N-aş zice că "tot mai mulţi". Doar cred că oamenii în trecut nu aveau atâta timp ca să-şi chestioneze stările interioare, supravieţuirea fiind pe primul loc în şirul priorităţilor.
Depresiile sunt mai degrabă luxul omului modern, care nu trebuie să-şi alerge cina cu suliţa şi să fie încântat că a reuşit să supravieţuiască mai o zi în jungla vieţii.
Poate nu e neaparat vorba de mofturile oamenilor moderni ci si de societatea contemporana.Multi sint de parere ca oamenii s-au inrait odata cu schimbarea brusca a stilului de viata.Si eu am avut acest sentiment, insa nu cunosc motivul...
Da, e o problemă ceva mai complexă. Cred că şi evoluţia noastră intelectuală a jucat un rol important, perspectiva asupra vieţii schimbându-se în timp odată cu noi.
Eh, multe s-au schimbat, nu degeaba se spune ca traim in secolul vitezei. Spre ex. tu crezi ca bunicii nostri mai pot recunoaste mediul in care traiesc? Multe s-au schimbat de pe vremea cand erau tineri si pana acum.Eu voi mai recunoaste lumea in care traiesc sa spunem peste 50-60 de ani? Probabil ca nu, probabil ca undeva in timp, in timpul vietii mele, mintea mea se va opri in punctul in care viata mea a atins implinirea/a cunoscut fericirea/succesul etc. iar asta nu se intampla la batranete ci in tinerete, atunci cand simti ca puterile tale n-au limita.Eu tind sa cred ca majoritatea oamenilor, ajunsi la o varsta destul de inaintata, incep sa se simta straini fata de mediul in care traiesc (avand in vedere ca acesta se afla in continua schimbare) deoarece mintea ni se opreste intr-un anumit punct al vietii, unde noi puteam fi liderii lumii noastre, mai departe de asta...nimic.Daca n-ai inteles poti intreba orice, sincer cateodata chiar mi-e greu sa incerc sa-mi exprim ideile bazate pe sentimente/simturi in cuv.
Sunt foarte de acord cu: "Eu tind sa cred ca majoritatea oamenilor, ajunsi la o varsta destul de inaintata, incep sa se simta straini fata de mediul in care traiesc (avand in vedere ca acesta se afla in continua schimbare) deoarece mintea ni se opreste intr-un anumit punct al vietii, unde noi puteam fi liderii lumii noastre, mai departe de asta...nimic."
Eu nu vad oameni care sa sufere de depresie, iar daca mai sunt, pe ici pe colo, sunt pe cale de disparitie, in anturajul meu, in jurul meu nu exista astfel de oameni
Cred ca nu esti atent: http://ingerasulrebel.files.wordpress.com/2012/06/happy-sad-apple.jpg?w=549 :P
Schimbarile astea continue ale tehnologiilor si metodelor de management de la locul de munca ar putea fi o cauza.
1) Nesiguranta zilei de maine.
De exemplu, frate-miu nu are siguranta unui job bine platit dupa ce-si termina facultatea.
2) Oamenii din jur, in general.
Pot sa-ti spun eu, cred, depresivitatea ii o boala, ca orice boala se poate trata. Sunt mai multi factori care duc la o depresivitate intensa, locul unde sti, familia, prietenii, adica o viata sociala praf, banii, sa nu ai o persoana care sa tina la tine, sa te inteleaga. Trebuie sa fii fericit ca sa dispara depresivitatea, logic, nu? Dar cum putem face asta? Greu de raspuns, doar sa ne ragasim pe noi insine, cred eu ca ii un pas spre fericire.
Bună!
Sunt de părere că oamenii ajung să sufere de depresie pornind de la lipsa banilor. Cum mulţi consideră că banii întreţin fericirea, în momentul în care nu îi mai au, categoric pierd şi speranţa. După ce şi-au pierdut speranţa ajung să facă lucruri strigătoare la Cer pe lângă depresie, gen sinucidere, tăierea venelor, comă alcoolică, droguri, etc.
O altă cauză cred că ar fi aceea că unele persoane duc lipsă de afecţiune, de sprijin moral din partea familiei şi a prietenilor. Dacă nu ai un element de sprijin, niciodată nu vei putea fi fericit.
Totuşi, este posibil ca o altă cauză să fie şi o boală incurabilă precum cancerul, diabetul.
Există mii şi mii de motive dacă stăm bine şi ne gândim.
Pa-pa.
