Orgoliul, mindria. Păcăleala te smereste. Te face sa înțelegi ca nu ești chiar atit de destept pe cit crezi. De ai fi, nu ai fi fost păcălit. Și e tare greu sa te cobori și sa recunoști ca ești mai slab decat credeai.
Pai si f bine ca intelege acela ca a fost pacalit, tocmai sa se destepte.
E f usor, cel putin pentru mine sa recunosc ca nu-s asa sus la o adica, tocmai ca sa urc mai sus.
Da domne, am fost prost, dar vreau sa nu mai fiu, ma bucur ca am constientizat ca am fost pacalit, ce e mare lucru?
Nimeni nu poate să-și schimbe gândirea la comandă. Acel om trebuie să conștientizeze singur că greșeste și apoi să caute calea de a se îndrepta.
Da, zceam asa mai in gluma mai in serios sa isi schimbe gandirea, normal ca nu poate sa o faca la comanda.
Desi la psiholog asta se face, se urmareste schimbarea viziunii, gandirii! Si in mare pare se reuseste.
Pai de aia e bine sa-i zici omului, ca sa constientizeze, exact asa e si la psiholog, intai se urmareste constientizarea, apoi sa lucreze la asta.
Desi sunt multi care constientizeaza, chiar prietenu meu recunoaste, dar zice ca nu poate controla, de aia trebuie psiholog.
Stie ca orgoliu ii face rau dar..aia e.
E genu care sta pe linia de tren doar asa sa nu faca ca tine care ii zici sa se dea la o parte! Ceva de genu.
Daca ii zici "da ma bacu ca nu l-ai luat", iti zice "ete uite nu-l dau".
Chiar eu am apelat alaltaieri la un psiholog pe alt forum si i-am zis problema mea pe care nu o pot controla, degeaba imi dau seama, ca..nu pot.
Ptr ca sa pacalesti e f usor, ca sa convingi ca au fost pacaliti e greu, ca trebuie sa le aduci probe, argumente, nu asa.
E usor sa zic "sunt milardar", desi nu-s, deci sa te pacalesc.
Dar daca unu e pacalit de una, se poarta frumos cu el din interes si tu stii asta, e f greu sa-l convingi ca e tras pe sfoara.
Sau sa-l convingi ca celalalt l-a mintit ca e miliardar. Ptr ca el il crede pe ala., si tu trebuie sa muncesti ca sa-l convingi ca a fost mintit.
Pentru ca a pacali pe cineva nu presupune prea mult efort din partea celui pacalit. Trebuie doar sa fie credul si sa-i placa minciuna pe care o aude.
Sa convingi pe cineva ca a fost pacalit presupune ca cel pacalit sa faca lucruri mult mai dificile: In primul rand, sa inteleaga argumentele care i se aduc, sa aplice gandire critica si sa realizeze ca a fost pacalit. In al doilea rand sa admita fata de el insusi ca mai devreme a fost prost. In al treilea rand, sa accepte un adevar care-i creaza disconfort.
Ca sa pacalesti pe cineva e destul de simplu: ii spui ce vrea sa auda
dar, NIIIIIMENI nu vrea sa auda ca a fost pacalit, NIMENI, NIMENI
Pentru ca omului ii vine greu sa creada ca a fost si este pacalit de Satan Diavolul. Necredinta e un pacat ce cuprinde usor omul. Noi oamenii am mostenit pacatul si tendinta de a fi necredinciosi.
Cei mandri sunt usor de pacalit si greu recunosc faptul ca au fost pacaliti. Satan s-a pacalit primul pe sine, amagindu-se singur crezand ca va ajunge sa-l infrunte cu succes pe Iehova Dumnezeu.
Satan s-a folosit de un sarpe si a vorbit prin acel sarpe in gradina din Eden.
Geneza capitolul 3.
www.jw.org
De fapt chiar e foarte adevarata. Sa ii predai unui om religia e usor, sa ii scoti din cap asta si sa ii spui ca este o poveste chestia cu Dumnezeu si ca el are dreptul de a alege daca crede sau nu, ca un om rational, e greu. Incearca si ai sa vezi ca nu o sa reusesti, daca iti exprimi o parere in fata cuiva ce nu gandeste rational, tinand cont ca tu faci ceva diferit de cum o faci ei, te vor considera pe tine cel nebun. Gl
Se cred prosti, adică își dau seama. Nu accepta asta nici în ruptul capului. Mai bine sa fie prosti și sa zică '' Crezi ce vrei'', se chinuie sa te facă tot pe tine sa te simți prost. Ce sa zic? De ce sa mai stai sa pierzi vremea cu cineva după ce i-ai zis ca a fost păcălit? Aleg pentru ei înșiși pana la urma.
E mult mai usor sa le spui ce vor sa auda. Adevarul doare intotdeauna. Gasesti o directie si poti impinge pe aproape toata lumea spre ea...
Pai ma, si daca nu-s inteligent, vreau sa devin! Tocmai.
Eu mereu am invatat din greseli, si cand am fost criticat m-am bucurat! Ca am invatat, m-am indreptat, sau am incercat macar.
De ex prin 2005 eram pe Mirc prog ala de chat, si aveam server linkat la retea, si vine unu de 15 ani (eu aveam 27), si mi-a zis "serveru` tau e varza nene... pune-l la punct".
M-am bucurat ca mi-a zis, nu conta ca are 15 ani si eu eram prost, chiar eram! Putea sa-mi intre cineva in server sa-si ia IRC operator si sa faca ravagii pe retea.
IRC op era un fel de moderator sa zic.
Daca critica e de la invidie si rautate sau prostie si e nefondata, ii explic ca greseste si de ce! Dar ii explic ca apoi sa invete din asta si sa nu mai repete treaba, ca poate nici nu stie ca nu face bine.
Legat de Mirc... nu vreau sa imi aduc aminte... asa am cunoscut-o pe fosta nevasta Revenind la cele zise, de multe ori cand am o silema chiar apelez la persoane de diferite varste pentru un sfat sau o idee. Asa poti evolua! Chiar si de la un bebelus poti invata ceva!
Ca sa i spui ceva la o persoana nu i trebuie creier sa inteleaga
o ia de buna,
cand i spui ca de fapt l ai pacalit
i trebuie creier si cum nu are nu intelege