Poate când erai mic ai băgat săpun în gură și nu mai ții minte, sau poate când făceai duș, ți-a intrat puțin șampon/săpun în gură și creierul asociază gustul acela cu gustul săpunului solid...cine știe. Sau poate, creierul își imagnează cumva ce gust ar avea săpunul, pe baza mirosului și al altor "experiențe" din trecut cu substanțe chimice relativ asemănătoare.
Ai impresia ca stii. Dar nu stii care este gustul real. Nu stii daca impresia ta este identica cu gustul sapunului. Poti sa-ti inchipui orice.
Sapunul solid si el, are in conpozitie subst care intra in fabricarea sibaltor produse de curatenie care, pote le:ai gustat anterior si ai ai uitat.
Când suntem mici avem obiceiul să băgăm orice în gură, de multe ori nu ne amintim asta alteori da, eu de exemplu îmi amintesc cum am gustat pământ și aveam 3 4 ani atunci, mi-a venit așa: hai să văd ce gust are pământul.
Evident că știu și ce gust are săpunul pentru că mi-a ajuns în gură în timp ce mă spălam, deci dacă stăteai să te gândești un pic nu mai puneai întrebarea asta tâmpită la care oricine știe răspunsul.
Creierul nostru e plin de mistere. Uneori avem senzatia ca stim un gust daca este asociat cu un miros. Daca in trecut ai mirosit ceva asemanator si ai si gustat, cumva ti-a ramas in minte amprenta obiectului.
Nu știu răspunsul exact, dar creierul este foarte complex și lucrează.
Spre exemplu, uneori am impresia ca, atenție: Chestia asta are gustul ca mirosului altei chestii.
Gen: Mărul asta are gustul ca mirosul perei.
Sara2 întreabă: