Se numesc motive si laitmotive astea.La chestiile ce apar constant in anumite opere literare.Un exemplu de laimotiv ar fi,ca,de exemplu,in basmele rusesti,apare foarte des ca personaj,ursul, si acesta are mereu numele de Mihail, si se numeste la ei motivul ursului/motivul lui Mihail.La fel si in literatura romana,numai ca aici motivele pe care se construiesc basmele sunt cam asa: mezinul ce pleaca in ucenicie,personajul negativ,zmeii,balaurii,printesele,personajele fantastice,castelul,casatoria dintre mezin si fata de imparat,calatoria initiatica ce o urmeaza acel mezin, si altele de genul asta, sunt vreo 17 principale in literatura romana.
Cred ca te referi la basme. Deoarece reprezinta un element mitic predominant in cultura romaneasca.
Balaurul reprezinta testul pe care eroul il are in fata sa pentru a demonstra capacitatea lui pentru accesul la cea ce se afla in spatele testului, daca avem balaur de obicei este o printesa
Pentru ca balaurii sunt foarte, foarte misto. fara balauri, nu ar fi eroi. balaurii fac toate chestiile nasole ca sa iasa celalti bine. balaurii sunt subestimati. balaurii sunt cei mai tari.
Ca sa fie eroi
P.S o poveste nu este palpitanta fara balauri ...nu ma refer la toate!
Cataliciiii întreabă:
comyne întreabă: