Nu există infinit. Există doar notiunea de infinit, datorita capacitatii creierului uman de a gandi la modul abstract.
A fost admisă tocmai pentru a putea defini ceva ce nu există.
"Finit" înseamnă în limba franceză "sfârșit". "In" este echivalent cu românescul "ne". Deci, infinit=nesfârșit.
Am găsit azi un răspuns pentru credincioșii care nu înțeleg ce e infinitul și li se pare că nu există sau că e greu de înțeles.
Cum e zeul din poveste? Nemuritor. Cât timp durează viața zeului? Infinit.
Cum mai este zeul? Atotputernic. Ce putere are zeul din poveste? Infinit.
Cât de mare e iubirea zeului? Infinit.
Cât de deștept și inteligent e zeul? Infinit.
Cât timp durează viața veșnică? Infinit
Deci există infinit chiar și pentru cei care nu știu matematică, fizică, chimie, biologie și care cred că infinitul nu există.
Cine neagă existența infinitului, îl neagă pe Dumnezeu și viața veșnică. În plus se poate spune că încă nu l-a găsit și nici nu l-a înțeles pe Dumnezeu.
Daca neutrul este izolat fata de pamint, intre fazele retelei electrice si pamint trebuie... Valoarea ei este foarte mare, dar limitata (nu este infinita
Eu unul am citit ca universul este finit si ca va dispărea absolut totul cum era starea inițiala, starea perfecta a universului este zero, ce a determinat acel big bang nu are sens, logica, de ce trebuie sa existe sau sa fii existat, de ce doar noi suntem conștienți de ceva care inițial era nimic, sunt chestii omule, ideea e sa fii deschis la minte, Știința nu e dogma, religie, acum sa vedem cu noul telescop ce noutăți o sa mai vedem
A nega, nu e deloc același lucru cu a admite că habar n-ai.
Chiar e o așa mare nenorocire dacă o ființă umană admite că există lucruri care îi depășesc puterea de înțelegere?
Dacă nulul e izolat față de Pământ, atunci faza și nulul sunt la un potențial oarecare față de pământ, de obicei un potențial mic. Dacă ar fi potențial mare, s-ar produce o electrocutare datorată curentului electric ce apare când se echilibrează sarcinile.
Când nulul e legat la pământ și omul pune mâna pe fază, curentul din fază ajunge la nul prin pământ și de aceea are loc electrocutarea. Siguranțele diferențiale sunt foarte bune pentru că la o scurgere de curent apropiată de 30mA de la fază spre pământ produce întreruperea curentului în câteva zeci de milisecunde și elimină riscul unei electrocutări grave.
https://www.youtube.com/watch?v=P9IwX1kcsYs&list=LL&index=9
Omul nu poate vedea la distanțe mari și atunci ideea că universul e finit nu e verificată practic.
În cazul zeilor nu e vorba de putere de înțelegere. E doar minciună.
Asta spuneam și eu.
Nu e verificată nici ideea că e finit nici ideea că e infinit.
Ce mai rămâne? Nu ideea că nu știm încă?
Nu mai interpreta așa literă cu literă.
Ideea de divinitate poate însemna de exemplu o civilizație extraterestră care ne-a creeat. Iar oamenii din vremurile alea așa au știut să ințeleagă.
Dacă ar fi așa, nu s-ar folosi religia pentru controlul naivilor.
Ce e nedeterminat nu se folosește pentru a determina ceva.
Credința = neștiință și presupunere.
Nu e corect folosind o presupunere să impun un anumit comportament unui om, să-i spun cum să se îmbrace, când și ce să mănânce, când și cum să se înmulțească, când să muncească și așa mai departe.
Pare mai corectă ideea de infinit, pentru că orice lucru finit se află în alt lucru finit și se ajunge la infinit, așa cum și mulțimea numerelor reale e infinita.
Ha, în decursul istoriei, multe au fost folosite pentru a controla masele, nu numai religia.
Ți se pare că acum populațiile sunt controlate doar prin religie?
Privește atent la tot ce e în jurul tău.
99% înseamnă control. Acum când toți clamează libertatea.
Eu ca pasionat de stiinta,pshiologie, filozofie as vrea ca niste savanti sa fii creat universul fara vreo interventa dar sa vada cu ochii lor evolutia, iti dai seama ca si am vrea sa vedem cum, ar raspunde la multe intrebari, eu cand eram mic de 12, 13 ani nu intelegeam de ce trebuie sa existe o complexitate aparuta instant gen creator,ma gandeam de la simplu la complex,faza e cu acel inceput e ca toata energia aia a aparut instant,apoi ma gandeam la un univers cutantic care sa se extinde,dar nu avea spatiu sa existe,practic absolut ce era atunci nu era nimic,nu era spatiu,timp,gravitatie, electromagnetism, nu iti poti imagina nimicul, vezi de albert camus, omul asta iti spune sa traiesti ca daca ai fii un actor intr-un film, sa nu devii dependent de realitate si sa auto reflectezi asupra ta
Am citit pe wikipedia ca cica faptul ca gravitatia este atat de slaba ar putea dovedi ca mai exista un univers? faza cu creierele boltzmann ar putea fi reala, peste sute de trilioane de ani sa fim niste enitati cu constinta prin univers, stiu ca suna fantastic