Nu are nicio relevanta traducerea. In mod cert, Maria Magdalena are intaietate, la finalul fiecarei dintre cele 4 evanghelii. Ea deschide sirul enumerativ al mironositelor, ei i se arata resurectul Iisus; rolul Mariei, mama lui Iisus, este minimalizat, iar in doua evanghelii nici nu este mentionata in scena Invierii.
Fara indoiala, Maria Magdalena se bucura de atentia lui Iisus, dar asta nu constituie un argument ca ar fi existat o relatie amoroasa. Sa nu uitam ca, dintre apostoli, si imberbul Ioan se bucura de o simpatie suplimentara.
Exprimarea ciudata poate sa provina si din traducere. In plus ar suna si mai ciudat "Maria si Maria Magdalena". Chiar acordand o importanta deosebita acestei exprimari, nu am putea concluziona doar de aici ca intre Iisus si Maria Magdalena a existat o relatie amoroasa. Cel mult poti concluziona ca Maria Magdalena ocupa un loc cel putin la fel de important ca si... cealalta Marie. Uite, m-am regasit chiar eu in situatia de a fi nevoit sa folosesc aceasta exprimare.
Una peste alta, eu subscriu la concluzia unui preot dintr-un documentar pe aceasta tema: daca Iisus a fost casatorit, sotia lui nu putea fi altcineva decat Maria Magdalena.
Cu intrebarea aceasta aduci in prim plan un lucru foarte important si anume faptul ca, prin atitudinea sa fata de femeie, Iisus a facut din crestinism una dintre cele mai drepte religii din lume. Iisus a refuzat sa ridice piatra impotriva femeii aflate in greseala invitandu-i pe cei de fata s-o faca daca se cred fara pacat si stiind ca tratamentul respectiv se aplica doar femeilor, nu si barbatilor aflati in aceeasi situatie.Mai tarziu, aflat in casa lui Lazar, cand Marta, care pregatea singura masa, o reclama pe sora ei Maria ca n-o ajuta ci se asezase la picioarele Mantuitorului ascultandu-i invataturile, Iisus o dojeneste pe Marta spunand ca ceea ce face Maria este mult mai important; prin cuvintele sale Iisus recunostea femeii capacitatea de a avea o viata spirituala.Ca Maria din Magdala l-a iubit pe Iisus nu e nicio indoiala:daca au fost casatoriti e doar o speculatie tarzie dar nu o imposibilitate. Iar daca ar fi fost asa nu este oare indrituita prioritatea sotiei in fata mamei? Nu scrie, oare in BIBLIE:"De aceea va lasa omul pe tatal sau si pe mama sa si se va lipi de nevasta sa si cei doi vor fi un singur trup."?
Tie ti-se pare ciudat din cauza ca in religia ortidixa Maria aproape i-a luat locul Lui Dumnezeu si in loc sa te rogi Lui Dumnezeu sau Domnului Iisus te rogi Mariei ca unui intermediar cand in biblie scrie clar ca intre Dumnezeu Tatal si noi e un singur mijlocitor care e Dumnezeu Fiul.
Scuze, am citit de vreo 5-6 ori Biblia.In ce Evanghelie si in ce verset ai gasit expresia asta, ca eu chiar nu imi aduc aminte sa fi vazut asa ceva?! Nu fac misto, chiar nu tin minte...