| Vizitiul a întrebat:

De ce -i zgarcitul zgarcit? Zgarcitul isi pierde onoarea oare?

6 răspunsuri:
| Hombre a răspuns:

Zgarcit s-au, zgarie-branza, harsit, avar, calic, meschin, lacom sa agoniseasca,, ciufut etc. Crezi ca unul pe care il caracterizeaza acestea poate avea onoare?

April
| April a răspuns:

Zgarcitul nu-si piede onoarea pentru simplul fapt ca e zgarcit, intrucat zgarcenia nu este o valoare morala precum onoarea ci o exacerbare a unei anumite laturi a naturii umane.Toti pertuim un lucru dobandit cu eforturi si avem retineri in a-l instraina; dar atunci cand cineva aduna nu din trebuinta ci din lacomie si nu foloseste ceea ce detine nici macar pentru nevoile proprii zgarcit, avar se numeste. Zgarcitul isi poate pierde onoarea in aceeasi masura in care si-o poate pierde si risipitorul.

| 80Cris a răspuns:

Mai devreme sau mai tarziu si-o pierde. Depinde fata de cine sau fata de ce e zgarcit. Daca e zgarcit in toate si fata de toti eu cred ca in primul si-n primul rand isi pierde demnitatea, cu toate consecintele de rigoare.

| A_7901 a răspuns:

Pentru ca nu are, sau pentru ca a obtinut cu greutate tot ce are, de aceea tine totul pentru el; de frica.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Zgarcit? adica nu e risipitor? mana larga? adica e cumpatat si echilibrat? ce are asta dea face cu onoarea?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Saracul are nevoie de putin bogatul de mult iar zgircitul de toate, zgircitul isi pierde onoarea deoarece foloseste fel si fel de tertipuri care de care mai murdare pentru a fi el cel mai bogat.
Un zgircit suna la o linie erotica si i se raspunde :
_Buna iubitule, sunt aici ca sa fac orice pentru tine
_Chiar orice orice?
_Orice iti doreste inima iubitule
_Bineeeee, atunci o sa inchid telefonul sa am suni tu