| madagascar a întrebat:

De ce exista aceste conflicte pe marginea credintei? de ce nu sunteti in stare sa va acceptati asa cum sunteti? toti suntem la fel, diferit este mediul de viata si felul de a gandi.am citit cateva discutii in contradictoriu pe tema religiei, fiecare are dreptul la alegere, daca putem sa facem pe cineva sa creada in convingerile noastre bine, daca nu, nu. de ce sa existe neintelegere, oare nu astea ne distrug, Dumnezeu cand a venit pe pamant nu a facut distinctie intre oameni, ia iubit pe toti la fel, oare noi nu putem incerca sa facem acelasi lucru? e atat de greu sa ne acceptam uni pe alti?

18 răspunsuri:
NicolaeComan
| NicolaeComan a răspuns:

E vorba în primul rând de orgolii, dar şi de faptul că uităm adesea că oamenii rămân oameni, indiferent de opinii sau concepţii religioase.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu.nu.nu. nu se poate.io no sa inghit niciodata un ateu. poate doar unul mic. dar ei sunt mari.sant greu de inghitit.cunosc eu cativa pe aici; sa le spun eu cateva; maaaa ateilor? mancav-ar raiul.na ca le-am spus-o. da tu madagascar nu te stresa, stai cuminte. timpul rezolva totul.

Răspuns utilizator avertizat
| Duhovnicul a răspuns:

Conflicte exista pentru ca fiecare persoana isi respecta foarte mult religia/credinta si atunci cand nu esti de acord cu ea sau ba mai mult i-o respingi, atunci omul acela se va simti jignit.

@Madagascar
"daca putem sa facem pe cineva sa creada in convingerile noastre bine, daca nu, nu"
aceste cuvinte imi sunt cam confuze, pana la urma e vorba de a accepta o persoana asa cum este desi nu iti impartaseste convingerile tale sau de a o accepta doar ca are nevoie de mici "ajustari".

| Yang a răspuns:

Pai tu nu iti dai seama ce plictiseala ar fi daca ne-am iubi unii pe altii? doamne fereste cui o sa i se mai scada 25% din salar daca ne iubim hai sa fim seriosi suntem rasa cea mai scarboasa de pe pamant de ce? simplu pentru ca suntem egoisti, incapatanati, ne place sa criticam dar sa nu fim criticati, cerem un raspuns dar nu stim sa il acceptam, noi suntem perfecti iar restul nu conteaza oo daa noi de asta si lista mai poate continua.Eu nu sunt de acord cu multe lucruri dar nu ma duc sa jignesc pe altcineva pot tolera faptul ca totusi suntem diferiti si nu trebuie sa ne impunem modul de gandire decat cand e vorba de Base doar el poate face asta. Avem dreptul de a alege in cine, in ce sa credem cat despre asa zisa colaborare fortata de a ne iubi unii pe ceilalti cred ca este o latura mai ciudata a cuvantului "orgie" pentru ca asta nu o sa se intample niciodata.Asa a fost si asa va fi mereu din pacate sau din fericire asta nu o mai stiu happy

| Parintele a răspuns:

Tocmai tu, eu nu cred ca d-zeu a venit pe pamant. citeste biblia si ai sa vezi ce zeu bun este d-zeu! d-zeu a comandat crime, violuri, alte acte de cruzime si in afara de asta povestea din biblie este copiata din alte carti mai vechi. Bibli este un plagiat prost, grosolan si creat pentru mentalitatea unor vremuri de mult apuse.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Vad ca s-a miscorat numarul intrebarilor pe tema religie deoarece este acapart de cel pe tema politicii.
Mereu vor exista discutii in contradictoriu. Daca un user insista asupra unui subiect, nu inseamna ca nu respecta parerea celuilalt. Sunt cazuri in care incerci sa-ti expui opinia intr-un mod politicos, dar te trezesti cu niste replici in care iti pare rau ca te-ai bagat in conversatie.
In mare parte, pe TPU multi nu tin cont de acest lucru(cel putin, asta dau de inteles).

| nolan a răspuns:

