| Lizzu a întrebat:

De ce cand ne trezim, ne amintim de lumea din vis iar cand visam nu avem amintiri din lumea reala?

81 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru NOname):

Ma refeream ca nu poti aduce o poezie recitata in vis, pe care sa o retii si sa o transpui pe hartie in lumea reala, eu de pilda am visat ca cantam la orga perfect, si cand m-am trezit, tot ...nestiutor eram.laughing

| Jυsтℓσяγ a răspuns (pentru anonim_4396):

Ba cum sa nu! Poti prelua si prelucra, ma gandesc mai mult la idei.
Poti imprumuta unele idei din vise carora sa incerci sa le conturezi o forma in lumea (relativ) reala. Spre exemplu: ti se releva in vis o melodie `nefinisata`, un amalgam de sunete (prielnice) din care, totusi, simti ca poti scoate ceva.In momentul unu in care te-ai trezit te poti pune frumos la pian si sa incerci sa redai `viata` acelor sunete (din visul tau), incercand sa gasesti o anumita armonie intre asezarea notelor.Nu se stie niciodata ce Poate Iesi.Iar acesta nu este decat un singur ex. din miile care pot exista, deci gandeste-te si tu.

-Numai bine.

NOname
| NOname a răspuns (pentru anonim_4396):

Te înşeli. Dacă ai o memorie suficient de bună, poţi aduce versurile (sau măcar o parte din ele) din vis în realitate sau orice altceva. Nu crea din experienţe personale o generalizare.

Tu acum vorbesti din experienta ta personala, am inteles insa ce te face sa fi atat de sigur pe faptul ca nimeni vreodata n-a reusit sa transpuna nici-o idee (poezie, imagine, melodie, informatie etc.) dintr-un vis in lumea reala?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Jυsтℓσяγ):

Muza o poti aduce, o idee, dar vers cu vers o poezie nu cred.Bineinteles ca se pot transpune multe din vis, multe inovatii din asta vin si din imaginatie bogata care..cred ca si visul este.

| Lizzu explică (pentru anonim_4396):

Star Trek happy
Da, trecutul se adevereste. Sunt constienta.
In prezent suntem mult sub inteligenta si dezvoltarea care vor fi in viitor.

„Visul ne însoţeşte în toate momentele vieţii noastre. Visăm nu numai noaptea, ci şi ziua, cu ochii deschişi. De obicei, nu punem mare preţ pe visele noastre, pentru că le considerăm plăsmuiri lipsite de realism. Prin Interpretarea viselor, una dintre cărţile mari ale secolului XX, Freud ne reînvaţă să apreciem visele. În calitate de "cale regală de acces la inconştient", visul ne conduce în profunzimile sufletului nostru, dezvăluindu-ne dorinţele cele mai ascunse. Dar nu numai atât. Interpretarea viselor oferă instrumentele pentru a descifra orice produs cultural la care participă inconştientul, de la literatură şi artă la religie şi morală."
Sursa: http://www.edituratrei.ro/......elor/1128/

„Muza o poti aduce, o idee, dar vers cu vers o poezie nu cred."
Nu stiu ce sa spun, nu pot vorbi in necunostinta de cauza dar ma gandesc ca sunt atatia oameni pe acest pamant, atat de multi...multe sunt posibile ~ macar de atat pot fi sigura.
Apropo, foarte frumoasa poza de la av. tau.

-Numai bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lizaaaaa, ce ai facut aicilaughing Ai avut vreun vis i care se facea ca vei avea in curand 100 de raspunsuri aici?happy. poate vei avea si un vis sa-ti faci un blog. Felicitari pentru intrebare, e de nota 11tonguetongue

| Lizzu explică (pentru anonim_4396):

happy
Nu vreau multe raspunsuri, vreau doar sa fie bune, inteligente si pline de imaginatie raspunsurile, care sa trezeasca mintea si posibile noi teorii.

Mersi mult happy ca nu consideri ciudata.
Nu am atata rabdare pentru a intretine un blog happy

| LifeisALL a răspuns:

Doar credem ca nu avem amintiri din lumea reala.Dar amintirile din subconstient, pe care nu le vazusem, apar in vis. OK, asta e doar parerea mea.

| Lizzu explică (pentru LifeisALL):

Da,e mai mult decat posibil.
Amintirile nestiute dar care exista happy frumos

| LeMousiqe a răspuns:

Nu chiar mereu ne amintim ce s-a întâmplat în vis happy, sau cel puţin numai un pic big grin.

| eliaclodia a răspuns:

Raspunsul tau aici...Cand visam? Cand visez am amintiri? Nu m-am gandit. Am amintiri! Nu visez persoane cunoscute, obiecte cunoscute, actiuni cunoscute, ba in timpul visului am si reflexe conditionate si neconditionate ca si treaza fiind?! Odata am facut pipi in pat. Astea sunt amintiri.

| Lizzu explică (pentru eliaclodia):

tongue

| eliaclodia a răspuns (pentru Lizzu):

Se mai intampla. Cand esti foarte tulburat sufleteste scoti o insiruire de idei, de parca ai venit extraterestru si la tine in univers e altfel.Mi se intampla si nu-mi vine sa cred. Nu imi amintesc acum un exemplu.

Aaa...te referi atunci cand te trezesti dintr-un vis dar nu total, ci esti intre vis si realitate, nu?
Mi s-a intamplat de vreo 2 ori mai demult ..in minte aveam cuvinte clare dar pe gura ieseau numai cuvinte ciudate si fara inteles.

La asta te referi?

| eliaclodia a răspuns (pentru Lizzu):

Nu. Ma refer ca ai formulat o ipoteza falsa, probabil de prea multa analiza zilnica. Ne functioneaza memoria si amintirile in vis. Daca visul nu ar avea continut poate ar fi fara amintiri, sau poate ar fi doar sters visul la trezire.

Aha,inteleg. happy nu stiu daca e falsa sau nu. Stiu ca doar este, exista.
Si da, cateodata chiar ma simt un extraterestru venit din alta galaxie in lumea asta haotica si urata. Cine m-o fi pus aici?

| agoodfriend a răspuns:

Stii tu ceva, dar esti pe linga. Este teoria marelui ginditor existentialist Arthur Schopenhauer: " Viata este un vis, iar moartea este trezirea din acel vis". Pa!

| Lizzu explică (pentru agoodfriend):

Da, pe baza acestui citat am formulat intrebarea happy mersi

| Miauti a răspuns:

Gresit! poti sa ti amintesti atat din vis cat si din relitate.