Alcoolul si drogurile costa draguta, costa.Nu ai cum sa-ti ineci amarul in aceste vicii costisitoare in situatia data de tine - datorita faptului ca n-au bani.Adica iti plangi de mila ca n-ai bani si-ti gasesti refugiul in aceste vicii, dar ele nu costa? N-are sens.Insa cu a 2-a parte sint de acord - lipsa afectiunii parentale poate avea un impact destul de urat in cazul micutului ajuns in perioada adolescentei.
Hmm...
Da, cred că ai dreptate.
Totuşi nu cred că toate persoanele care se droghează şi consumă alcool în exces o fac de la prea mult bine.
Nici n-am spus c-o fac din pricina a mult prea mult bine in vietile lor.Eu majoritatea pers. cu aceste vicii de care am dat pana acum mi-am dat seama ca erau pers. cu moralul la pamant, unele chiar depressive.
Pai...avem niste vieti foarte stresante!
Toata lumea "te bate la cap" inca din copilarie cu scoala si cu faptul ca daca nu iei numai 10 o sa strangi gunoiul de pe strada (nu e o meserie rusinoasa, dar e daca exemplu negativ). Poate suna ciudat, dar sa pui presiune pe un copil il poate duce usor in depresie, sa nu mai zic de momentul in care esueaza la matematica (am luat un exemplu legat de scoala)...
Poate oamenii au fost mereu rai, dar parca acum sunt mai superficiali, mai reci si mai critici decat au fost pana acum (generatiile 1990
Acum am vazut ca nu mi-a aparut tot raspunsul si colac peste pupaza am vazut asta acum 5-10 minute, moment in care m-am apucat sa rescrius (am incercat sa rescriu, eram obosit cand am scris si nu mai stiu exact ce am scris, cuvant cu cuvant) si nu stiu cum, dar am inchis Opera...si nu am apucat sa dau trimite. (e frustrant norocul meu de azi...)
Incerc sa rescriu:
Generatiile 1990
Softul sterge tot ce urmeaza dupa semnul "sageata stanga" ) sau cum se numeste ala de pe tasta cu virgula.
...scuza-mi exprimarea: Tu-l in sistem de soft.
E a 4-a oara cand o sa rescriu. Am uitat ca am salvat o parte din ce am scris (m-am gandit ca poate nu apare tot, ce chestie, nu?). Mai trebuie sa completez si sa modific cate ceva.
Generatiile 1990 si cele care urmeaza dupa 1990 sunt mai reci, mai dure si mult mai superficiale.
Cum sa nu intri in depresie cand niste idioti fac misto de tine si te fac sa te simti ultimu om, doar pentru ca esti putin diferit? (experienta)
OK, sa zicem ca esti copil si ca esti imatur si din cauza asta ii judeci pe altii, dar toata lumea te judeca daca esti putin diferit.
Societatea a trasat niste normle ale "normalitati", iar cine le incalca sau cine nu corespunde lor e pur si simplu marginalizat. Daca esti unul din acesti oameni intri in depresie.
Bani, sunt un motiv de depresie.
Bani conduc lumea (indiferent daca admitem sau nu asta), indiferent daca ii ai sau nu. In momentul cand nu ai bani esti suparat, frustrat si disperat sa ii obti, pentru a supravietui. Daca reusesti sa ai bani, esti fericit, dar trebuie sa mai faci (oamenii sunt lacomi) si de aici apare stres.
Ratele, dobanzile, toate sunt stresante, toate sunt frustrante cand le ai si nu ai cum sa le dai.
Dragostea produce depresie.
Dragostea nu produce depresie, lipsa ei o produce...despartirile, dragostea neimpartasita, pana si lipsa ei produc depresia...
Sunt prea multe lucruri care produc depresia.
Am ajuns sa fim prea stresati, sa nu mai avem timp sa ne relaxam si sa fim nevoiti sa alergam dupa bani mereu.
Nu zic ca nu au mai fost timpuri grele, dar parca noi suntem exagerati, trebuie sa invatam sa ne bucuram de viata si de ceea ce avem (asta o zic eu, un om materialis, deci e grav).
Astept un com cu parerea ta. (sper sa apara acum)
Prea multa informatie, ca suntem prea multi pentru ca traim prea mult. Voiam sa vad cine mai e de aceeasi parere.
Sa le iau in ordine:
Dupa '90 informatia a patruns in tara, informatie de orice fel, de atunci suntem bombardati cu tot felul de idei, utile sau deloc.
Nu vad de ce ai intra in depresie ca esti marginalizat, bine, aici e vorba de oameni, dar priveste partea buna, iti dau si un exemplu, de azi dimi sunt tot un zambet Aici in zona sunt aproape doar baieti, asa ca "- salut!" si gata, daca ma intreaba ceva, de obicei ma fac ca nu-i aud Ieri cum a fost ziua cuiva, au facut petrecere, si azi l-am intrebat pe tatal meu, la misto, cati au fost in coma alcoolica, cica "pai numai x (15 ani), y (18), z (aproape 30)" , cred ca singura fata de acolo a fost una care ma cam deranjeaza, ce urat, tot ea a zis ca azi face ceva de mancare, suntem rude prin alianta (cica), s-a trezit acum cateva minute (aproape ora 13), normal ca ma bucur, ca asa se vede diferenta dintre mine si ei, pentru ei oi fi o ciudata, dar ma simt asa bine cand ii vad atat de jos fata de mine.
Banii sunt un motiv de depresie cand nu ai job, dar daca ai si vrei doar sa fii la moda, o meriti. Nu ii inteleg pe aia care abia au cativa bani si vreau chestii scumpe, cam inutile, de exemplu ceasuri cand ai telefon, telefon scump cand exista si mai ieftine si bune, astia sunt ca cei de mai sus, daca intra in depresie, eu o sa fiu ""
Dragostea la fel, prea multi oameni, prea multe idei, tot mai putina incredere. Ce promovata e ponografia; tu probabil esti baiat/barbat, daca nu ai bani multi si cineva sta langa tine, stii ca e sincera, dar la fete/femei nu mai e asa si cum doar prostituatele sunt folosite, cine ar vrea sa se simta ca o prostituata dupa ce a avut incredere in x si a 2-a zi ala isi arata fata? Si 2 in 1: ce fain e sa nu prea ai bani, dar ai faci in asa fel incat sa para ca ai, cum ziceam mai sus, sa ai chestii scumpe, o "cuceresti" pe una de care iti place si daca o cuceresti cu bani, cand o sa vada ca nu ai, te lasa, ce faaaaaain
Stresul vine din alergatura asta dupa "vai, sa fiu pe plac oamenilor", dar e ca vorba "cine e prieten cu toata lumea nu e prieten cu nimeni".
"Stresul vine din alergatura asta dupa "vai, sa fiu pe plac oamenilor", dar e ca vorba "cine e prieten cu toata lumea nu e prieten cu nimeni"."-unde era vorba sata cand imi trebuia sa o aud.
Cateva din motivele enumerate de mine m-au adus in depresie.
De cele mai multe ori conteaza tipul de persoana care esti, daca esti mai sensibil/a e normal sa intri mai repede si mai usor in depresie (inca tin minte zilele cand eram ceva mai sensibil).
Partea buna e ca ne adaptam si ca invatam sa razistam la stresul cotidian, problema cu adevarat importanta e: Merita sa traim o viata pe repede inainte, plina de stres, vicii si suparare?
"Prea multa informatie, ca suntem prea multi pentru ca traim prea mult."-Ai dreptate, avem prea multa informatie, insa nu conteaza daca cantitatea de informatie e mare, conteaza daca e bine aleasa. (suntem prost informati de multe ori). Suntem prea multi si consider ca ar trebui sa dispara 3-4 miliarde, dar nu tine de mine cine moare si cine nu. (poate o molima, un razboi ne-ar anihila). Nu traim prea mult, doar ca dupa o vreme avem si noi nevoie de o pauza. (stiu ca suna ilogic) Muncim majoritatea vieti, macar la batranete sa ne bucuram si noi de o pauza (totusi, pana si pauzele lungi sunt o problema)
Nu mai stiu sa ma exprim, nu mai stiu ce vreau sa zic, nu mai stiu nimic. Vreau o pauza, trebuie sa-mi iau o pauza!
Vreau o pauza lunga, o pauza care sa nu se mai termine, o pauza care sa inceapa cu liniste.
Nu stiu, de ce am zis asta, dar...sunt satul!
Traim prea mult pentru cat poate duce creierul, astfel o ia razna. Noi nu suntem "construiti" pentru o viata asa lunga.
Http://www.youtube.com/watch?v=1BdfEPVoapg
http://www.youtube.com/watch?v=v3sRBslk2fo
Sper sa-ti placa... ai cam primit raspunsurile esentiale, dar o sa revin.
Creierul nostru isi atinge potentialul maxim pe la 20 de ani, dupa care intra in regresie.
Poate o sa reusim sa-l facem sa reziste mai mult.
