| Prunela a întrebat:

De ce continui sa simt mirosul unei persoane chiar daca nu e langa mine? Sau doar asa ocazional cate un iz slab din parfumul persoanei respective, chiar daca nu am intrat in contact cu ea de multa vreme sau sunt singura in incapere? Ce explicatie ar avea?(scuzati daca nu am ales bine categoria, dar chiar nu sunt sigura unde ar trebui pusa)

19 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Nu cred ca e de la un parfum artificial.Cred ca ti-a placut persoana respectiva si ai stat in preajma ei mai mult timp astfel incit mirosul ei natural ti s-a impregnat in creier.Am patit si eu dar, din pacate pentru mine, amintirea e extrem de dureroasa.

| MagicSmile7 a răspuns:

Sunt de aceeasi parere cu Delicacy.E vorba despre anumite momente care ti-au afectat starea ta emotionala. Unele elemente, precum parfumul au fost folosite de creierul tau drept indentificatori pentru ceva anume, persoana respectiva in cazul dat. Presupun ca e vorba de un anumit reflex conditionat, pentru ca senzatia pe care o ai e legata de alte cateva elemente sau emotii care se intercaleaza (ex: parfumul).

| Shammal a răspuns:

big grin fi sigura ca ai ales categoria perfecta;
explicatia pe care eu o am spune ca acea persoana este in prezenta ta energetic in momentul respectiv iar tu poti percepe asta prin miros, poti comunca cu ea si sa afli ce-i cu ea in preajma ta (raspunsul poti sa-l primesti in diferite moduri, prin imagini, un gand intuitiv, anumite sincronicitati {auzi ceva la radio/tv, iti sare un cuvat in ochii dintr-o revita/carte/ziar}, etc)

| WR104 a răspuns:

Dezechilibru mintal.
Numai bine!

| Zeflemitoarea a răspuns (pentru WR104):

Exact aceeaşi părere o am şi eu.

| WR104 a răspuns (pentru Zeflemitoarea):

In cazul acesta esti tot un geniu ca si mine, felicitari.

| Prunela explică (pentru WR104):

Oh da, si modest.

| WR104 a răspuns (pentru Prunela):

laughing

| WhatheWow a răspuns:

Poate fi de la papucii care ti i-a dat! Chiar trebuie sa-i porti? laughing

| Prunela explică (pentru WhatheWow):

Papucii emotionali? Nu este cazul

| WhatheWow a răspuns (pentru Prunela):

Metaforic vorbind, da. Insa daca spui ca nu e cazul ...atunci, da; nu e cazul! laughing

| Delicacy a răspuns:

Fiecare senzaţie olfactivă are o anumită tonalitate afectivă, fie ea pozitivă sau negativă. Dacă ţi-a rămas întipărit, înseamnă că acel miros ţi-a provocat o anumită stare pe care ai nevoie să o simţi, să o retrăieşti în momentul respectiv.

| introduaicinumele a răspuns:

Poi un anumit miros iti declanseaza acel sentiment ca ar fi cineva langa tine, alta explicatie nu am, decat una cam stupida, fantome, dar nu cred ca-i cazul laughing

| UnCorpSanatos a răspuns:

Cel mai probabil au unele persoane din jur de pa strada din casa acelasi parfum, dar mi s-a intamplat si mie de cateva ori sa am un miros in nas care nu l-am simtit demult dar nici nu avea de la ce sa vina, cred ca a mai ramas ceva prin "fundul" plamanilor si mai il simtim cateodata. happy

| TheTiger a răspuns:

Ti-o fi intrat parfumu in nas... s-a "lipit" acolo tongue

| Letty03 a răspuns:

Cred ca ti-e dor de acea persoana si ii simti mirosuk, se mai intampla

| Patrick0Star a răspuns:

Probabil alte persoane au acelasi parfum, deodorant, apa de toaleta, etc. ca si persoana pe care o cunosti. Cateodata mai poate fi si de la guma de mestecat.winking

| h5 a răspuns:

Cred ca ai stat prea mult in jurul acelei persoane iar parfumul ei a "intrat" in hainele tale, accesorii vestimentare sau..in orice altceva

| UnBaiatDubios a răspuns:

Mintea are moduri ciudate de a reconstitui anumite senzatii. Exista oameni care au simturile amestecate, adica sunt in stare sa asocieze culorile cu sunetele, cu formele cu mirosurile etc.Asta se numeste sinestezie.Probabil ca ai vazut ceva ce ti-a amintit de persoana respectiva si mintea ta a recreat senzatia de miros.Mie din cand in cand mi se pare ca aud vocea unei anumite persoane, poate la tine e acelasi lucru doar ca in loc sa auzi... mirosi happy