anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce în anumite cazuri unele persoane, repetând altora dar și lor o minciună sau mai multe, ajung în cele din urmă să creadă și ele minciuna sau minciunile pe care le spun?
Cum de se ajunge la așa ceva?
Pe ce mecanism se bazează?

Răspuns Câştigător
| CodrutElian1990 a răspuns:

Intra in subconstientul persoanei ca un adevar.
E o vorba din popor: cand spui o minciuna trebuie astfel formulata si spusa incat sa o crezi si tu pe jumatate.
Generalul chnez Sun tzu, intemeietorul artei dezinformarii, spunea ca o minciuna, pentru a fi crezuta, trebuie impanata si cu adevaruri.

8 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Pe baza faptului că crezi ceea ce repeți. Du-te des la biserică și o să vezi cum stă treaba cu minciuna repetată.

| T0T a răspuns:

Omul e ceea e, dar și ceea ce percepe. Noi credem multe. E îndeajuns să percepem ca să credem. Mintea noastră creează o realitate pe baza a ceea ce percepem. O realitate subiectivă. Însuși mecanismul de percepere (cel căruia îi spunem că e strict biologic) e unul subiectiv. Dar mecanismul psihologic... Ia exemplu religiile. Dacă ești religios și tu ai picat în aceeași capcană cel mai probabil. Dacă nu crezi e îndeajuns să vezi fenomenul la ceilalți din celelalte sute de mii de religii. Nu mai vorbim de politică. Ideea e că fiecare dintre noi are propria lume construită în capul lui. Odată formată e foarte greu de defragmentat. Aceasta se consolidează cu timpul, iar un fenomen care ar putea să îi ruineze fundamentul este mult prea șocant pentru mintea unui om ca să fie un lucru des întâlnit. De aceea suntem atât de diferiți și avem opinii atât de contrare. Asta e natura noastră. Depindem de mediu și de genetică.

| Werrich a răspuns:

Pana si dictatorii si-au dat seama de asta, Joseph Goebbels a concluzionat că "O minciună repetată la infinit sfârșește prin a fi crezută."

https://adevarul.ro/......index.html

| Digikey a răspuns:

Se bazeaza pe mecanismul religiei.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ca sa îi minti pe altii mai intâi trebuie sa te minti pe tine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pentru ca adevarul e undeva la margine de tot, si noi suntem in centrul cercului de oameni mincinosi?
Cu alte cuvinte, ne e greu sau lene sa mergem pana la adevar? Si mai greu, sa ne intoarcem la minciuna si sa marturisim adevarul?
Pentru ca vrem sa ne calauzeasca un orb si deoarece nu vedem bine? Dar cand un orb calauzeste alt orb cad amandoi in groapa mincinosilor.
Cercul de prieteni sau mult numitul "anturaj" ne influenteaza cu siguranta perceptiile noastre despre lume si viata. Uneori, modificările sunt pe termen scurt. Alteori, deciziile ne pot urmări multă vreme.
Frica sau antropofobia, este cea care ne impiedica de multe ori sa vedem adevarul in alta parte.
Suntem niste mici exploratori,
cautam adevarul printre minciuni.
Sa facem un pic lumina la capatul minei, cu intrebarea mea, care a starnit multe minciuni:https://www.tpu.ro/......i-publice/

| sdfsfsdfsdfsdf a răspuns:

Cred datorita societatii. cand societatea face un lucru mereu lumea crede ca automat acel lucru se intampla cu un scop si in spate are un adevar ca de altfel de ce s ar mai fi repetat daca n ar fi fost un adevar in spate.care ar mai fi scopul? de ce? efectul de turma in oamenii este destul de puternic.
daca repeti de multe ori un lucru se imprima in creier, daca esti implicat sa lupti impotriva acelei repetiti si sa ti reamintesti adevarul, nu cred ca mai are efect repetitia pe tine sa te faca sa crezi ce spune, dar un semn tot ti l lasa.
acele persoae poate nici nu s au luptat impotriva repetitiei, sa si propuna sa i reaminteasca despre ce e vorba si ca nu este cum se repteta, poate doar o perioada si pe urma s au dat batuti.

| nicunicu3 a răspuns:

Psihologie,Taher Sonu pe Instagram vorbeste cu el si vezi.