| bybyana21 a întrebat:

De ce folosim cuvantul,, prieten" mult, mult prea des?
De ce spunem,, sunt cu un prieten in parc" fara ca macar sa stim daca acela ne este prieten?

15 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Pentru ca fiecare dintre noi avem nevoie de semnificatie, de a ne stii iubiti si pretuiti.Din pacate sunt foarte putini prieteni sinceri. "Prietenul adevarat la nevoie se cunoaste si la necaz ajunge ca un frate!"

| cristi202 a răspuns:

Simplu. Confundam cuvintul "prieten" cu "amic".

| DorelSudoru a răspuns:

Tic verbal

Răspuns utilizator avertizat
| MagicSmile7 a răspuns:

Semnificatia cuvantului "prieten " este mult mai valoroasa decat suntem obisnuiti al defini.Mi-am pus si eu odata intrebarea aceasta. Poate ca unele valori au devenit sau le intelegem mai superficial.Probabil nu stim a aprecia lucrurile la justa lor valoare sau de fapt punem accent.../scoatem in evidenta mai mult ceia ce poate fi demonstrat(faptele) decat numit.

| Anonymus314 a răspuns:

Pai,din moment ce sunteti "apropiati" mi se pare corect sa folosesti cuvantul prieten, doar nu ti-e dusman

| ieu a răspuns:

Poate tu spui asa...io nu...laughing

| Radioactive a răspuns:

Nu putem spune nici ca suntem cu un "dusman"...Aici vorbim de amicitie. Ai pus foarte bine intrebarea! Faptul ca ne-am legat (catusi de putin de o persoana) il face prieten.

| 4b a răspuns:

Depinde ce intelegi prin cuvantul ''prieten'' pentru ca:
1. un prieten adevarat iubeste oricand si in necaz iti este ca un frate;
2. mai exista prieteni de interes, sau pur si simplu niste profitori
Intre aceste 2 categorii, se aseaza bine maxima: ''Doamne pazeste-ma de prieteni ca de dusmani ma feresc singur''

| ELLSSA a răspuns:

Ca sa nu le dam explicatii celui cu care vorbim la telefon.Sa nu spunem sunt cu "Andra", si cel de la capatul celalalt ar firului sa intreb " care mah Andra?"Mai pe scurt asa e cel mai bine.Ne este cunostinta, coleg/a, amic sau chiar prieten numai noi stimhappy

| UndiscoveredSoul a răspuns:

Pai poate persoana aceea e chiar un prieten. Dar daca sunt de ex in parc cu cineva care nu mi-e chiar prieten doar ne stim zic "sunt in parc cu un/o coleg/a" sau "sunt cu [nume]". Multi nu prea stiu ce sunt prietenii si ii considera asa si pe cei cu care stau doar uneori sau in fine...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pai depinde eu spun asa pentru ca asa il consider, si cuvantul suna mai bine decat,, vecin" sau,, coleg" sau altele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu stiu daca tu o faci, dar eu... NU O FAC! Prietenii sunt ca aerul, ceva pe care te poti baza in orice moment (asa cum eu ma bazez pe fratele meu + 3 alte persoane). In schimb, amicii sunt doar persoane care sunt in asentiment cu tine numai in anumite situatii. Este doar o chestie de exprimare... Sau nu?
P.P. Te rog, nu confunda lauda cu fapta! Bafta-n viata!

| pickles a răspuns:

Asta mi se intampla si mie eu cred ca il folosim din obisnuinta pentru ca sa nu zici colega sau asa ceva dar asa le zic si eu dar nici macar nu vorbesc cu mine

| Inspiratie a răspuns:

Daca nu este un prieten atunci ce mai cauta langa tine?