| XxXAl3x2014XxX a întrebat:

De ce atunci cand oamenii sunt executati nu au voie sa stie persoana care îi ucide.Am vazut foarte multe cazuri in care se pune masca sau unele arme nu au gloante reale pentru a nu se sti cine este ucigasul.Adica practic tu cand mori imediat ce iesi din corp poti afla cine este .....nu stiu sunt foarte curios...

6 răspunsuri:
| sabin89 a răspuns:

Daca ar afla poporul ca calaul este X...s-ar amuza de o asemenea cacofonie laughing

| Felys a răspuns:

Nu e vorba ca nu au voie sa isi vada executorul ci masca se pune pentru a atenua frica celui executat, sa nu isi priveasca moartea cu ochii

| Darkmagic a răspuns:

1. Calaul are fata acoperita pentru a nu fi supus oprobiului public si ca sa nu devina tinta unor eventuale razbunari ale rudelor celui executat.
2. Componentii unui pluton de executie nu cunosc care arma are glont adevarat sau "orb", nici cel care incarca armele nu stie carui soldat o sa-i revina o arma cu glont real sau orb.
Motivul este acela de a-i tine pe participantii la executie la adapost de eventualele mustrari de constiinta, acestia fiind militari, nu calai profesionisti.
3. In cazul executiilor prin injectie letala nu cunosc decat procedurile din statul Texas, si acolo executorul are echipament medical (manusi, masca chirurgicala, etc), nu masca proprie unui calau iar foarte multe executii nu sunt publice, la aceste asistand numai reprezentantii inchisorii, cei ai justitiei si uneori, un reprezentant al guvernatorului statului.
Pentru public se emite un comunicat stufos din care iti reproduc esentialul: "Cutare, vinovat de delictele a, b, c, a fost executat la ora x".
4. Ai omis faptul ca in cazurile de executie, fie ele publice sau nu, chiar si celui executat i se acopera fata pentru a face mai usoara actiunea calaului sau a plutonului de executie, pentru ei persoana executata "neavand chip".

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Omul moare cu ultima imagine care a fost in clipa respectiva.

| Kogaion a răspuns:

De obicei, nici cei care il executa nu stiu care a avut gloante adevarate si cel care a avut gloante oarbe. Cred ca metoda asta este pentru executarea cu arme pentru ca la cea prin injectare ucigasul il vede pe cel care apasa, mai este cea prin spanzurare unde nu se ii se vede fata calaului pentru asi pastra anonimatul si pentru a nu fi persecutat de societate.