în ultimă instanță, scopul organismelor vii e perpetuarea speciei (reproducerea)
Cand erai mic radeau parintii de tine cand incurcai cuvintele sau nu te exprimai prea bine. Ce ai tu impotriva unora ca mine care invata limba engleza? Ce te dai atata mare? Du-te si te culca. Se scrie invata si nu "iMvata". Tu nu sti sa scrii nici romaneste daramite in limba engleza. Si vorbesti aiurea pentru ca engleza mea e destul de buna. Nu ma laud ca stiu engleza la perfectie ca unul nascut englez dar ma descurc suficient de bine. Tu care te-ai nascut roman iti bati joc de limba romana. Somn usor *
Am scris raspunsul acela in graba, dar fiind utilizator junior nici nu il pot modifica.
In orice caz, litera aceea care nu-si are locul in cuvantul "invata" este nesemnificativa comparativ cu numeroasele greseli pe care le-ai facut tu cand ai scris in engleza.
Eu abia ce am terminat clasa a 8-a si la engleza, in afara de orele de la scoala nu am facut pregatire, dar totusi scriu mai bine decat tine in engleza.
Am observat 3-4 greseli in comentariul tau si asta fara sa ma uit atent.
"Tu care te-ai nascut roman iti bati joc de limba romana. "
Daca am gresit o litera nu cred ca poate fi luata drept bataie de joc, dar acele cateva randuri in engleza scrise de tine sunt o rusine la adresa acestei limbi.
"Tu nu sti sa scrii nici romaneste daramite in limba engleza. "
Si totusi scriu mai bine in engleza decat tine.
Si vezi ca "stii" e cu doi de "i".
Cum iti permiti sa iti bati joc de limba romana? Te-ai nascut roman si nici nu esti in stare sa scrii in propria limba? Vai, ce lipsa de respect fata de propria-ti natie.
Scriu suficient de bine in engleza. Un englez nu se asteapta si ar fi nesimtit si nedrept sa pretinda de la mine sa-i stiu limba la perfectie pentru ca nici el nu o stie la perfectie pe a mea. In plus toate limbile sunt de la Turnul Babel.
Cine se lauda ca stie o limba straina e ca o gaina ce se lauda ca scurma in gunoi si ca a scurmat in gunoiul din Turnul Babel actual al societatii umane cu miile ei de limbi. Nationalismul contribuie si el la asa ceva. Mandria nationala in loc oamenii sa se iubeasca intre ei in cadrul unei societati globale si avand o singura limba asa cum doreste si a prevazut Dumnezeu.
Degeaba stie omul 100 de limbi straine daca nu intelege problemele existentiale in care se scalda lumea la nivel global. Eu la varsta ta de 14 ani nu invatam engleza ci citeam Biblia si bine am facut.
Bine,inteleg perfect.
Ar fi si mai bine daca D-zeul tau ar fi existat, atunci poate Biblia te-ar fi ajutat.
Imi pare rau sa-ti zic dar n-ai facut bine citind-o, doar ti-ai irosit timpul.
Nici nu poti compara citirea unei carti nefolositoare precum Biblia cu invatarea unei limbi straine care chiar ajuta la ceva.
Vorbești gresit. Ai doar 14 ani. Ai sa vezi cum ti se va complica viata fara credință in Dumnezeu. Credinta înseamnă a deduce existenta unor lucruri care nu se vad si care exista. Multi nu cunosc definiția corecta a credinței.
Razi degeaba in loc sa iei lucrurile in serios. Problema ta e mai complicata decat crezi. O sa adopti la minciuni si iluzii si promisiuni omenesti desarte si false la greu dupa felul cum gandesti acum. Asa vad ca iti incepi viata. Sorry for you. Nu vezi ca societatea necredincioasa merge din rau spre mai rau? Nu ma refer la tehnologie. In felul in care gandesti risti sa ajungi o victima a societatii necredincioase.
Daca nu-ti convine da ignore, simplu.
Oricum conversatia dintre mine si Steregoi e incheiata, deci nu mai ai niciun motiv sa te ingrijorezi ca iti vor aparea notificari nedorite.
Vernusio întreabă: