| Zargzd a întrebat:

De ce era domnul Cioran atat de trist? Nu i-am citit cartile dar nici nu vreau, poate ma molipsesc si eu.

12 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Freca menta mult si cand facea ceva scria abureli sa aiba alti frecangii ce freca.

| harciog a răspuns:

Intr-o viata de om tristetea trairilor este data de experienta vietii in timp ce patrunzi adinc in cultura.Inchipuiesteti un om, care a fost partas, a trait cu sufletul, fiind martor la spalarea creierului poporului sau, la indobitocirea lui si la maxima suferinta produsa de faptul ca acel popor nici macar nu-si dadea seama.

| NoChanceForUs a răspuns:

Și-a dat seama că e înconjurat de idioți.Pe mine mă amuză, pe el l-a deprimat.(Da, știu că asta a zis și @i86e2,dar dacă asta gândesc nu am de ce să nu zic doar pentru că cineva undeva a gândit același lucru)

| sabin89 a răspuns:

Buna intrebare. Nici nu ti-as recomanda sa-l citesti. Eu am citit doar franturi si, la fel ca tine, l-am dat deoparte. Sa-l citeasca cine-o vrea. Eu nu. Ca era trist nu ar fi nimic, dar avea o atitudine uracioasa, morbida chiar despre viata. Iar viata, culmea! este lucrul cel mai de pret pe care il avem. Un zapacit.

| Polaris a răspuns (pentru sabin89):

Duah, de ce nu pot vedea oamenii cât de roz și fericită și binecuvântată este viața asta roz și fericită și binecuvântată? ORBI, NENE!

| Nolkyz a răspuns:

Nu aş putea zice trist cât aş putea zice... Că se afla mai degrabă într-un univers al dezolării, amărăciune amestecată cu ură, o dezamăgire produsă de tot nimicul ce precede şi îl urmează pe Dumnezeu, din lipsa îmţelegerii rostului pentru care a fost totul creat, ajungând la un răspuns: nimic.

| Anecherry a răspuns:

Domnu Cioran avea un nivel de constiinta foarte ridicat, probabil de asta.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu cred ca era trist, doar ca vedea lucrurile mai profund ca noi.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Pentru ca intelepciunea aduce tristete.Iar Cioran si Iorga au patruns mental in profunzimea existentei.Un intelept vede-mental-situatia reala, dar e si constient de faptul ca n-o poate schimba in bine.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cred ca n-avea destui bani, de-aia.

| i86e2 a răspuns:

Era trist din cauza absurdității vieții și a realității în general. Pe mine mă amuză absurditatea, pe el l-a deprimat, c'est la vie.

| stpu a răspuns:

A scris toamnawinking