| HeyItsme a întrebat:

De ce credeți ca Einstein, intr-un final a atestat ca ar exista "cineva suprem"?

14 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Einstein credea intr-un dumnezeu a lui spinoza, acel dumnezeu este insati natura metaforic vorbind, un panteism metaforic

| SG1995 a răspuns (pentru RAY):

Dragul meu ești informat greșit Einstein a fost panteist, dar după cum reiese ulterior dintr-una din ultimiile sale scrisori conceptul de Dumnezeu fiind unul inutil. Fără să creez vreo poleimică eu personal nu sunt ateu, din contra tiind spre un creștinism liberal, chiar dacă sunt de rit ortodox, ideea e că, nu-l confunda pe Einstein omul cu Einstein fizicianul, conceptele sale oricare ar fi fost ele sunt nule d.p.d.v știițific, deoarece în privința religiei știința e agnostică.

| RAY a răspuns (pentru SG1995):

Asta am spus si eu era panteist, dumnezeu lui spinoza e insati natura, dar cred ca el metaforic afirma chhesti legate de dumnezeu

De fapt a fost panteist, dar între timp a devenit ateu.

| RAY a răspuns (pentru SG1995):

Desigur ca da, si eu admir natura

Uzual, suficient cât să pot purta o conversație, sau să văd un film.

| T0T a răspuns:

Din câte știu Einstein considera suprem universul și îi asocia numele de Dumnezeu.

| xerxes1 a răspuns:

Nu ar strica sa arunci o privire aici:
http://hugequestions.com/Eric/TFC/Einstein-fraud.html

In primul rand a fost evreu.
Moise evreu, Iisus evreu.
Adica minciuni pe banda rulanta.

| DavidoffUser a răspuns:

God Particle.

| SG1995 a răspuns (pentru DavidoffUser):

Ce legătură are bonsonul higgs cu întrebarea, arunci așa cuvinte la nimereală? laughing

| DavidoffUser a răspuns (pentru SG1995):

Ba baiatule, se pare că nu mă cunoști, dar te vei obișnui cu corectările mele.
1)e bossonul higgs, nu bonson.
2) the god particle e cea care a dat viața celor 2 care s- au unit.Asa a fost supranumita
3) poate ai auzit de unul Brian Greene sau Stephen Hawking sau de " through the wormhole", dar mă îndoiesc.
Tu ai văzut ceva neobișnuit și gata, ai crezut că vorbesc prostii.Intri pe un teren minat.

| SG1995 a răspuns (pentru DavidoffUser):

Și acum asta e partea în care fac pe prostul și întreb ce legătură are fizica cu concepțiile religioase ale lui Einstein ( care până la urmă sau dovedit areligioase)?

| DavidoffUser a răspuns (pentru SG1995):

Inca nu se stie cine a "creat " aceste 2 particule care s-au ciocnit (the god particle ). Deci el nu creadea intr-un D-zeu cum o face majoritatea populatiei, credea intr-o forta,intr-un necunoscut,intr-o variabila bizara care nu se poate calcula si n-are nicio logica.
Teoria corzilor ne arata ca la nivel foarte,foarte mic, dincolo de atom care e alcatuit din protoni si neutroni si teoria arata ca si ei ar fi contruiti din altceva, pana dai de mici "arcuri" care vibreaza si fiecare arc din mai multe materii, emite o vibratie diferita, forma arcului ramanand aceeasi. Teoria functioneaza doar daca adaugam mai multe dimensiuni si s-a ajuns la 10 + timpul, 11. Ceea ce nu pot calcula oamenii de stiinta, este forma arcului respectiv, prima data au fost cateva forme, iar acum sunt de ordinul miliardelor de miliarde si nimeni nu poate calcula asa ceva intr-un timp atat de scurt.Multi au renuntat,insa altii au venit cu o idee,cum ca ar fi posibil sa existe mai multe universuri si fiecare univers ar avea o forma diferita de "arc" si de aceea calculele lor sunt inconsistente si noi forme in fiecare zi pentru ca poate or fi universuri infinite si formele care tot se inmultesc ar fi la randul lor infinite. Daca s-ar stii forma care apartine universului nostru ar putea calcula si ce energie ar fi putut fi capabila de crearea noilor energii dand nastere la univers.
E foarte interesant totul, insa ca sa-ti raspund la intrebare, nu, fizica nu are nicio legatura cu religia, nimeni nu stie, din ce am vazut si din ce ne-au explicat marii fizicieni, "cine" sau "ce" a creat acele particule si "de ce " exista pana la urma universul si "de ce " exista exact atata materie neagra (au gasit un numar 0.000. 00138, il gasesti pe net,au luat premiul nobel pentru asta ) incat sa permita Pamantului sa stea la o distanta anume fata de Soare permitand viata asa cum o stim.
Probabil multiversul exista si poate ca in sute de ani ne vom da seama, pentru ca este demonstrat ca universul este in expansiune rapida si oamenii de stiinta din viitor se vor uita la un cer fara stele si vor ajunge la concluzia ca universul e static si finit (probabil, cum a explicat si Brian Greene, nici nu vor lua in calcul teoriile noastre si datele pe care le-am acumulat, doar nu se vor lua dupa niste aparate vechi de mii de ani ), fiindca galaxiile se indeparteaza,"ceva " (probabil surse de gravitatie din alte universuri) le impinge si se indeparteaza una de cealalta.

Întrebări similare