Pentru ca nu le place sa creada ca s-au tras din relatii incesuoase.
Pentru ca le face placere sa creada ca se trag dintr-un animal care nu ucide din placere. Nu jupoaie animale de vii doar pentru blana lor si in timp ce face asa ceva, sa lungeasca chinul animalului calcindu-l in picioare si lovindu-l bestial. Le face placere sa creada ca se trag din fiinte mai umane decit oamenii.
Dar crezi ca este mai "reala" povestea cu adam si eva care s-a facut din coasta lui adam, care au avut doi baieti si de aici am aparut noi.impresionant si foarte real.
Fiecare e liber sa creada ce vrea, de ce sa ii contrazicem, oricum nu rezolvam nimic, sunt convinsi ca adevarul e de partea lor.
Imi place sa cred ca maimutele sunt inteligente intr-un mod diferit, in care, atat unii atei cat si ne-atei, nu o sa il inteleaga niciodata. intrebarea ta a continut insa si un "sa creada" deci, poate unii in asta cred
Fiindca maimutele nu au reguli, dar nu jigni toti ateii sint printre ei oameni de bine si foarte bine si multi dintre ei sint ateii din cauza poponarilor.au scuze a popilor.
Iar mi-a disparut subtil un raspuns. Nu aveam dreptate? Pai daca individul asta scrie ca teoria evolutiei sustine ca oamenii se trag din maimute, nu cumva aveam dreptate? Sau se practica si aici cenzura ca pe youtube?
Acolo majoritatea vide-urilor despre islamism sunt date jos cu ajutorul "false flagging-ului". Se pare ca si aici e la fal...
Adică, omul să se fi născut din maimuţă? Cum aşa, fără blană? Dar care e rostul întrebării de fapt? Bine, factual pentru a fi la obiect, probabil că dumneata eşti un "bun creştin" şi de aceea vrei să întorci ateii rătăciţi prin metode specifice. Am mai întâlnit această atitudine, dar la un alt nivel, chiar în lăcaşul de cult al bunului creştin, citez din memorie un preot filmat cu camera ascunsă dicutând cu o enoriaşă undeva prin cotloanele junglei Romania: "Dumnezeu vede şi iartă pe cel ce se căieşte şi nu banii vrea, ci rodul cel mai greu muncit ori virtutea cea mai de preţ a copiilor lui. Iei nişte agheasmă şi te speli bine 'colo jos sau, mai bine, vii aci în altar şi te spăl eu [...]". Îmi pare mai moral ateul cu rădăcini maimuţăreşti, decât misitul "creştin" cu instincte animalice care se săturase probabil de mustrat în faţa comunităţii pe cei/cele care nu şi-au plătit cotizaţia la zi şi a încuviinţat prin atotputernicia domnului dumnezeului său să ia plata în natură - căci e creaţia sa şi aceasta -, nu de-alta, dar gândea preotul în toata pioşenia sa ca n-avea doamne-doamne bani să-şi pună termopane sau cu cine să-şi satisfacă... poftele. Şi a plănuit asta în acord cu întreaga viziune creştină. Poate îţi devine mai clar dorinţa unor "rătăciţi" de a se trage din ceva care le garantează natural că nu o să-i deposedeze măcar de propria demnitate.
Am fost de acord întotdeauna că omul are nevoie şi de o altă autoritate decât cea juridică ori cea a moralităţii proprii, dar să-i minţi şi să le promiţi bogăţie în timp ce-i jupoi de ultima formă de avuţie, în ciuda unei credinţe sincere, este josnic, sub bunul simţ chiar şi al Nimicului.
Am uitat ceva; Uneori este mai bine sa crezi ca te tragi din maimuta si sa te comporti ca un om, decit sa zici ca esti om dar te comporti mai rau decit o maimuta.Priveste ce fac cei care isi spun oameni(popii si cardinali)asa au facut dintodeauna numai ca in trecut nu puteai sa-i filmezi, sti cum zic batrini:"Rahatul"nu sta prea mult timp sub apa!
