Este o mare greșeală de fond.
Compatibilitatea fundamentală a științei cu teismul creștin este și mai evidentă când se realizează faptul că știința modernă s-a înălțat, de fapt, în mare măsură din semințele teismului creștin. Este absurd să pretinzi, cum fac adesea evoluționiștii moderni, că nu poți fi un om de știință adevărat dacă crezi în creație.
Să nu uităm! Majoritatea marilor fondatori ai științei au crezut în creație și într-adevăr, în toate marile doctrine ale creștinismului biblic. Oameni ca Johann Kepler, Isac Newton, Robert Boyle, David Brewester, John Dalton, Michael Faraday, Blaise Pascal, Clerk Maxwell, Louis Pasteur, Lord Kelvin și mulți alții de aceeași statură, au fost oameni care au crezut ferm în creația specială și în Dumnezeu personal, omnipotent al creației, crezând deopotrivă în Biblie ca și Cuvântul inspirat al Lui Dumnezeu și în Isus Hristos ca Domn și Mântuitor.
Marile lor contribuții în știință, la însăși așezarea temeliilor științei moderne, au fost realizate cu credința că ei doar " gândeau gândurile Lui Dumnezeu după El " și că urmau voința Lui și că preamăreau numele Lui procedând astfel. Cu siguranță nu întrețineau gânduri conflictuale între știință și Biblie.
S-ar putea numai că este în contradicție cu Biblia, iar tot creștinul urmează biblia nu logica.
Ar fi bine să nu mai pui așa multe întrebări în faza actuală!
Învață multă matematică, fizică, chimie, biologie, lucrul cu calculatorul și engleza!
După asta să citești și cărți adevărate și despre alte religii!
Biblia este o culegere de basme și atât!
"Stiinta fara religie este imperfecta, iar religia fara stiinta este oarba." de tipul care n-a stat sa-si pieptene parul.
Intrebarile astea framanta pe oricine, cand oamenii o sa realizez ca poate nu noi suntem cei care trebuie sa gasim acele raspunsuri si ca sunt destul de putine diem sa carpe, atunci lume n-o sa se ma intrebe.
Pentru ca stiinta si religia difera fundamental. Exista o diferenta colosala intre ce a relizat stiita si ce a realizat religia. In principiu stiita a realizat cam tot, iar religia mai mult ne tine pe loc. Uite aici o paralele interesanta intre cele doua http://www.youtube.com/watch?v=uephBmkupvQ&feature=channel_video_title
Nu se vor înţelege niciodată pentru că nu e în interesul Bisericii ca oamenii să fie open-minded, pe când ştiinţa promovează asta, măcar parţial, dar ajunge şi ştiinţa la un punct în care nu mai e capabilă să răspundă tuturor întrebărilor legate de Dumnezeu... eu zic că Biserca ar putea răspunde, dar nu se vrea.
Poţi spune că Dumnezeu a făcut totul prin "ştiinţă", fiindcă El însuşi e inteligenţă.
Lucrurile nu sunt chiar aşa ciudate precum par, doar noi ne încăpăţânăm să credem că explicaţia e dificilă şi că fără o muncă devastatoare nu putem obţine nimic. Asta e doar în capul nostru.
La ultimele întrebări o să îţi răspunzo singur/ă dacă va continua să te intereseze subiectul ăsta şi vei face ceva mai mult decât să ne întrebi pe noi.
Multă bafta!
Ce pot sa spun... ignoranta individuala este un dar, insa, ignoranta colectiva se transforma in ceva mai rau decat un cosmar, inclusiv din partea religiei.
Daca vrei sa afli cateceva, cauta despre ' Scientology '.
O sa te crucesti dar nu ca semn de evanghelie, ci de uimire si soc.
Biserica nu are nimic impotriva stiintei.Stiu asta foarte bine. Unele lucruri pot fi explicate prin stiinta.Altele nu.Cine suntem? Cu siguranta nu niste maimute evoluate.Suntem oameni.Suntem creatiile lui Dumnezeu.Totul este foarte ciudat pentru mintea umana.Un om nu are capacitatea necesara pentru a intelege ca Dumnezeu nu s-a nascut ci ca el e din totdeauna acolo.Practic, nu prea o poti numi moarte.De aceea pe cruci scrie: "sa se odihneasca robul lui Dumnezeu..."Sa se odihneasca.Deci e un fel de odihna a trupului. Dupa moarte e viata vesnica, pentru cei care au fost buni in aceasta lume.Normal ca lumea asta ne acapareaza total.Asta e si scopul ei.Ca sa nu mai putem vedea adevaratul sens al vietii, care nu e nici sa ai casa, masa si multi bani.In aceasta viata aduni caramizi, pentru viitoarea ta casa in cer!
Viata e un test, care la sfarsit ne va impartii in 2 mari categorii:
Buni si rai.
Asta e ceea ce stiu eu, si ce cred.Nu te lasa influentat/a de ceilalti.Majoritatea nu cred in Dumnezeu.
Si pentru cei care nu sunt de acord cu mine, nu imi pasa.Asta e doar parerea mea si asa mi-o voi mentine! Pace!
Cine spune ca nu se vor intelege niciodata? Se vor intelege, iar din impletirea lor armonioasa va rezulta Intelepciunea. Daca vrei raspunsuri la intrebarile tale citeste Rudolf Steiner.
Stiinta e realista in timp ce religia abereaza, totul e o minciuna oricum si niciodata nu vom afla adevarul, suntem prea mici.
Pentru ca cei care cred in Dumnezeu sunt(majoritatea)cei care nu se intreaba de ce fac asta,nu cauta raspunsuri despre El, ci pur si simplu, cred.Stiinta,in schimb cauta raspunsuri si le gaseste,corecte sau incorecte,le gaseste, fericiti ca au reusit sa contrazica restul poporului, ce ei sunt speciali.
Biserica o tine pe a ei care nu are nicio fundatie stiintifica.
Eu nu cred ca totul a fost creeat in 6 zile. Nu are logica. Sunt adeptul a 13 trilioane de ani de evolutie, totusi cred ca ceea ce a cauzat Big-Bang-ul este de natura divina...
Pentru ca stiinta nu-l poate explica pe Dumnezeu. Continua sa crezi in dumnezeu, pentru ca intrebarile tale nu au legatura cu stiinta. Aveai alte intrebari daca aveai dubii. Stiinta a explicat tot ce a facut Dumnezeu, dar nu l-a explicat pe el, deci ori crezi ca exista dumnezeu si ca facut totul cu putere divina, ori crezi in stiinta si evolutie.
Eu iti spun totul a facut Dumnezeu.Tot ce vezi e facut de Dumnezeu. fundita?
LisaJulie întreabă: