Sa sti ca ai mare dreptate.eu tin foarte mult la Dumnezeu si cred in existenta lui. nu stiu dc unii nu inteleg ca Dumnezeu este cel care ne-a creat si cel care este mereu langa noi.Toti ar trebui sa il iubeasca si sa il respecte pe Dumnezeu.Joy sa stii ca am o parere foarte buna despre tine.Se vede ca esti inteligenta si ca stii ce vb.
Joy,
Daca l-as blama pe Allah, pe Zamolxe sau pe Cthulhu ai mai avea ceva impotriva?
Gandeste-te ca o persoana de alta religie sau fara afiliatie religioasa are atasament emotional zero fata de zeul in care tu crezi.
Atata timp cat nu te ataca personal si te face in toate cele pentru credinta ta, nu este nimic rau in a critica concepte, idei sau credinte. Dar la modul neutru si cu argumente. Este chiar o activitate ce stimuleaza creativitatea si inteligenta
Iar daca tu te simti atacata personal atunci cand cineva pune in discutie necredinta in dumnezeul crestin, e posibil ca tu sa fii cea care nu are destula credinta. Daca ai crede cu adevarat in acel dumnezeu, nicio alta persoana n-ar trebui sa te faca sa te simti ofensata. Si totusi indoiala este ceva omenesc. Daca ai indoieli sau dubii ce pot face eu este sa te sfatuiesc sa le analizezi si sa vezi de unde vin si de ce.
Ignora-i Joy, nu are rost...Frica este inceputul intelepciunii daca nu stiai, cristi21.
Georgian, tu gandesti inainte sa scrii?
Te legai de sagetile ucigatoare dar tot tu spui ca Biblia si Dumnezeu sunt o prostie. Daca voiai sa fii diplomat, nu scriai asa ceva stiind ca iti pui in cap ceata de crestini.
Exact la asta s-a referit Joy cand a pus intrebarea, daca nu crezi in Dumnezeu, respecta-i pe cei care cred si nu isca controverse. S-o fi saturat si ea, care mentionez, este ortodoxa, sa fie blamati toti crestinii de pe site pentru Dumnezeul in care cred.
Fiecare crede in ce vrea, dar e de tot rasul cand se isca razboaie de genul asta.
SI nu ai de unde sa stii daca Joy este sau nu indoctrinata, nu ai cum sa judeci asta. Poate sunt convingerile ei personale, asa cum si tu esti convins ca Dumnezeu nu exista. Eu de unde sa stiu ca nu esti un produs al societatii ignorante si frustrate?
Asta e Joy, daca ei vor sa nu creada in existenta lui Dumnezeu
mai bine ii lasam in pace.
M-am saturat sa vad atata nesimtire pe site i oameni fara scrupule care-si permit sa se joace cu Dumnezeu ca si cu o minge de fotbal.
Sunt profund dezamagita nu pentru ca e plina lumea de atei, ci pentru ca se pun intrebari jignitoare si indoielnice la adresa Lui Dumnezeu si se insulta cu atata usurinta Numele Lui.Intotdeauna cand a fost o intrebare despre Dumnezeu ateii au aruncat cu pietre in crestini si i-au facut incuiati, invechiti si primitivi.Insa nu am vazut pe site un raspuns de crestin care sa jigneasca ateii. daca au spus ca o sa ajungeti in iad, asta e adevarul si nu vrem sa va privam de un adevar esential si vital.Va rog sa incetati in a-l mai jigni pe Dumnezeu si pe cei care cred in existenta Lui.
Multumesc "mumoasa". Si eu iti apreciez raspunsurile si faptul ca dai dovada de bun simt si te mentii pe pozitie indiferent de bataia vantului.Ma bucur ca il respecti pe Dumnezeu si il iubesti.Asa ar trebui sa se comporte toti. Dar ei prefera sa creada ca sunt maimute-evoluate!
Care zeu? Ala in care crezi tu de FRICA? Frica e cel mai josnic sentiment exploatat de biserica. Pacat ca o tipa misto ca tine nu poate vedea asta.
O felicit pe joy pentru ca dovedeste ca-i pasa si nu e indiferenta la rautatile celor care-i desconsidera pe crestini. Eileen are dreptate, haideti sa ne respectam unii altora credinta sau necredinta!
Uite, eu sunt ateu desi nu ma mandresc cu asta, dar pur si simplu nu pot crede in ceva, este un defect personal. Insa nu m-am luat de nimeni si nu mi-am batut joc de Dumnezeu. Nu aveti decat sa imi dati cate note de stupid vreti, insa vreau sa va spun ca daca am gresit imi cer scuze, eu sunt aici doar sa ajut. Chiar nu inteleg de ce atata razboi fiecare crede ce vrea, dar e pacat cand ne batem joc unul de altul.
Nu trebuie sa crezi ca suntem toti o apa si un pamint. Daca te a suparat cineva ...nominalizeaza persoana respectiva, dar nu ne baga pe toti la gramada. Eu personal cerd in Dumnezeu si nu ma intereseaza parerea altora. Fiecare e liber sa creada in ce si in cine vrea.Nu te poti tu opune sau sa le schimbi credinta. Daca comenteaza si sunt rautaciosi pur si simplu nu ii baga in sema. Asa dai dovada de intelepciune si de maturitate.
Vad ca ai iscat o adevarata revolta, poti sterge o pata de clor de pe o panza neagra? asa nu poti sa-i faci pe cei ce nu cred in D-zeu sa creada atata timp cat sunt atei.
Ce subiecte de discutie si pe voi frate... ce va mai incita subiectele abstracte. Si joy. fiecare are un drept de a se exprima liber, nu le tin partea celor care critica, dar invata sa ignori. Se poate ocupa El de a judeca ce e bine si ce e rau. Fi'ti si voi oameni cu picioarele pe pamant si nu va mai bagati in intrebari abstracte.
Nu mai aruncati cu sageti ucigatoare in cei care cred in El si incetati sa-L mai luati in deradere.
Ce amuzanta esti. tu vorbesti ca primesti sageti ucigatoare cand de fapt tu si o mana de useri lansati atacuri celor care nu cred in biblie ori in dumnezeu. So nu mai fa tu pe mahnita aici si vezi-ti de credinta ta. Fiecare crede ce vrea si cum vrea si de cate ori vrea si in ce forma vrea. Daca esti mahnita discuta cu un psiholog. Tu vei da socoteala ca ai indraznit sa te crezi crestina cand de fapt esti doar un fariseu mic.
Acesta este un comentariu foarte util. Odata si odata poate vei intelege sa respecti alegerea altuia fara sa il blamezi pentru asta fie direct ori indirect. Si ma rog tu cine esti de il tot aperi? Esti doar un produs al bisercii. Indoctrinata sa urmezi regulile ei ci nu cele personale.
Si eu am primit atatea voturi stupid doar pentru ca am avut opinii pro crestinism, de la atei.Vad ca mizeria e mare pe acest site. Un exemplu clar il reprezinta si lolita care a zis clar ca prefera sex inainte de rugaciune. Cum am mai spus mizeria e mare si multa pe Terra si noi plutim printre ea si o si acceptam.Hristos a inviat!
Asta e...nu poti sa ii multumesti pe toti si nici ei pe tine!
Dar... tu cand jignesti cum este? Ceilalti crezi ca se simt bine? Tu cand esti facuta ''tocilara'' de colegi cum te simti? Iti place? Nu cred...
Sa stii ca oamenii, oricare ar fi ei, chiar si cei de pe site nu merita sa fie jigniti de tine! Ce ti-am scris nu are legatura cu intrebarea asta...ci cu raspunsurile tale, unele bune, altele JIGNITOARE. Gandeste-te mai bine inainte sa jignesti.
Nu mai zice de altii... uita-te intai la tine.
Imi pare ca ti-am spus toate astea. Sper sa te schimbi.