Pentru cei care cred ca au evoluat din maimute, am mai postat aceste versuri si o s-o mai fac, atata timp cat subiectul abordat o cere! Pe cat de amuzant, pe atat de real:
Odată, o maimuţă din evul anecdotic
Venind la sfat pe-o creangă de arbore exotic,
A zis: Atenţie! Sunt foarte ofensată: http://www.liga1.ro/teaminfo.php/25/Unirea%20Alba%20Iulia/
Circulă-n lume vorba deloc adevarată,
Că omul ar descinde din buna noastră rasă...
Însăşi ideea asta îmi pare odioasă.
Aţi pomenit vreodată divorţuri printre noi
Copii lăsaţi pe drumuri sau imnuri de război?
Cine-a vazut în hoardă la noi, bolnavi mintali,
Drogaţi, lacomi de cărnuri şi homosexuali,
Excroci, bandiţi, gherile sau vreo tutungerie?
În neamul nostru nobil nu vezi aşa prostie
Noi n-avem mafii crude în stirpea noastră aleasă
Nici terorişti, nici dogme, nici luptele de clasă.
Cât am bătut eu jungla, scuzaţi, n-am observat,
În obştea de maimuţe, cocotier privat,
Nici garduri şi nici paznici, nici pui murind de foame
Sau omorâţi în taină de aşa zise „mame"...
Nu veţi vedea vreodată cât soarele şi luna
O minte de maimuţă dospind în ea minciuna.
Chiar dac-aş fi silită de vreun laborator,
N-aş deveni port-bâtă şi nici informator.
Şi iată, încă una din lumea cea de jos:
La noi nu se întâmplă război religios
Nici „sfinte" inchiziţii, nici libertăţi în lanţuri,
Nici chefuri după care să ne culcăm în şanţuri,
Nici ordini mondiale, nici materialism
Şi nici vreo îndoială ce-aduce ateism.
E-adevărat că omul a coborât ca soi
Dar, să fim rezonabili, n-a coborât din noi!
Vai, @DaNy, icnetele tale par că nu au frântura de inteligenţă minim necesară constructului numit om. Chiar nu vezi că această poezioară pe care ai împrumutat-o şi pe care ne-o prezinţi (pentru că se impune zici - comic, dar şi inutil!) este în fapt încă un motiv pentru care omenirea să-şi dorească să aibă rădăcini "maimuţăreşti"? Ce te-a orbit? Vanitatea sau intelectul suprimat ideologic? Citeşte din nou versurile şi ia aminte câte speranţe oferi cu aceasta celor care o citesc, cum atâtea rele din lumea asta, a oamenilor, nu există în lumea maimuţelor. Parcă încep să-mi doresc să fi fost neam de maimuţă şi să urlu-n jungla citadină: Regres, dulce regres, tot mai departe eşti!
De dragul contradictiei:fiindca altora le place sa creada ca au fost creati de Dumnezeu! Si ce-i mai frumos in lumea asta decat sa te certi cu cineva! Daca n-ar fi fost ateii ar fi trebuit inventati.Si spun atei fiindca au aparut dupa teisti.Cum ar fi fost lumea fara schisme, cum ar fi aratat TPU fara certuri si acuze reciproce? Asa incat eu nu va nimic daunatotr nici pentru o categorie, nici pentru alta, dar un castig pentru spectacol!
Fiecare are dreptul sa decida de unde vrea sa se traga...eu prefer sa cred teoria religioasa pentru ca e mai logic ca ne tregem din doi oameni, Adam si Eva, decat din maimute...eu nu ma consider maimuta dar daca cineva se considera e problema lui
Cred ca intrebarea e falsa/gresita. Ateilor nu le face placere sa creada ca se trag din maimute si nici macar nu cred asta. Teoria evolutiei implica un stramos comun, nu originea omului din maimuta.