Nu în secolele 18-19, s-au folosit "limbile moarte" (latina și elina), ci din antichitate, deoarece acum 2000 de ani, latina și elina erau echivalentul limbilor engleză și franceză, adică limbi de circulație internațională.
Iar, primele scrieri, cărți despre botanică, chimie, fizică erau în limba latină sau elină. Și, pe baza acestor cărți s-au format viitorii savanți, care au convenit ca limbajul academic universal să fie aceste 2 limbi antice.
NU uitați că tiparul a apărut după 1500, tiparnițe manuale și abia după 1700, descoperirea aburului ca unitate mecanică, au apărut tipografiile mecanizate, care puteau tipării în mii de exemplare.
Nu sau pastrat foarte multe, asa au fost ele numite. Sa cautat sa se numeasca folosind o singura limba, astfel incit daca 2 straini ar vorbi despre acelasi lucru sa nu existe confuzie, deci cand ambii numesc acel lucru, planta, animal la fel, atunci stiu exact despre ce vorbeste fiecare.
Gindenste ce ar fi sa se foloseasca cuvinte populare, nu ai sti tu roman despre ce vorbeste un francez, englez sau mai stiu eu ce chinez
Dar daca toti stiu ca coropisnita se numeste Gryllotalpa gryllotalpa, atunci is toti pe aceaisi lungime.Asa so gindit un nene cinmdva, sa nu existe confuzie, pe vremea aia nu era chestia asta cu engleza, nu erau o limba internationala acceptata de majoritatea, asa ca a spus sa foloseasca latina.
Nu stiu din limba greaca, banui ca tu faci refeire la cifre la unele litere alfa omega, alea is altceva.
Acolo au ramas acele nume grecesti pentru ca erau deja in uz la vremea respectiva si majoritatea le foloseau.Sa schimbi ceva care deja se foloseste e destul de dificil, asa ca au ramas cuvinte din greaca, din pct asta de vedere.
Deoarece grecii au fost cea mai avansată cultură a timpurilor lor și au pus piatra de temelie a civilizației europene; și romanii rămâneau barbari fără civilizația elină.
N-are legătură. În secolele 18 și 19 când a început cercetarea științifică să prindă avânt toată lumea educată știa latină și greaca veche deoarece se considera crucial pentru un om educat să înțeleagă clasicii și de aia mulți termeni în știința naturală sunt în latină sau greaca veche