anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce este contagios cascatul? si voi patiti?

13 răspunsuri:
| Libelle a răspuns:

Chestie psihica. Precum atunci cand in jurul tau se imbolnavesc oameni, si ai si tu impresia ca esti bolnav.

http://dssmile.wordpress.com/2013/12/14/tu-ce-cadouri-mai-cumperi/

| ViseleSmulgGratii a răspuns (pentru Libelle):

Care-i treaba cu link-ul ala? Eu nu prea inteleg...

| besleaganicolaecosmin a răspuns:

E din cauza ca te uiti la cel care casca

| ErrorFound a răspuns:

Cascatul este un mod de a tine creierul activ, atent la cele din jur.

S-a dezvoltat ca abilitate indispensabila acum cateva mii/milioane de ani la mai toate speciile, dar cu precadere la cele care stateau in grup.

Faptul ca, hm hm, cascatul este contagios este o metoda de a atentiona ceilalti membrii ai grupului sa fie atenti la pradatori.
Animalele ar fi neatente la cele din jur daca cascatul nu ar fi contagios.
Prin cascat, se introduce o cantitate mai mare de aer, care raceste corpul, asemenea unui procesor.
Cand un procesor se incalzeste, viteza ventilatorului creste pentru a mentine temperatura.

| drogh a răspuns:

Uneori ma molipsesc cand vad fiindca ma apuca si pe mine stari de somn...laughing

| Madayna a răspuns:

Si mie mi se intampla cand casca cineva sa casc si eu, nu stiu de ce happy

| JucărieLEGO a răspuns:

Nu, eu nu am patit niciodata. Si nici altii n-au cascat dupa mine. Nu pot sa casc oricand.

| ARF a răspuns:

Buna.
Potrivit unei teorii, căscatul contagios menţine grupurile de oameni în aceeaşi stare şi îi face gata să lucreze împreună. Deci dacă unuia îi e somn le va fi şi celorlalţi, aşa că tot grupul îşi poate coordona activităţile de rutină.

Alte teorii sugerează că menţine vigilenţa grupurilor, membrii având niveluri similare de alertă.

Căscatul poate fi un răspuns la anxietate, aşa că, potrivit unei alte teorii, e util în a-i atenţiona pe ceilalţi de un pericol. Aceste teorii de grup sunt susţinute întrucâtva de dovada unei conexiuni cerebrale între empatie şi căscatul contagios, dar nu există nici o teorie general acceptată care să îl explice.

SURSA: http://www.scienceworld.ro/q-a/de-ce-este-cascatul-contagios-11568.html

Pa-pa.

| sontzy a răspuns:

Sincer nu mi se intampla sa casc in timp ce ma aflu langa o persoana...pentru ca dorm binewinking

| CoquineNoire a răspuns (pentru sontzy):

Aoleo!
da' smechera esti maica!
acu' pot sa mor linistita, am aflat ce trebuie' sa fac...sa dorm.
de fapt la cum urla unii cand casca, n-o sa fie de-ajuns.

| MircescuCristian1994 a răspuns:

Mi se intampla si mie

| ξЖЗღÃñÇàღεжз a răspuns:

Cascatul e contagios intre persoanele care au o legatura emotionala