Ateii il cauta afara pe D-zeu, nu in launtrul lor.Nu au incredere in propriile lor trairi, poate ca le e frica, poate sunt orgoliosi.Atata timp cat ne raportam si la ceea ce simtim ne putem numi si altfel decat simple fiinte biologice:fiinte umane.
Paradoxul planului divin si al liberului arbitru
Dumnezeu a conceput un plan divin, iar de atunci toate merg conform planului, si conform planului vor merge toate, intotdeauna.In cazul acesta, absolut tot ceea ce s-a intamplat, se intampla si se va intampla vreodata este scris in planul divin si a fost conceput de dumnezeu.Cu toate acestea, dumnezeu ne spune ca trebuie sa ne rugam, sa mergem la biserica, sa tinem post etc.
Cum ne poate pretinde dumnezeu sa facem ceva, atata timp cat tot ceea ce facem a fost scris in planul divin? Atata timp cat planul divin exista, noi nu avem liber arbitru, alegerile nu ne apartin, ci au fost trecute de dumnezeu in planul divin.Prin urmare, nicio persoana nu poate fi condamnata pentru nicio actiune, intrucat dumnezeu a facut ca persoana respectiva sa comita actul cu pricina, chiar in planul divin.Mai apare o problema: noi trebuie sa ne obtinem mantuirea.Mantuirea o putem obtine doar prin faptele noastre, insa aceste fapte au fost trecute in planul divin de dumnezeu.Prin urmare, noi, neavand liber arbitru, nu ne alegem destinatia (rai sau iad), ci chiar dumnezeu o face, in planul sau divin.
Paradoxul lui Epicur
Dumnezeu este bun, drept si atotputernic.
Vreau dumnezeu sa opreasca raul si nu poate? Atunci nu este atotputernic
Poate dumnezeu sa opreasca raul, dar nu vrea? Atunci este rauvoitor
Vrea si poate? De ce nu o face?
Nu poate si nu vrea? Atunci de ce il numim d-zeu?
Cum pot fi rezolvate aceste paradoxuri?
Dar tu -andre999- sau 666?! ce dovezi ai ca exista?
Si eu ma uit in jur la tot ce este NATURAL si ma intreb cum mama naibii a aparut asa ceva?! Ma uit ca tot ce exista in natura este infinit peste puterea noastra de pricepere si imaginatie, ma uit ca totul este socotit si calculat si totul functioneaza ceas. Nimic din ce-am facut noi oamenii nu se poate compara cu ce-a facut " natura ". Se si spune ca noi oamenii nu descoperim nimic ci doar copiem anumite lucruri din natura...
Bun! si daca noi oamenii sintem -varza - la ce putem face, si daca sintem facuti, dupa cum spuneti voi, -dupa chipul si asemanarea Domnului - inseamna ca si EL este limitat in ceea ce poate face, inseamna ca NU EL a facut lumea aceasta.
Nu crezi ca este logic?
Bun! si daca EL este limitat in ceea ce poate, de ce sa cred in EL?
Credinta se raporteaza la o putere divina la super personaj... De ce sa-mi aleg drept model pe EL, EL cel care este sub puterile naturii? Viata m-a invatat ca daca imi aleg in lider il aleg pe cel mai bun si nu pe cel mai popular...
Despre ce spunea Pasteur ...este simplu de inteles, nu este nimic filozofic, poate doar citatul pus linga numele face sa para mai inteligent. Este vorba ca cel ce incepe sa studieze stiintific, la inceput are parerea ca stapineste stiinta dar apoi isi da seama ca si el este limitat si stiinta ( cum spuneam mai sus ) si ca anumite " procese stiintifice " sint peste puterea de intelegere ...aici el cade in capacana trufiei! In loc sa recunoasca sincer ca ATIT poate si stie, incepe sa filozofeze ca Dumnezeu si numai el le stie pe toate, mai mult, in locul unei recunoasteri sincere a neputintei " se da " un fel de ucenic al LUI. Asta o numesc eu parsivitate, chiar daca este vorba de Pasteur ( adolf)
Corect, de ce sa nu-l pui pe Dumnezeu acolo unde nu gaseti si nu ai o explicatie...mai ales daca esti bigot.
Apropo Louis Pasteur a facut acea afirmatie inainte de 1895, cand stiinta era doar la inceput si facea primi pasi spre cunoastere.In 1966 ieseam in spatiu fara ajutor divin...concluzia? alt citat pus la plesneala
Sarut mana, doamnelor si domnilor.
Se dau citate pe aici? Am si eu unul. Este edificator. Autorul e Jean-Claude Van Damme: « Cred in Dumnezeu… 1+1=1. Exista Jean-Claude si exista Dumnezeu in acelasi corp. Daca ne putem uni, devenim ceea ce se numeste miracol. Si fiecare persoana are pe Dumnezeu in el. We are all one. Cred INTR-ADEVAR in Dumnezeu ».
Are vreo relevanta? E ca si cum ai intreba de ce exista atatea milioane de oameni care nu sunt crestini... ironia e ca, in sinea lor, toti cred intr-o viziune sau alta in divinitate. dar ca nu e vb de dumnezeul Islamului sau al crestinismului, asta e doar o diferenta de cultura. Eu fac parte dintr-o familie religioasa practicanta chiar si sunt casatorita cu un crestin ortodox convins. In schimb, eu sunt atee ...sau mai bine zis non-religioasa. Te-as intreba, andre999, ce te face pe tine sa crezi in dumnezeu de vreme ce "noi cunoastem doar 1% din univers"? Un argument mi-ar fi de ajuns
Unii oamenii nu cred in Dumnezeu pentru ca sunt infruentati de cel Rau adica Satan sa nu-L iubeasca pe Dumnezeu sau sa nu-L asculte si asa ajung la concluzia ca el nu eaxista...sau alti oamenii spun ca nu au nevoie de EL pentru ca se descurca ata de bine fara El, dar asta nu este adevarat pentru ca tu poti murii in aceasta secunda si cand vei ajunge la JUDECATA spui : De ce am ajuns aici?, si spui in fata Lui Dumnezeu ca tu ai facut lucruri bune, dar tu nici macar nu ai crezut in EL!
Uite un mod prin care poti afla daca exista sau nu Dumnezeu.
Cere ceva de la Dumnezeu ceva ce nu poti obtine prin propriile puteri si nici ceilalti nu iti vor da fara interventie din afara. Daca primesti stii cine te-a ajutat. Testul meu se bazeaza pe un verset din Noul Testament: "Si oricine cere ia".
"Constiintzei degeaba`i ceri dovezi cretinule..." in a crede sau nu, e meciu tau cu tine asta, daca esti destul de bun castigi la scor oricum ce credeti voi nu ajuta la nimic, Eu nu cred si nu m`a pedepsit pana acum dar naaah vom vedea mai tz :-s sh inca ceva "Dumnezeu a murit!" - Friedrich Nietzsche Poate ca a existat sau exista un Dumnezeu da cert... acesta nu are cum sa priveasca in gandurile noastre, oricum credeti in continuare ca e mai bine asa