Nu-mi place sa vorbiti urat de "dumnezeu " ca sa vorbesc eu de voi si nu arunca credinciosi cu pietre-n atei, pai normal ca nu arunkti ca le-ati arunkt pe toate de'a lungul istoriei credincioaso=violenta-n masa ati ramas aceleasi animale, mironosite d'astea care se trezesc cu degetele pe tastatura, sunt atatea impotriva religiei "credinciosilor" incat nu-mi vine sa ma gandesc la, daca am fi trait cu totii cu nasu' sub "fusta" preotului tu nu mai aveai calculator draguta, nici casa, nici poza din profil traiai prin boscheti invelita-n frunza de vita ca o sarma si-ti stergeai poponetul cu mana batatorita de cocotat in copaci maimuto, ca din aia ai evoluat incuiata ce esti, adica oamenii de stiinta sunt prosti si tu desteapta?! ave evolutie si celor care au vazut peste inventia asta numita religie, apropo e cutremur
Eileen, gandesc foarte bine. poate chiar mai bine decat tine. Eu sustin ca bibilia si dumnezeu sunt o prostie. O creatie pentru a tine masele sub control. Cu ce te afecteaza afirmatia mea? Daca tot te dai asa mare crestina precum altii, citeste raspunsul lui selfhelp.ro,si e suficient.
produs al societatii ignorante si frustrate?
E societatea in care traiesti si tu. Daca eu sunt un asemenea produs, automat tu esti un cod de bare al unei societati frustrante si ignorante in care tu alaturi de mine convietuiesti.
Cinu, un raspuns diplomat pe care il merita.
Intotdeauna cand a fost o intrebare despre Dumnezeu ateii au aruncat cu pietre in crestini si i-au facut incuiati, invechiti si primitivi. asta spune joy.
Ea uita ca ea de fapt impreuna cu alti useri de pe site se comporta precum o turma scapata de sub control cand vine vorba de a aduce argumente favorabile bibliei si zeului lor. Faptul ca va intreci in apelative nu tocmai diplomate voi "crestinii viitorului" nu va ajuta cu nimic.Dovediti credinta voastra care este intacta si nimic nu o poate clinti.Nici macar un cutremur.joy de maine sunt crestin. Ma crezi? stiam eu ca nu. Deja ai intrecut masura tu si gasca ta de "crestini".
Si eu sunt profund dezamagita de tine, joy.Nu te poti abtine? Nu-ti poti tine credinta pentru tine?
"... nu am vazut pe site un raspuns de crestin care sa jigneasca ateii."... cata ipocrizie.Tocmai tu spui asta? Adica multele tale postari cu injurii nu erau jigniri? Se pare ca suferi si de amnezie, biata joy, cata mahnire poate sa aiba in suflet!
Ai premiat-o pe mumoasa fiindca te-a ridicat in slavi, nu? Ca daca o prinzi ca zice ceva si nu-ti convine, asa o sa o "mangai" tu cu frumosul tau vocabular...
O cred si pe lolita ca prefera sex inainte de rugaciune, cum zici tu ALYNHoliavo14.Macar sexul e ceva tangibil.
Fata draga, mai scoate capsorul ala blond din tarana!
Se pare ca il ai doar sa nu-ti pice urechile.
Desigur ca fiecare dintre noi avem momente cand ne indoim de existenta lui Dumnezeu. Oscilam intre credinta si tagada. Ideea este ca la fiecare neam care a existat pana acum a existat ideea de divinitate. Personal am experimentat lucruri pe care nu le-am inteles cu toate ca incerc sa gandesc logic si atunci ma intreb daca nu ar exista Dumnezeu am mai avea vreo speranta a implinirii? Eu nu ma multumesc cu ideea ca dupa ce o sa mor nu mai exist, nu este drept. Sunt convins ca Dumnezeu exista. Blasie Pascal spunea ca "daca cred si Dumnezeu nu exista nu am pierdut nimic, dar daca nu cred si Dumnezeu exista, am pierdut totul". Voltaire, un ateu, pe patul de moarte, si-a dat seama ca exista Dumnezeu. De la el au ramas celebrele versuri: "Universul ma incanta si nu pot gandi macar/Cum poate exista ceasul fara un ceasornicar." Si inca ceva pentru atei. A fi ateu inseamna a nu crede in nimic, nici macar in ideal. Atunci care-i diferenta dintre noi si celelalte animale - faptul ca suntem sociali? Va multumiti cu sintagma "Omul este un animal social"? Eu nu.
SwagSwag întreabă:
AvalohAlyn întreabă: