| SilentRain a întrebat:

De ce atunci cand suferim simțim o durere în zona inimii?

8 răspunsuri:
| RoCkKiD a răspuns:

Este acelasi motiv pentru care simti fluturi in stomac.

Inima, la fel ca si sistemul digestiv nu face parte din sistemul nevos simpatic ci e controlata ca si celelalte organe de un sistem care este automat.

Cand esti stresat (de dragoste sau de lipsa ei) stresul se face simtit prin stimularea nevului Vag (care iti controleaza organele) chestie care da o stare generala de neliniste printre organele tale.

Partea cu durerea inimii este invatata social, pentru ca ni se tot zice ca acolo sunt emotiile asa ca asociem inconstient starea asta de nelinistea a organelor cu inima fara ca ea saraca sa faca nimic.

Daca in momentele alea tragi aer in piept si meditezi putin o sa vezi ca inima ta n-are nimic pe langa niste extra batai pe minut datorate stresului.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Pentru că nici o suferință, sentiment, nu este numai cerebrală.
Creierul și corpul se separă numai anatomic, care vine de la ana- tomein, când se taie cadavrul ca să se facă disecție în vederea studierii corpului omenesc. Orice durere corporală se răsfrânge asupra creierului și invers. Inima are centri nervoși proprii dar este de asemenea puternic conectată cu creierul, de aceea orice emoție, suferință cerebrală se resimte mai puternic aici. Bucuriile de asemenea.

| Pricope_Marius_1997 a răspuns:

Pentru ca ne creste tensiunea iar sistemul cardio-vascular este solicitat un pic de aceea ne bate inima asa de tare si sintim acea durere in zona inimi.

| DenisaNicoletaG a răspuns:

Cedează inima

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu suferi cam des

| IonutCG90 a răspuns:

~Pentru că oameni mult mai isteți și mai demult decât noi au definit pe dreptate că inima reprezintă organul sufletului cum creierul reprezintă mintea. Sunt multe organe ce se leagă de trăirile noastre, de exemplu intestinele etc.

| Ionut58282856 a răspuns:

Nu stiu. Cauta si vezi sau cauta un medic

| abcddcba a răspuns:

Sincer sa fiu atunci cand suferi simti o durere emotionala, psihica si sentimentala..nu stiu cati dintre noi simtim o durere in zona inimii atunci cand suferim, dar poti verifica un medic
Poate ai probleme cu inima si atunci cand esti aflat in suferinta ies la iveala simptomele. sper ca te am ajutat
:*