Ghici ce?! Cerul nu este albastru! Nu există niciun pigment albastru în cer, este doar o iluzie optică. Acolo sus şi peste tot în jurul nostru există gaze de diferite feluri, precum oxigenul, nitrogenul şi dioxidul de carbon. Pe lângă aceste elemente există şi praf, vapori de apă, spori şi chiar animale foarte mici.Atunci când lumina Soarelui atinge ceva, se reflectă. Obiectele mari, precum Luna, reflectă lumina foarte bine. Praful selenar este negru, însă are o capacitate de a reflecta lumină atât de mare încât străluceşte puternic în noapte. funda?
Cerul nu este albastru! Nu există niciun pigment albastru în cer, este doar o iluzie optică.
Moleculele de aer absorb lumina albastră foarte uşor şi o emit înapoi la fel de repede. De aceea, lumina albastră este împrăştiată pe tot cerul şi ajunge în ochii noştri din toate direcţiile. Oriunde ne-am uita, suntem bombardaţi cu lumină albastră, motiv pentru care cerul ne pare albastru.
Pentru ca reflecta radiatia electromagnetica corespunzatoare culorii albastru-violet, lumina albastra este dispersata de moleculele de azot si oxigen in timp ce restul nu.
Teoretic cerul nu are culoare. Practic exista un soare si un camp electromagnetic care genereaza acest efect. Sa nu ai impresia ca si cerul planetei Marte este albastru...
Din cauza subtantelor din atmosfera si reflexia luminii in ele.
Citeste articolul urmator:http://www.descopera.ro/mari-intrebari/10712947-de-ce-este-cerul-albastru
AvalohAlyn întreabă: