1. Pentru ca rationam.
2. Fara motive nu se poate. Motivele dau o explicatie actiunilor noastre. Din motive se nasc ambitii si teluri.
Ce treaba au motivele mele cu vinovatul tau?
Nah, nu te-ai prins, harciog e mai abstract asa...nu te obosi ca te trage in nebunia lui.
pai eu cred ca motive sunt mereu, noi doar alegem unul din ele(sau mai multe)
Stiu ca harciog este mai abstract, insa eu nu intelesesem ce a vrut sa zica.
Pai trebuia sa vorbesti la singular persoana una.In cazul tau, probabil ca "motivele, nu sint motive cit mai degraba cautarea unor explicatii logice, probabil din cauza unor afectiuni sentimentale.
Mda.
Dar de ce trebuie sa vorbesc la singular?
Tu nu cauti motive?
Eu nu mai caut motive si explicatii.Nu am timp.Accept totul cum iese.
Eu cred ca in lumea asta poti face 1001 de lucruri( fapte), fara niciun motiv, dar ma rog...
Motivul este de fapt scopul pentru care facem ceva.
Nu avem scop...nu facem acel ceva! Logic.
Pentru ca nimic nu e intamplator si totul se intampla cu un motiv. Daca nu am fi cautat motive poate azi nu am fi ajuns unde suntem, si poate era mai bine...
Exista o varietate mare de motive, de diferite tipuri, in diferite actiuni.Lasa asta...
Ai motive sa traiesti? Nu? Bine atunci, motivul dispare, iar obligatia apare!
Să-ţi spun eu una:
De ce respiri? Că oricum ştii că vei muri
Cum am mai spus,trebuie sa ai motive pentru a parcurge toate etapele vietii,iti construiesti un scop,in functie de nivelul de rationament de care dispui, de constientizare asupra realitatii.
Daca spui : "De ce respir? Ca oricum voi muri ", privesti prea mult in viitor, ceea ce iti da o motivatie negativa, ce implica renuntarea la propria-ti existenta.Cum se mai spune, daca nu-ti place sa traiesti, nu meriti sa traiesti.
Bine,mă duc să-mi tai venele .
Nu ti le taia, ca oricum esti constienta de moarte.Lasa natura sa-si urmeze instinctul, sa mori atunci cand ea doreste, nu-i lua acest drept.Nature is your firend
Ce prieten mi-ar dori moartea?
Cam sadică Natura asta...
Natura e un alt fel de prieten.Ea este obligata sa-ti fie prieten,pana ce vei muri.Ea nu ia decizii, ea se conformeaza timpului, ea iti da o speranta, o speranta de supravietuire.Da' ce-i timpul? Nu stiu, nu crezi ca-i mort?
Doar pentru că nu ştii ce este, nu înseamnă că e mort.
In fine,suntem prea mici ca sa constientizam timpul,lasa-l sa traiasca, si sa moara, in acelasi timp.
Pana atunci, hai sa mancam Nutella, un motiv de a ramane pe acest pamant
P.S : N-am mancat niciodata Nutella
Nu,doar tu eşti cel mic.
Şi nici eu n-am mâncat Nutella vreodată, ci alte chestii asemănătoare pentru muritori.
Nutella,motivul principal pentru care cumparam paine!
Si pentru care sa devenim obezi!
Daca nu ai mancat inca, nu stii ce inseamna "bun""
Fugi repede la magazin!
Dacă vroiam să mănânc până acum, îmi cumpăram de mult.
Vrei sa spui ca intelegi timpul? Il poti masura? Sunt eu prea "mic" ca sa controlez timpul, iar ceilalti sunt mari, si-l controleaza cu usurinta?
Nu,eram ironică doar.
Spui ca ti-am furat-o
A mea e neagra
Vopseste-o
N-am inteles inrebarea ta ce motive sa cautam pentru ce?
Pentru orice!
De ce avem nevoie de un motiv ca sa facem ceva?
Eu n-am motive ce sa fac ceva stiu ca trebuie
Cred ca creierul meu e in somnolenta acum
Daca sunt somnambul? Fac lucruri in somn fara a avea motive(constiente)
Ai motive, inconstiente pentru constient si constiente pentru inconstient.
Dragos, ar fi bine sa pui o intrebare mai relevanta care sa exprime mai clar dorinta ta de a afla un raspun si directia in care ai dori sa se indrepte acest raspuns. Este mult prea vag ceea ce ai intrebat.
Mai bine nu mai spuneai nimic.
Pentru ca ele ne redau nevoia de diversificare, de variante si actionare...
Salut! e in firea omului sa caute scuze, sa inventeze motive, sa isi manifeste furia pe altii si sa caute vinovati, in loc sa se analizeze si sa gaseasca partea lui de vina! e prea lunga lista de motive si lumea le cauta! funda? ^_^
Iti spun eu. pentru ca suntem mult prea curiosi. ne mananca practic in c*r sa fim"noi informati" cu tot ce se intampla. sa ne bagam coada in treburilee altora. poate dai si vreo funda