| Dariusuu a întrebat:

De ce in ziua de azi, infatisarea conteaza mai mult decat sufletul?

Răspuns Câştigător
| Dumnezău a răspuns:

Corectie,sufletul nu exista.A fost inventat de oameni pentru a spori "pretul" spiritual al omului si pentru a nu-l rezuma la o simpla halca de carne aparent estetica, asa cum imi place mie sa spun.

Hai sa-l denumim caracter.Mult mai palpabil, mult mai concret si mai lipsit de echivoc.

De ce se intampla ca trupul si moaca sa conteze mai mult decat caracterul? Pentru ca societatea, in chintesenta sa, doreste asta.Va plac chipurile frumoase. Oameni cuminti, cu minti goale.Va place asta.Va plac halcile de carne bine-modelate, cu cat mai putine imperfectiuni, daca ar fi posibil, chiar deloc.Gandirea multor oameni este construita in asa fel incat sa aiba o treapta jumatate sau doar una singura de evaluare a fiintei umane intrate in interactiune cu el.Nivelul fizic.Se poate mai mult, indubitabil.Da' de ce sa-ti pierzi timpul cu ganditul si cantaritul problemei mai obiectiv, nenicule? *sarcasm alert*

Nu vreau sa starnesc vrajba, da' cred ca fizic, nu esti asa stralucit.De fapt, nimeni nu este cu adevarat, insa acesta e inca una din interpretarile eronate ale omenirii.Frustrarea este normal sa existe.Insa e normal ca majoritatea sa puna pret pe ceva cat mai concret.Nu exista niste notiuni atat de adanci ale frumusetii caracterului, care e foarte abstracta, insa notiunea de frumusete fizica e la indemana oricui.De aceea, in duel direct, fizicul bate sufletul.Pentru ca mai presus de superficialitate, oamenii sunt dominati de graba.Graba ce ii face sa priveasca omul doar la primul nivel, si anume, fizic.Graba ce ii face sa creada ca relatiile tot mai scurte, dominate de cat mai mult hedonism si frenezie a trupului sunt benefice pentru ei, in mai multe privinte, nu doar in cea a vietii sexuale/romantice.Graba ce ii transforma tot mai acut in animale,inchinate unor placeri efemere,unor ochi clatiti cu trupuri tot mai suple,fete tot mai aproape de perfectiune,Adonisi,Afrodite si toata gasca lor.

No,problema ramane la latitudinea oricarui individ. Daca se grabeste, cu o servieta metaforica in mana, strans de un costum metaforic prea stramt, in drum spre slujba sa tot grabita, tot metaforica.Sau daca merge in tihna, capabil de a observa detalii, frumusete superioara si finetea privirii in profunzime.

*ihavenoideawhatimdoing*

| lolium a răspuns (pentru Dumnezău):

Da ' mai pe scurt asa, tu ce fel de persoana esti? eu sunt convinsa ca si pentru tine conteaza mult "ambalajul".Sau tu examinezi doar ce e inauntru?

| Dariusuu explică (pentru lolium):

Exact. Vezi k stii

| lolium a răspuns (pentru Dumnezău):

Minte destula vad ca ai dupa raspunsurile tale kilometrice si complicate, dar la chestia aia cu sufletul...tongue as vrea sa stiu pe ce te bazezi cand spui ca oamenii nu au suflet. Adica unii chiar nu au dar mai sunt si exceptii

| kongeriket a răspuns (pentru lolium):

Nu există suflet, exact cum nu există nici alte invenții mitologice ale oamenilor cum ar fi: dumnezeu, satan, îngeri, draci, demoni, fantome, strigoi, allah, yahweh sau trolli.
Asta e, nu există. Și nu, nu sunt excepții - un mit nu devine mai puțin mit dacă îl cosmetizezi să pară elaborat și complicat.

33 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

1. Sufletul nu există.
2. Așa a fost dintotdeauna, chiar dacă urâții, grașii, neatrăgătorii și nespălații au încercat s-o ardă filosofico-cre(ș)tin că „nu haina îl face pe om".

Bun venit în lumea reală.

| Analytical a răspuns (pentru kongeriket):

Toti Expertii TPU sunt atei, evolutionisti sau cretini? Doar javrele racnesc dupa carnea altor gonzile. Dati tarcoale peste tot, va intindeti si mazgaliti incultura si informatiile prost educate oriunde, nu conteaza ca jigniti sau nu.
1. Sufletul exista, nu suferi cu prostata.
2. Degeaba te bati cu capu` de pereti ca tu detii adevarul ca, as putea sa-ti iau locul de altfel. Am dreptul.
3. Nu te deranja, nu ma convingi de nimic, ai picat examenul din momentul in care iti renegi coexistenta. Traieste pe luna in continuare. Pluto iti spune: Hellooo, I'm comming for u!

Bun venit in lumea reala.

| Dariusuu explică (pentru kongeriket):

Nu exista? Tu chiar suferii. Trezeste-te la realitate.

| kongeriket a răspuns (pentru Dariusuu):

Lasă nu mai „suferii" tu pentru presupusa mea suferință și pune mâna pe-o carte de gramatică. Poate în 5 ani n-ai să mai scrii îngrozitor și poate începi să nu mai crezi nici în basme.

| Dariusuu explică (pentru kongeriket):

Te crezi si amuzant? Uite ca nu esti.

| harciog a răspuns:

Comercialul scumpete, comercialul.Cumperi ceva palpabil nu stai sa ghicesti frumusetea a ceva pe care nici nu-l vezi.

| Arthur a răspuns:

Da, din păcate primează forma şi nu conţinutul.

| Shammal a răspuns:

Infatisarea este o expresie a sufletului

| WR104 a răspuns:

Pentru ca asa vrea creierul tau cica-i mai pragmatic si pentru ca asa te-a educat societatea & mass media.Sa cunosti sufletul cuiva necesita timp si in final exista posibilitatea sa nu iti placa ce descoperi.

| Mayar a răspuns:

De ce? Pentru ca prima data vedem infatisarea, uneori nici macar nu reusim sa vedem interiorul persoanei, abandonam deja cand vedem exteriorul.
Cred ca dintotdeauna aspectul conta mai mult decat sufletul.
Simpla idee cum ca o persoana cu ochi albastri si par blond e mult mai frumoasa decat celelalte persoane intareste aceasta prejudecata. Am dat doar un exemplu, nu am nimic cu aceste persoane, care prezinta aceste caracteristici.

| 4b a răspuns:

Pentru ca omul mereu pune accent pe ce izbeste ochiul...

| SaveTheNature a răspuns:

Exista 2 tipuri de oameni care nu se uita la infatisare ci doar la sulflet:
1-oamenii cu suflet
2 -oamenii foarte foarte inteligenti.
restul. turma.

| SaveTheNature a răspuns:

Nu ai scris nimic.Ce voiai sa-mi spui?

| Sorelina a răspuns:

Parce que: lumea e falsa.

| RAY a răspuns:

Ca asa siau ales partenerii stramosi nostri de milioane de ani nu doar in prezent,cei frumos ochiilor i place, femeia vrea o relatie serioasa ar si un tip frumos, bogat, inteligent, barbatul vrea o femeie mai mult pentru sex mai ales pana la maturizare

| doctorandus a răspuns:

Sufletul nu se vede. Asa ca nu ar putea sa conteze, din moment ce nu-l percepe nimeni.

| DDCC a răspuns:

Același lucru mă întreb și eu. Oamenii care știu ce înseamnă viața nu se rezumă la a-i critica sau a face o impresie despre alții care să aibă legătură cu înfățișarea. Aceste impresii pot fi și greșite. Știi cum ei? Degeaba e cineva Făt-Frumos dacă se poartă urât cu ceilalți. Corpul uman se mai schimbă, la un moment dat e posibil să își mai piardă din strălucire însă sufletul omului rămâne același. Indiferența domnește "cu putere" asupra lumii, în zilele noastre. Însă, adevărații prieteni sunt mereu alături de noi datorită caracterului, a sufletului nostru.

| OOOLEOOO a răspuns:

Deoarece libertatea este mai redusa, nu mai exista sclavi in general dar exista marionete ale societatii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oamenii sunt ca niste carti. Dupa coperta se judeca. Se mai si nimereste ca o coperta sa reprezinte perfect continutul cartii, dar rar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stii de ce? Pentru ca acceptam cu foarte mare usurinta treaba asta. Daca esti una din persoanele care le dau viteza oamenilor superficiali atunci cum de ai ajuns la concluzia asta daca nu accepti din start superficialitate in jurul tau?

| Aneurysm a răspuns:

Pentru ca infatisarea arata cum este sufletul. [?]

| 12AA a răspuns:

Buna! Pentru ca oamenii sunt superficial.

| DoctorLove a răspuns:

Pentru ca prima data cand vezi o persoana te lovesti de aspectul fizic si mai apoi daca o cunosti aflii ce suflet are. Dar nu conteaza infatisarea mai mult, numai ca asta se vede prima data. happy

| 4ndr3i a răspuns:

E ceva greu de explicat.M-am gandit si eu la asta si am incercat sa mi dau un raspuns.Dar e aproape imposibil sa alegi o fata mai uratica dar cu suflet bun decat sa alegi o "bunaciune". Asta e un exemplu din perspectiva mea.Acum depinde si de persoana, si pe ce pune bazele cand vrea sa fie cu o fata/baiat;
se gandeste sa o aleaga pentru suflet sau pentru aspectul fizic.
Deci chestiile astea difera foarte mult de la persoana la persoana

| Johanndjmt2 a răspuns:

Pentru ca suntem o specie usor de pacalit de stimulii vizuali, iar uneori infatisarea devine atat de orbitoare incat oricat am incerca nu putem privi mai departe. Decat atunci cand lumina se stinge.

| Flavyus07 a răspuns:

Pai e simplut, daca esti o persoana respectabila se va vedea direct dupa stilul vestimentar, aspect, cum esti aranjat, etc. De exemplu nu te duci la niste baieti imbracati in rapperi si te gandesti ca sunt afaceristi happy

| Celese a răspuns:

Da, este trist dar omenesc sa ne intereseze mai mult aspectul fizic decat sufletul... Totusi, o persoana, oricat de frumoasa ar fi, niciodata nu as fi in stare sa o simpatizez daca nu are macar o urma de bunatate in adancul sufletului. Oricum, eu in general prefer persoanele potrivite la aspect dar cu un suflet mare decat niste persoane frumoase dar cu sufletul urat. Revenind la intrebarea ta, se poate dezbate mult pe aceasta tema. Pur si simplu nu se respecta zicala "Nu judeca o carte dupa coperta!" De ce? Pentru ca noi oamenii nu suntem in masura de a ajunge la un inalt nivel la care conteaza doar sufletele pentru ca suntem materialisti si superficiali.

Întrebări similare