| fwefwewf a întrebat:

De ce graphenul nu a schimbat inca lumea? Asa cum se spunea prin 2004 cand acesta a fost descoperit,, o sa fie revolutionate toate domeniile,, ei bine, e 2019 si inca nu vedem tranzistori din graphen, nu vedem nimic -_-

2 răspunsuri:
| relian a răspuns:

O revolutiona el ceva, dar poate nu acum.Nici nu au spus ca gata in X ani deja vezi numai chestii pe baza de grafen.Trebuie sa existe si domenii interesate sa faca ceva pe baza acestuia,plus ca trebuie sa ai si oameni care sa stie sa foloseasca,sa adapteze acest grafen la tranzistori si ce mai zici tu. Daca descoperi ceva,nu te astepta ca gata imediat va avea si aplicatie,asta dureaza pana cand cineva cu minte poate aplica acea descoperire.

Mai era cineva pe aici vai la fel de ce nu ne crestem parul pe cap,ca deja de mult sa descoperit nu stiu ce chestii,zicea respectivu,ca oamenii se joaca cu ADN-ul laughing stim tot facem de toate, dar el nu vede nimic rezultate.
I-am zis ca habar nu avem, iar raspunsul lui a fost cas eu prost, habar nu am, nu stiu nimic, am cunostiote de clasa a 4a numai laughing iar el citind balaii de pe net, pune botul la orice vrajeala scrisa de oricine, ori una citeste si alta pricepe laughing ca vorba aia sunt destui de genul asta.

Deci sa nu ne asteptam la minuni.De exemplu ledul a fost descoperit de f multi ani si de abia astazi sau facut ceva becuri cu led,dar si asa tot nu-s cum trebuie inca,dar deja sunt la vanzare, pe parcurs or sa mai fie perfectionate.

In czul grafenului poate inca nu stim cum sa aplicam aceasta descoperire la ce dorim noi, se fac cercetari, astea dureaza zeci de ani, unele pot avea succes aletel nu.
Daca ai vazut multe chestii se fac din intamplare, adica se cauta sa se aplice ceva intr-un domeniu anume si se obine altceva laughing deci unde dai si unde crapa laughing

| Bizon95 a răspuns:

Ce e aia tranzistor? big grin