| Romanian a întrebat:

De ce apa minerala imbuteliata are data de expirare, dupa ce a curs zeci de mii de ani pe sub munti? Ca doar de acolo o scoate, de la izvoare. Cel putin asa sper.

10 răspunsuri:
| miradoniz a răspuns:

hee hee îi adaugă dioxid de carbon la îmbuteliere,cum a spus și @Mihaita; deci se formează acidul carbonic,care cred ca e instabil -de fapt apa minerala naturala din România conține mult fier,deci îl scot, ca sa fie la "norme"-și îl înlocuiesc cu ceva mai "puțin periculos "hee hee deh, corectitudine alimentarahee hee

| Skylar a răspuns:

Pentru ca nu exista proces de purificare in sticla, sau or fi niste norme tampite...

| anyia a răspuns:

Omule, nu trai doar cu speranta!
Ca doar acum nu chiar crezi ce dau astia in reclamele de la televizor cu apele lor din izvoare! Pff...traim in Romania si bem apa direct de la sursa[dar hai sa nu zic acum care-i sursasad]

| aaaa12345 a răspuns:

Dispare acidul

| Ryuk751 a răspuns:

Deoarece pe sticla scrie un E mare, inseamna ca are euri(emulgatori)chimicale, ei cred ca purifica apa inainte de imbuteliere.

| Alex66 a răspuns:

Da caca maca de sub munti daca vrei apa de sub munti du-te la un izvor natural(eu acas am propriul izvor big grin ) apa imbuteliata cred ca e apa de mare care a fost purificata si tratata etccc laughing

| Puffy_1082 a răspuns:

Pentru ca,dupa cum ai spus is tu,a curs sub munti,in natura, in stare libera si nu avea cum sa se "strice".Dar asa, cine stie de cand e acea apa imbuteliata.La un moment dat tot va prinde un gust sau un miros aparte.Au data de expirare pentru a estima timpul in care apa a fost imbuteliata si din acest motiv de obicei expira peste vreo 2 ani. Sper ca te'am ajutat. Funda?big grin

| smile20000 a răspuns:

Chiar crezi cu adevarat ca este apa de izvor? rolling on the floor

| MarkTremonti a răspuns:

Uite aici raspunsul si mult mai multe despre apa imbuteliata.
http://sanatos.gustos.ro/......itate.html

| XxLauraVaZambestexX a răspuns:

Pai pentru ca atunci cand apa sta sigilata, dupa un timp, daca nu este consumata, ea se transforma din apa curata si buna de baut, in apa statuta. Sper ca te-am ajutatwinking.