| Nicky29 a întrebat:

De ce credeti ca exista invidia intre oameni?
Si de ce multi oameni care sunt capabili sa faca mai mult pentru ei nu o fac?

6 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

E manifestarea propriei neputinte.Adeca esti in imposibilitate sa realizezi ce a realizat invidiatul.

| carminaburana43 a răspuns:

Desi invidia nu este un sentiment frumos si nobil exista pina cind omul atinge un nivel de intelegere superior. Pina nu am inteles ce e mai important in viata si eu am fost invidioasa.De ce? S-ar zice ca toti ne nastem egali dar acest lucru nu este asa.Ne nastem in familii diferite cu un nivel diferit de bunastare materiala, si la stadiul in care ai inca conceptia unui copil esti invidios-a ca de ce altul are mai mult in conceptia ta toata lumea ar trebui sa aiba in mod egal in conceptia unui copil inca nu este ca trebuie sa muncesti pentru ceea ce ai.Deci asta pe de o parte.Pe de alta parte cind nu este vorba de lucruri materiale si vezi ca un om are mai multa dragoste in viata lui decit ai tu, te intrebi de ce altul are noroc in a fi mai mult iubit-a decit tine.Cind de fapt si tu poti oferi foarte multa dragoste dar daca nimeni nu o vrea?

| soupflood123 a răspuns:

Invidia apare din sentimente de superioritate rănite.

| Ioana128373i a răspuns:

Invidia cred ca exista din cauza diferentelor dintre noi(uneori prea mari) fie financiare(pe unde mai apare si egoismul),fie morale ca sa zic asa. De exemplu cineva este mai bine dispus sau gandeste mai pur,mai frumos,cineva care se gandeste la bine altcuiva si mai uita de sine cateodata(cam rari astfel de oameni in ziua de azi, unii profita de bunatatea la oameni si de-aia), aceea este o persoana buna si probabil ca este invidiata de o persoana mai rea ca sa zic asa. Nu stiu cum sa ma exprim prea bine dar asta e. Si oamenii sunt capabili sa faca mai mult pentru cineva dar nu o fac din cauza egoismului. Cam asta cred. big grin

| Biggiesan a răspuns:

Invidia este o închidere care te împiedică să vezi lucrurile în starea lor pură, să le preciezi calitatea.Invidia este caracteristică oamenilor care în loc să se bucure de avutul lor, se întristează de ceea ce nu au, de ceea ce nu sunt și cu toate astea foarte mulți oameni sunt invidioși pentru că face parte din psihicul lor.E un fel de boală a speciei umane care-i tot eclipsează până îi nimicește.

| neekole a răspuns:

Oamenii sunt egoisti. Avem senzatia mereu ca altul are mai mult decat noi, dar niciodata nu ne gandim cat a muncit acea persoana sa ajunga unde este. Suntem invidiosi pentru ca nu mai are cine sa ne planga de mila, si pentru ca ne simtim ignorati si nefolositori. II invidiem pe altii pentru ca nu avem ce face, si in loc sa ne punem si noi pe treaba si sa ajungem la fel ca cel pe care il invidiem, nu stim decat sa cobim. Dar pe de o parte invidia este si buna intr-o mica masura. Pentru ca unii oameni, chiar daca putini, cand sunt invidiosi pe alti oameni, dau tot ce ste mai bun din ei ca sa inlature acest sentiment.
Cat despre a doua ta intrebare, nu stiu cum sa ma exprim. Oamenii nu fac mai mult pentru ei, pentru ca au senzatia ca o sa vina cineva si o sa le aduca totul pe tava. Adica sunt puturosi si nu au puterea sa se ridice de pe canapea si sa faca ceva folositor cu viata lor. Sper ca te-am ajutat. Funda?

Întrebări similare