La Mate, lucrezi cu numere ca sa faci calcule. La Istorie, acele cifre simbolizeaza ceva, iar tu trebuie sa tii minte pentru fiecare ce semnificatie are.
Procesul de memorare a unor date istorice e mai dificil decat niste calcule matematice. Acelasi lucru e valabil si la Geografie, cand inveti inaltimile montane. Nu trebuie sa retii doar numarul in sine, ci si despre ce varf e vorba si carui munte ii apartine.
Dar cifrele la istorie de obicei sunt date gen 1 august 1980 si ar trebui sa fie usor de corelat cu o povestire.
Pentru mine e mai usor sa retin o formula de 3 randuri cu explicatii complexe decat asta.
Ar trebui sa fie invers.
Matematica e despre concepte si idei matematice.
Mai putin despre numere. Poate ca nu e evident la inceput dar devine din ce in ce mai clar pe masura ce materia incepe sa se abstractizeze.
Aoleo! Aici ai clacat rău!
Ai auzit vreodată de citatul "Cei ce nu învață greșelile din istorie sunt condamnați să le repete" de George Santayana? Oamenii, de-a lungul timpului, au comis o grămadă de erori iar noi putem studia acele erori și să nu le facem și noi. E ca și cum cineva ar cădea într-o groapă iar noi observăm greșeala lui, vedem că acolo e o groapă și o evităm.
Istoria ne poate învăța multe și despre prezent. Istoria este ca un context, o introducere, fără de care efectiv n-am putea înțelege ca lumea prezentul. De asta, atunci când vine vorba de dictatori, istoria este prima care este modelată după bunul plac al dictatorului.
Ba, ce a zis? Ca mie nu-mi apare răspunsul lui Meme.
A zis ca istoria laica e degeaba
Istoria laica a folosit la crearea unor arme tot mai distrugatoare. Oamenii mor si raman armele.
Nu-ti bate capul. Sunt o gramada de lucruri pe care nu le vin intelege niciodata. Evident si oposite! De aia ne adunam in " cete ".
anonim_4396 întreabă:
User252426 întreabă: