| PaulGrozavul a întrebat:

De ce daca Isus s-a nascut in 25 decembrie, anul incepe in 1 ianuarie? Nu sunte-m in 2011 dupa D.Hr?

11 răspunsuri:
| mihaibrasov a răspuns:

Isus nu s-a nascut in 25 decembrie. Asta e doar o conventie...

| danut a răspuns:

Din datele cunoscute (recensamantul roman si evidentele iudaice) Isus Hristos s-a nascut pe 16 sau 17 noiembrie si nicidecum 25 decembrie. Motivatia schimbarii datei de nastere sta in perioada lui Constantin si are ca fundament faptul ca pe 25 decembrie in lumea pagana se sarbatorea ZIUA FERTILITATI sau nasterea zeului Talmuz din zeita Semiramis. De aici si aparitia fecioarei cu pruncul care a inlocuit-o pe Semiramis care aparea in reprezentarile murale sau statui cu zeul Talmuz in brate. Cica toate astea s-ar fi facut sa-i atraga pe pagani la crestinism prin inlocuirea "eroilor" dar fara schimbarea imaginilor.

| MagicSmile7 a răspuns:

Cred ca rossi46 are dreptate.

| NuConteazaCineSunt a răspuns:

GRESIT!
Iisus nu s-a nascut pe 25 decembrie. Nimeni nu stie cand s-a nascut. Il sarbatorim pe 25 decembrie, deoarece pe data aceasta se sarbatoarea soarele (in unele culturi), iar aceia care "manevrau" sarbatoare soarelui au spus sa Il sarbatoreasca pe Iisus, deoarece El este mai Luminat ca si Soarele.

| Luori a răspuns:

Iata ipoteza mea : nu stiu prin ce an sunte-m, dar multi ar zice ca-n 2011. Or mint, sunt oameni. Scuze, nu sunte-m; am vrut sa spun sunt-em.

| Dunnamite a răspuns:

25 decembrie are o alta semnificatie, una pagana! laughing
25 dec este ziua de nastere a lui Horu, Attis, Dyonisus, Mithra si multi altii!
afli aici mai multe Zeitgeist Final Edition despre 25 dec... si ca Iisus nu s-a nascut la 25 dec, ci sarbatoarea nasterii a fost mutata la aceasta data.

| Bastet a răspuns:

La cum scrii ''suntem'', nu cred că ai înţelege

acum, lăsaţi copii să vină la mine.

| rossi46 a răspuns:

Pe vremea aceea exista deja calendarul Iulian, intrat in uz in anul 45, inainte de Hristos. Oamenii aveau un calendar ce le arata data dar nu tineau contul anilor, il foloseau doar pentru a urmari ciclurile astronomice ale anului. Dupa asa zisa nastere a "mantuitorului", lumea a inceput sa tina si socoteala anilor, ceva mai tarziu calendarul Iulian fiind inlocut cu cel Gregorian care a adus cateva imbunatatiri, calendar pe care il folosim si azi.

| vader a răspuns:

Anul in care s-a nascut Isus s-a incheiat la 31 decembrie, urmatorul an care a inceput cu 1 ianuarie se pune primul an. Care e problema? Se numara anii dupa anul nasterii lui Isus nu de la data nasterii.

| PaulGrozavul explică:

Multe ipoteze...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Sa mire ''lumilii'' care intreabawinking

Întrebări similare