Nu de asta e vorba, ci de faptul ca a evoluat singur si nu stie ce trebuie sa faca. Anumite lucruri e bine sa le uiti, astfel, in timp o sa dispara daca toti o sa le uite de tot, daca ar stii, ar face in asa fel incat sa poata sa stearga, la urma urmei, el vrea doar sa traiasca, dar a crescut ca un copac pe care nu l-a ingrijit nimeni, ba mai mult, a fost lovit de fulgere, rupt de vant, mancat de tot felul de vietuitoare, are o forma jalnica, doar ca nu stie , iar in cazul asta, forma inseamna sanatate. Cata filosofeala Ai inteles ceva sau sa ma pun la somn?
)
Din partea mea poti sa te pui la somn.)
Am inteles sau cel putin banuiesc ca am inteles (nu sunt momentan capabil sa inteleg nimic, desi banuiesc ca am inteles asta).
Cu cat creste mai mult populatia si lumea devine din ce in ce mai mica, lupta pentru "suprevietuire" sa zicem asa, se intensifica si e din ce in ce mai greu si mai stresant sa faci fata. Sunt tot mai mari presiuni de peste tot. Nimeni nu vrea sa fie mai prejos decat ceilalti, asa ca exista o competitie acerba. Dar ca in orice competitie nu toti sunt capabili, nu toti pot sa duca lupta, si multi pierd. Si atunci la acele persoane mai ales apare depresia. Si la unele animale e la fel, daca un individ e expulzat dintr-un grup sau nu se poate imperechea. La urangutani s-a observat clar existenta depresiei.
Din cauza societatii in care traim. Viteza la care suntem fortat impinsi sa ne desfasuram activitatile cotidiene (si aici subliniez ciclul birou-pat), consumul de substante cu efect stimulent (cofeina, nicotina, efedrina, etc), lipsa aproape totala de relaxare (computerul reprezinta un factor anxiogen, nicidecum o modalitate de a te relaxa; chiar daca majoritatea s-a obisnuit sa stea pe calculator mergand pe ideea de relaxare, computerul nu este nimic altceva decat o falsa sursa de multumire si o mare sursa de stres, ne dandu-i creierului posibilitatea de-asi face refillul cu serotonina asa cum o face o plimbare in aer liber sau o vacanta la munte).
Din punct de vedere medical depresia se declanseaza atunci cand avem o concentratie prea mare de adrenalina in creier in mod constant in timp ce nivelul de serotonina ramane scazut cronic mult sub cel normal. Si astia nu sunt decat o parte din factorii care declanseaza depresia, in relaitate lipsa de educatie a populatiei nici macar nu permite tratarea depresiei.
La pachet cu depresia vine in majoritatea cazurilor si anxietatea.
--> http://www.depresiv.ro/depresie-de-la-a-la-z/simptomele-depresiei/
--> https://en.wikipedia.org/wiki/Major_depressive_disorder#Antidepressants
--> http://www.csid.ro/health/depresia-tipuri-simptome-si-cauze-3750515/
--> http://www.webmd.com/anxiety-panic/guide/mental-health-anxiety-disorders
--> http://votp.info/sanatate/medicamente-pentru-anxietate/
Pentru ca suntem inconjurati si traim intr-o societate plina de ideea de a avea cat mai mult, cat mai multi bani, o pozitie inalta, cat mai multe bunuri,lux, de a avea frumusete.
Ne sunt implantate subliminal aceste idei de catre mass-media prin intermediul desenelor, filmelor, reclamelor, articolelor etc.
Copiii cresc cu ideea de a avea in realitate tot ceea ce viseaza, dar realitatea nu este asa cum si-o imagineaza ei in copilarie.
Faptul ca atunci cand devin adulti nu-si pot procura tot ceea ce au visat cand erau copii si nu-si pot vedea visele realitate produce dezamagire cronica in timp, si in final apare depresia compusa din mai multe neimpliniri de-a lungul vietii.
De asta am crezut mereu si am simtit ca nu pot dori cu ardoare ceva ce stiu ca nu o sa am niciodata, sau sa nu-mi fac iluzii ca voi avea ceva inainte de a vedea care sunt circumstantele obtinerii acelui lucru...
Pe scurt, prea multa informatie inutila/falsa pentru creier?
App de copii: http://www.youtube.com/watch?v=w6Xtk7ALaUI
Oberv ca mesajele alea pozitive si inspiratoare sunt sursa depresiei.
Da...
Informatie falsa care te abate de la ceea ce simti tu cu adevarat si te determina sa-ti doresti sa ai lucruri poate pe care niciodata nu te-ai fi gandit ca ar trebui sa le ai neaparat pentru a avea o viata fericita.
Vezi grupurile de oameni care traiesc izolati, in munti, in podisuri ..triburile.
Ziceam mai sus ca evolutia e de vina, traim mai mult (de 2 sau 4 ori mai mult, depinde de zona), asta inseamna oameni mai multi, mult mai multa informatie, iar creierul nu poate face fata. Si daca am fi tot atatia, dar nascuti in aceeasi zi, ar fi multa informatie, dar cand unii sunt mai "vechi" decat noi cu cateva zeci de ani, e si mai multa; apoi unii sunt receptivi la fericire, altii la tristete, asa ca unii se pot imbolnavi cand vad prea multa fericire in jur, nu neaparat din invidie, altii ca vad prea multa tristete, cei izolati n-au parte de surplusuri. App de asta, era o imagine pe net cu 2 oameni dand unor oameni din astia izolati un calculator avand conexiune la internet, apoi spun, peste cateva luni o sa revenim sa va aducem antidepresive.
Din cauza faptului ca populatia globului creste dar numarul oamenilor inteligenti ramane constant.
Multu! Naspa ca raspunsurile nu sunt pe masura, si nu la atei ma refer, ca pentru religiosi le pun:
http://www.tpu.ro/......c-totul-e/
http://www.tpu.ro/......u-versete/
http://www.tpu.ro/......n-iubirea/
Nu exista un factor comun general pentru depresie dar majoritatea au ajuns la depresie din cauza lipsei banilor. Oricum aici e o chestiune de comparatie intre viata respectivei persoane intre ''ziua de ieri'' si ''ziua de azi'', ziua de ieri fiind mult mai buna din mai multe puncte de vedere, sau o comparatie dintre persoana cu depresie si un amic ce o duce mai bine. Depresia apare atunci cand sesizezi un mare lips de orice fel ar fi el.
vise, taica, vise, desi e si asta o cauza, dar ea nu exista default, ci e indusa de crestini, "fara dumnezeu esti mort", "daca pacatuiesti dumnezeu se departeaza de tine", si prinde doar la crestini.
In cele mai multe cazuri depresia severa la oameni rezulta din diferite boli psihice, boli ce pot fi `obtinute`-n timp/ce pot aparea in urma unui stil de viata neprielnic sanatatii mintale al subiectului in cauza, in urma unor regret majore, traume din copilarie etc.Una dintre cele mai frecvente boli, in randul persoanelor sub 25, care pot conduce sigur la stari severe de depresie este anxietatea (care aceasta se imparte-n mai multe categorii, tulburarea (sociopatica chiar in unele cazuri) capatand diferite forme, in functie de simptomele suferinzilor in cauza.
Boala psihica? Si daca boala psihica e ce ni se pare noua normal, adica sa visezi cai verzi pe pereti, si vai ce roz e viata?
Nu obisnuiesc, le-am sters toate odata, de fapt in 2 zile (10/zi), de plictiseala , obisnuiesc sa fac curatenie cand nu pot face ordine, dar aici nu se sterg ci apar ca postate de anonim.
Mersi doctore. Nu am intelse absolut nimic.
Dupa parerea mea, apare cand scade increderea in sine, cand " nu mai ai alta alegere", cand esti respins sau vezi ca nu poti face un lucru pe care vrei sa il faci cu orice pret. Presupun.
O explicatie pentru adolescenti ar fi pubertatea. Pentru cei mai in varsta as spune problemele financiare sau familiale.
Noua ordine mondiala. Glumesc!
Oamenii sufera de depresii deoarece sunt atacati cu aparaturi puternice bazate pe frecvente joase'inalte.
Inima este pe o frecventa!
Este recomandat sa porti o bratara de cupru rotunda la mana dreapta, inchide circuitul eletromagnetic al corpului.
De asemenea alimentatia joaca un rol important.
Sportul asemena.
Sexul.
Animalele.
Orice poate creea depresia unui individ atat timp cat cortexul sau nu gaseste un raspuns care sa justifice provenienta fireasca a unei depresii.
Neavand un scop in viata oamenii se intreaba din ce in ce mai des de ce exista...ce ar trebui sa faca.Si Fuzzer are dreptate.Din cauza celor din jur .
Deorece nr de divorturi creste iar oameni apropriati pot muri in orice moment.defapt depresia este o melancolie