anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce estte moral sa faci bine si imoral sa faci rau?

11 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ca asa este straight face

| Wtf9000 a răspuns:

De kiki riki miki.

| psiholoaga a răspuns:

Sunt relativi termenii. Ce e bine pentru cineva, poate sa fie rau pentru altul. Dupa cum aceste concepte difera si intre culturi, asa ca eu zic ca, daca faci ceea ce e bine pentru tine, incercand sa ranesti cat mai putin alti oameni, esti pe drumul cel bun.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fiindca porunca era asa; sa faceti celorlati cum ei ati vrea sa va faca voua.adica mai pe romaneste; ce tie nu-ti place altuia nu-i face, sau sa-ti iubesti aproapele ca pe tine insuti.si parerea mea; celui ce nu-ti e aproape nu-i faci bine dar nici rau.

| CAsToReL a răspuns:

Nu este

| machupicchu a răspuns:

Totul, chiar totul este relativ... dar...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

happy
In antichitate se acceptau asemenea raspunsuri, acum insa putem fi mult mai subtili.

| stairwaytoarina a răspuns:

Constiinta noastra trebuie sa cunoasca termenii de "bine" si "rau" pentru a fi capabila sa ne ghideze. Acum, cred ca intelegi singur de ce "bine" e bine si "rau" e rau.

| dicarmencitta1957 a răspuns:

Daca ai constiinta, faci bine... daca nu ai, faci rau... oricum raul facut se intoarce si la tine, este chestie verificata.Se spune ca: ''daca semeni furtuna, furtuna culegi ''si se mai spune ca'' ceea ce faci cu mana ta este lucru manual''.

Răspuns utilizator avertizat
| brandusa_6214 a răspuns:

Pentru ca niciodata nu vei stii mai bine decat atunci cand te vei arde singur, indiferent de cat de mult ai auzit de la altii sa ai grija ca te vei arde. ceea ce oferi.primesti.si roata vietii se intoarce, mai tot timpul.

Întrebări similare