentate la aceasta adresa: http://www.ageac.org/ro/ageac_ro/corpus-gnosticum-3/principii-gnostice/ si veti descoperi Geniile din Voi.Ganditorul.
Viata altor entitati in afara lui Dumnezeu a aparut datorita liberei Lui vointe. Moartea (disparitia totala a oamenilor) nu exista, sufletul lor merge la cel caruia i-au slujit. Am ascultat mai multe marturii ale unor oameni care au trecut prin moarte clinica si niciuna nu spunea ca dupa moarte nu a fost nimic. Bineinteles dupa criteriul experimentarii putem trai acest lucru dupa moartea fizica.
Viata a fost creata de Dumnezeu. Moartea este opusul vietii asa cum spune Biblia. Este pedeapsa pentru neascultare. Cei morti nu stiu nimic pentru ca acolo unde se duc, nu este nici plan nici cunostinta, nici pricepere (Eclesiastul 9:5, 10). Moartea o mostenim de la Adam insa vom putea fi readusi la viata conform Bibliei (mai multe informatii personal).
Citeste Cartea Legii si ai sa intelegi ce este viata, atat aici cat si dincolo!
http://www.paganism.ro/CarteaLegii.pdf
Viata si moartea sunt aceiasi chestie.viata este moartea eternitatii, si moartea este inceperea vietii eterne.sunt doar niste porti, care conecteaza lumile, definite prin spatiu si timp nelimitat.noi stim doar sa definim ceea ce este cunoscut ca "viata".