Mai madagascar, spui clisee. Insasi religiile sunt facute ca sa ne dezbine, asta e scopul lor. Sf. Ioan gura de aur spunea chiar: "nu exista mantuire in afara ortodoxiei". Cum ti se pare? Religia mea e cea adevarata, singura! Ba a mea, ba a mea! Cultul meu e cel bun!
Cat priveste asa-zisa alegere, iar nu spui decat niste clisee. Despre ce fel de alegere vorbesti omule? Tu ti-ai ales religia? Cultul? Cum ai facut treaba asta? Ai ales la botez? Ai dat cu banul?
Inca o corectura: nu credinta dezbina oamenii, ci religiile. Credinta e relatia intima cu divinitatea.
In biblie scrie ca d-nezeu cand a venit pe pamant a spus urmatoarele: "eu am venit doar pentru oile ratacite din turma lui israil. (sa o ajut pe aceasta femeie) E ca si cum am arunca mancarea copiilor nostri cainilor." Deci pe unii ii iubea(pe ai lui) iar pe altii ii compara cu niste caini(textual). Pune mana si citeste inainte de a deschide gura.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai dreptate! Intolerantilor!

| Hombre a răspuns:

Cum ai spus "Dumnezeu cand a venit pe pamant..." pai era vorba ca Dumnezeu a facut pamantul, soarele, luna, stelele si restul, s-a schimbat cumva regula? In fine, ne iubeste pe toti la fel e adevarat, numai ca nu ne iubim noi si oricat am incerca nu vom reusi.

| Flav a răspuns:

Da-le dreacu'...pardon, da-le naibii...de discutii. La final, cu totii murim.

| hândel a răspuns:

Nu-i vorba să ne acceptăm aşa cum suntem, ci să-i acceptam pe ceilalţi aşa cum sunt. În fond, asta e problema. Şi de unde a coborât Dumnezeu pe pământ?! Sau a lui e farfuria aia zburătoare care veghiază de secole deasupra descreieratilor?! Înseamnă că-n 2012 va rămâne fără combustibil, şi va cădea peste ei. Vai, ce sfârşit crunt vor avea, când vor realiza că nu-i nimic acolo sus mai nefast decât o minte slabă.
Eu unul mă simt cu conştiiţa împăcată, că i-am iubit pe toţi oamenii cu acelaşi interes, de a mă satisface, şi încă îi iubesc, în caz de te-ntrebai.winking

| Asdfghshds a răspuns:

Din moment ce nu stim ce vremuri ne paste, nu putem prezice viitorul dar punctul final va fi acela ca toti pamanteni v-or accepta si realiza ca suntem un obiect evolutionist.

| laura99 a răspuns:

Da problema e ca dumnezeu invechul testament a spus ca pacatul aduce moartea. si in ziua de astazi e la fel cine nu face cum vrem noi e om rau

| mirceaman a răspuns:

Credinta uneste popoarele, religiile le despart, cam asta ar fi esenta despre a crede si a nu crede

| madagascar explică:

Multi nu ati inteles la ce m-am referit, eu ma refeream la faptul ca daca aveti un prieten care va este aproape si este diferit de voi din punct de vedere religios il indepartati de voi, daca cunoasteti o fata/un baiat de care va indragostiti si dupa un timp aflati ca are o alta gandire din punct de vedere religos il/o parasiti, la asta ma refer, eu nu contest pe nimeni fiecare are dreptate in felul lui toti avem dreptul la o opinie, niciunul dintre noi nu poate sa spuna ce e bine si ce nu, noi doar ne dam cu parerea, adevarul il vom afla cand vom muri.

| Marcian a răspuns:

Acei oameni ce fac discriminare de orice fel intre semenii lor nu respecta nici o credinnta, religie sau zeu. Exceptie poate fac satanistii sau alte culte de acest gen.

| nolan a răspuns:

Mai omule, nu exista "gandire din punct de vedere relgios"! Este orice altceva, numai gandire nu. Omul religios nu mai gandeste, delireaza. El nu gandeste cu capul lui, unii nici macar nu deschid ochii, ci doar isi insusesc ca niste papagali dogmele formulate de "sfinti"(luminosi din greaca?!) care au trait cu un mileniu si ceva inainte si care credeau diverse nastrusnicii cum ar fi:
- pamantul e plat iar daca mergi f mult, la un moment dat, cazi;
- pamantul nu e o planeta(din greaca de la a plana) ci e fix;
- soarele, planetele si stelele se invart in jurul pamantului;
- pamantul e mai vechi decat soarele si stelele, etc.