Pentru a putea tine masele sub control, ca Biserica sa poata controla pe oricine, orice persoana, orice monarh, conducator. Daca nu te supuneai erai acuzat de vrajitorie, complot impotriva Domnului, etc. Sa nu mai zicem ca bisericiile castigau bani prin iertarea pacatelor ( de exemplu in Anglia se vindeau biletele pentru ca Domnul Dumnezeu sa-ti ierte pacatele, si chiar azi primesti amenda 5000 de lei noi daca aprinzi lumanari cumparate de altundeva decat din acea biserica). Oricum daca Biserica nu facea ce facea eram mult evoluati, se stia ca Pamantul e rotund (Biserica zicea "NU ai diavolul in tine, Pamantul e plat asa l-a lasat Dumnezeu, nu va duceti sa descoperiti! Crede si nu cerceta! Plateste darile!)
Si eu sunt crestin ortodox dar nu prea vizitez Biseric. Biserica e un altar nu un loc pentru a face legaturi cu Dumnezeu.
Crestinii astia egoisti care critica stiinta incontinuu pentru a-si apara inchipuirea din imaginatie, ar trebui sa se retraga ei in pesteri...cu Biblie cu tot. Ei, Biblia, pestera si inchipuirea ar fi combinatia perfecta.
@ochila, daca pe viitor vei avea grija ce cuvinte folosesti, eu nu voi mai fi "silit" sa spun adevarul si ceea ce cred.
PS: Referitor la cererea de prietenie probabil ai avut un vis frumos(sau poate urat!?).
Ai formulat incorect întrebarea nu creștinii ci niște creștini.
„ Adevăratele, unelte ale Satanei ", sunt preoții religiilor.
Dacă există sau nu Satana, este de comentat!
Las'tata, ca acu esti in era atomica si ai sa ai lumina destula, ai sa te poti bucura de consecintele ateismului chinez si rus, nu te mai varcoli atata. Si daca il vrei pe Nietzche il iei de pe net, vrei cunostinte stiintifice ai pe net, ai de toate, te dai cu curu de pamant degeaba...
Eu stiam ca au fost migratorii cu "dark age". Din cate stiu eu, Imperiul Bizantin, care a tinut piept popoarelor migratoare nu a fost chiar dark age.
@ochila aberezi, pe langa ca esti de o nesimtire rar intalnita, cum sa iti permiti sa aiurezi in halu' asta dupa 1000 de ani de omoruri si inapoiere produse de *** de biserica?! Cine-ti spune tie ca zi dupa zi se implineste vointa biblica? de unde le scoti? ca asociezi tu orice de pe lume cu dumnezeu asta e altceva.mai lasa prostiile si aiurelile propagate prin prostime de mii de ani. tot ceea ce are omu pentru a se ghida e ratiunea.manifestata in stiinta.
@ochila armele absolute ale crestinopatului sunt restartul pe care si-l da cand nu mai are ce zice si faptul ca probabil s-a nascut mai devreme decat cel cu care discuta. Ateismul nu e exclusiv pentru tineri, sunt si batrani, chiar foarte sus pusi si de succes, in timp ce religiosi sunt in general cei inapoiati, pe toate grupele de varsta.
@filip, lol, nu migratorii au fost impotriva stiintei, nu ei au fragmentat imperiul roman pana a cazut, ei au facut ce faceau barbarii de multa vreme, crestinismu' a fost cauza, papa nu era migrator imperiul bizantin era in cadere libera fata de ceea ce insemanse odata roma.
De prosti ce sunt.au distrus tot ce era vechi si bun in favoarea asa zisei "inovari".
Majoritatea le-au distrus pentru ca nu le-au inteles iar unele deoarece le-au inteles.(la fel au facut comunisti, nazisti etc etc)
Bine macar ca au mai pastrat musulmani cate ceva!
Mai birjare? auzit-ai ca va disparea constanta cercului pi? fiindca au ajuns matematicienii la concluzia ca s-a calculat gresit? si de fapt valabila este Tau? sa-mi fie cu iertare dar cercul a ramas la fel,eu am invatat la scoala asa,si acum ma trezesc ca cercul nu e chiar perfect? asta imi cam da viata peste cap,fiindca imi distruge credintele mele in stiinta si descoperirile stiintifice,care au fost valabile doar un timp dupa aia demonstrandu-se tocmai contrariul.iar cuvantul Domnului a ramas acelasi,il vad indeplinindu-se cu exactitate zi de zi, si religios, si politic si social.si voi va mai intrebati de ce cred crestinii in povestile biblice? pai doar no sa cred in minciuni stiintifice in care nu au acces decat cei ce nu pot fi verificati decat de catre altii ca ei.si stii si tu ca; corb la corb nu-si scoate ochii.e ca la un proces de malpraxis judecat de cine? de colegiul medicilor.haida-de.au aruncat europa? europa se arunca singura la gunoi birjare.de cand a fost descoperita lumea noua, europa a ramas batranul continent la care se rentorceau toti ca la o; casa dulce casa.
Birjare multumesc pentru complimente si lui alphawolf prietenul meu dupa cate mi se pare.ce spui alphawolf? cererea ta de prietenie a fost o abureala de complezenta deci nesincera? cu cine mai esti prieten pe aici? ciudatule.iar ce spui tu birjare spuneam si eu la 15 ani.din fericire m-am mai trezit de atunci, cand visam trea fiind.
anonim_4396 întreabă: