"cami a răspuns: Ai tu dovezi viabile ca nu S-a nascut atunci?"
Da, exista dovezi istorice (viabile) ca Isus NU s-a nascut 25 decembrie, si nici macar pe aproape. In prioada nasteri lui Hristos la initiativa Imparatului AUGUSTUS, iar conducator in Iudeea era IROD s-a facut un recensamant a populatiei din zona, atunci s-a nascut Hristos. Poti cauta data cand s-a facut recensamatul si vei descoperi...America. Succes.
Simplu, cat se poate de simplu. Pe 25 decembrie incepe sa "creasca" ziua. In vechime (la babilonieni, greci, romani) pe 25 decembrie se sarbatorea ziua fertilitati simbolizata la babilonieni prin zeita mama a lui Talmuz (fecioara cu pruncul in brate) cu zeul Talmuz in brate. O data cu asa zisa crestinare a paganilor (europenilor in speta) s-a facut schimbul intre Talmuz si Hristos iar mama zeita cu Maria mama lui Isus. Dupa cum se vede sau schimbat doar denumirile eroilor ziua de sarbatoare ramanand cea din Babilon. Nimic nou sub soare.
Ai tu dovezi viabile ca nu S-a nascut atunci? Sau vrei sa pui problema altfel "De ce crestinii sarbatoresc nasterea lui Cristos pe 25 dec (virgula) daca el nu s-a nascut la acea data?
Asta vrei sa spui?
Nu stiu, asta e ciudat, poate asa scrie in Testament, unii cercetatori zic ca s-ar fi nascut vara.
Mai tepes, asta nu e ghicitoare, ci o intrebare! si intrebarile cer raspunsuri! (am glumit!). banuiesc ca indiferent de data, nimic din spiritul comercial al sarbatorii nu ar putea fi inlaturat!
Cami, daca am pus intrebarea in felul in care am pus-o, inseamna ca eu sunt convinsa ca exista dovezi viabile ca nu s-a nascut la acea data.Sigur ca fiecare va alege ce vrea sa creada; problema e ca la un moment vom raspunde pentru ceea ce am ales sa credem. A, eu am uitat sa pun virgula iar tu ai uitat sa inchei citatul!
Mai onuta, lucrurile stau in felul urmator: nimeni nu stie in ziua de azi daca personajul cunoscut sub numele de isus cristos s-a nascut in realitate sau daca este doar o fiinta mitologica, neexistand nici o proba in acest sens, d-armite daca s-ar fi nascut pe 25. 12. 2009 sau pe o alta data. In realitate, aceasta data are semnificatii astrologice si a fost preluata de crestini in mod conventional in sec. IV EN pentru a usura partunderea noii religii, pastrandu-se filonii pre-crestini, numiti cu dispret de teologi pagani. De observat ca in teorie paganismul este ceva negativ, dar atunci cand este folositor intr-un fel propagarii noii religii, se transforma foarte brusc in ceva sublim. Teologii se bazeaza pe memoria scurta a oamenilor si pe ignoranta acestora. Daca iei si analizezi toate sarbatorile importante crestine, acestea sunt la origine pagane, inclusiv pastele, craciunul, sf. gheorghe, sf. nicolae, etc etc, dar au fost preluate de teologi, care s-au gandit sa le dea valente crestine prin pastrarea datei si schimbarea mai mult sau mai putin a semnificatiilor. Popii spun ca aceste sarbatori sunt originar crestine dar in realitate nu este deloc asa. Daca-i intrebi, or sa-ti spuna ca intr-adevar, in vremurile vechi, pe datele respective or fi fost celebrate zeitati pagane(mithra, seth, etc, etc), dar asta nu este decat...ai ghicit, o COINCIDENTA sau or sa nege pur si simplu chiar daca au cunostinta despre acestea. Coincidenta or sa-ti spuna ca este si faptul ca multe dintre aceste zeitati, unele anterioare crestinismului cu 1. 000 de ani au murit si au inviat dupa 3 zile, au vindecat bolnavii, au inviat mortii si au redat vederea orbilor, etc. Dupa parerea mea iti trebuie multa nesimtire ca sa sustii asa ceva iar persoanele care cred chestia asta au un IQ plat si un discernamant abolit.
Si mai e o chestie: canoanele crestine au fost stabilite pana in anul 400 EN si nu au nimic in comun cu realitatea istorica. Ei bine, dupa ce ai sustinut o anumita chestie timp de 1. 600 si ceva de ani, afirmand ca este vorba de cuvantul lui d-nezeu si alte chestii asemenea, nu te poti suci la un moment dat pentru ca s-ar duce dracul toata sandramaua. Doctrina a devenit pentru teologi adevarul lor, acestia refuzand sa vada pur si simplu realitatea. La fel se intampla cu toate aberatiile din biblie despre care este evident ca nu s-au intamplat si nu s-ar fi putut intampla niciodata in realitate dar care sunt sustinute in continuare din inertie de BOR din aceleasi motive(de exempulu ca a crescut verdeata pe pamant inainte de aparitia soarelui, ca pamantul ar fi mai vechi decat soarele si stelele si multe altele, ca saprele ar fi vorbit, ca un duh ar putea fecunda o femeie, etc).
Mai pe scurt noi, ca niste oitze cuminti, trebuie sa luam de bune toate nastrusniciile pe care ni le predica teologii, rolul nostru fiind acela de a inghiti ca niste gascani aceste galuste fara a ne pune intrebari, caci indoiala este foarte daunatoare...In momentul cand un om se indoieste de ceva ce scria intr-o carte, deja credinta sa este in pericol iar biserica opate pierde o oaie din turma.
Iisus s-a nascut in aprilie, cu trei ani inainte, adica daca numaram anii inainte si dupa Hristos, am fi trebuit sa fim in 2012-2013. E frumos sa fie iarna Craciunul, dar s-a gresit cand s-a calculat prima data si dupa aceea asa a si ramas(pe 25-26 dec.). Astrologii zic ca steaua dupa cara au umblat magii a fost 6 luni pe cer pana l-au gasit pe prunc, si asta a fost in 13 aprilie(parca 13, nu mai stiu sigur). Sper ca ti-am fost de folos. Ceau.
LisaJulie întreabă: