| blondissima a întrebat:

De ce foarte multi dintre noi dau mai multa importanta viselor decat visurilor?

10 răspunsuri:
| Vizitiul a răspuns:

Pentru ca atat visele, cat si visurile, fac parte din viata noastra si le dam importanta involuntar sau nu, pentru ca este vorba de o experienta traita, fie ea si in vis.

| Klepto a răspuns:

Nu cred ca se da mai multa importanta viselor.
Visurile sunt dorintele noastre, aspiratiile noastre iar visele sunt doar niste proiectii ale visurilor noastre.

Exp: Iti place o fata, doresti sa fi cu ea, doresti sa o sa saruti.
Visezi asta intr-o seara.

Visurile noastre sunt niste catalizatoare pentru visele noastre.
Fara visuri n-am avea vise despre acele lucruri.

Daca visezi ca o sa saruti fata care o placi nu inseamna ca asa o sa se intample.Cu oleaca de cercetare oamenii si-ar da seama ca visele vin din subconstient si nu sunt prevestiri venite de la mama huciului.

Visurile noastre sunt in stadiu crud, adica de exemplu:
Vreau sa fiu fericit, o casa, o masina, o fata frumoasa.
Iar visele intra in detalii, e; e venind de la noi, unde este stocat tot ce ne place si nu ne place si ce am prefera si cum am prefera sa fie.
Vreau o casa frumoasa - aspiratie
Visezi o casa cu 3 etaje, parcare subterana, gradina, teren de tenis etc.
Se poate intelege cum de la o aspiratie se ajunge sa visezi asa ceva.

| blondissima explică:

@Klepto, asta poate fi o explicatie plauzibila daca toate visele ar fi frumoase. Cosmarurile tot din aspiratii se nasc?

| blondissima explică:

Nu Kron nu ai deviat, poti sa mai dezvolti.

| Chris a răspuns:

Visele par palpabile, in comparatie cu visurile.

| TahionN a răspuns:

Visele fac parte din starile de constiinta modificata, unde subconstientul isi impune si el "punctul de vedere", o proiectie a evenimentelor si a trairilor individului, dispuse codificat (Interpretarea viselor - S. Freud).
Visurile insa reprezinta unul din motivele pentru care noi nu renuntam, pentru care ne zbatem sa traim.
O remarca personala din filmul "The life of David Gale", cand personajul facea referire la dorinta. Fanteziile trebuie să fie nerealiste… pentru că în momentul/secunda în care obţii ceea ce vrei… nu mai vrei, nu poţi să-l mai doreşti. Pentru a putea continua să existe. dorinţa, obiectul acesteia trebuie să fie permanent absente. Nu îţi doreşti "obiectul" respectiv, ci fantezia "obiectului"

| LuS[z] a răspuns:

Pentru ca visele fac parte din constiinta noastra si ne macina atunci cand nu stim ce se intampla cu noi. Vrem sa stim cat mai repede de ce am visat asa de ce am visat-o pe aceea persoana...
Iar importanta visurilor ramane pe locul 2 datorita faptului ca suntem constienti de faptul ca avem o viata intreaga ca sa le implinim.

| Lluvia a răspuns:

Unele visuri se implinesc in vise.

| ƦoyJoиЭsJR a răspuns:

Interesanta intrebare...Nu stiu daca iti pot da un raspuns...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De tampiti! Nu conteaza daca ai ochii inchisi sau deschisi atunci cand visezi, conteaza doar cata ambititie ai in tine atunci cand vrei sa realizezi ceva. Shit... oare am deviat de la subiect? big grin

Întrebări similare