| ƛƝƊƦЄЄƛ a întrebat:

De ce dimineaţa când ne trezim nu ne amintim o mare parte din visul care l-am avut noaptea?

Răspuns Câştigător
| WhatheWow a răspuns:

Nu e o regula in acest sens; sint multe vise pe care oamenii pot sa si le aminteasca si a doua zi. Visele sint doar schimburi de informatie acumulata intre cele doua parti ale creierului : subconstientul si constient. Acest schimb de informatie are ca scop stergerea anumitor informatii lipsite de importanta, nefolositoare, si respectiv constientizarea unora inregistrate. In timpul acestui schimb se creaza un fel de " scurt metraje vizuale ", care poarta denumirea de vise. Amintirea unui vis depinde foarte mult de cantitatea de informatie care predomina, cea care trece din subconstient in constient si ramine inregistrata ( in acest caz ne putem, de cele mai multe ori, amintii visele ) sau informatia care trece din constient in subconstient pentru a se putea sterge, caz in care nu mai constientizam visele pe care le-am avut. Explicatia procesului e mult mai complicata dar, eu sper ca te-am lamurit putin.

7 răspunsuri:
| harciog a răspuns:

Eu nu stiu decit ca dimineata nu sint singurul care se trezeste, cel putin la mine. Poate din cauza asta nu persista un vis erotic, pentru ca trebuie sa infruntam realitatea "rigida".

| Shammal a răspuns:

Cand te trezesti mintea intra in functiune si te distrage iar pe langa asta nu consideri importanta experienta din vis, nu? e doar un vis
poate e nevoie de implicarea ta constienta in amintirea visului sau poate anumite lucruri iti vor aminti la momentul potrivit

| ϟkatεVaηϟ a răspuns:

Asa a fost sa fie.

| DeejayAndr3y a răspuns:

O jumatate de creeier e treaz si altul doarme.happy Nu e gluma...
Stii, creierul uman are 2 parti... daca vrei uitate pe net.

| NemNUZ a răspuns (pentru DeejayAndr3y):

Orice prost stie asta, dar nu jumate doarme jumate functioneaza ci depinde de stare, daca citesti sau vorbesti funcioneaza o parte mai marewinking

| Crissxxx a răspuns:

Soarta

| stefan1320 a răspuns:

Ba da ti le amintesti pe parcursul timpului si se chiar intampla acea senzatie numita deja-vu!