| Ruines a întrebat:

De ce mai exista inca notiunea de "Ladies First"? In trecut femeile si copii erau salvati primii in cazul unui eventual atac, iar femeile erau "protejate" de aceasta notiune fiindca erau considerate mai slabe si mai incapabile ca barbatul. In ziua de azi, cand femeia este egala in drepturi cu barbatul de ce mai exista asa ceva? Sunt femeile superioare barbatilor? Chestia cu "gentileman" este de asemenea inutila, avand in vedere ca tot ce trebuie sa faca barbatul in aceasta situatie este sa fie servitorul femeii.
Nu zic ca nu trebuie sa existe respect sau finete intr-o relatie, insa aceasta trebuie sa fie reciproca, ceea ce in acest caz NU se aplica.

36 răspunsuri:
| LadyDeny a răspuns:

Ladies first este un gest care arata respect unei femei care arata bunul simt si educatia de acasa. Faza cu femeile si copii primii e pentru ca femeile au o structura sensibila atat trupeste cat si sufleteste. Chiar si in biblie spune ca femeile sunt un vas mai slab, deci trebuie sa fim protejate. Voi barbatii sunteti capul familiei si trebuie sa ne iubiti asa cum si-a iubit Isus biserica, scrie in Biblie

| Janek21 a răspuns:

Tranzitia intre generatii si tranzitia culturii generale nu este finalizata.

| doctorandus a răspuns:

Ladies first se aplica atunci cand voiai sa faci impresie buna in societate. In chestiuni de viata si de moarte (cum ar fi scufundarea Titanicului), majoritatea barbatilor au uitat brusc de ladies first si s-au gandit mai intai la cum scapa ei insisi.

| NumelePublicExistaInBazaDaDate a răspuns (pentru doctorandus):

Inseamna ca ai pierdut secventa in care doar femeile si copii au ajuns in barci.

| NumelePublicExistaInBazaDaDate a răspuns:

Daca avem aceleasi drepturi nu inseamna ca suntem la fel. Barbatii si femeile sunt diferiti din punct de vedere fizic si cat si psihic.

Femeile au cerut egalitate in drepturi, in educatie. Asta nu inseamna ca si-au schimbat compozitia si ca au mai multa putere fizica. Majoritatea femeilor sunt sensibile si gandesc pe baza de emotii, majoritatea barbatiilor merg mai mult pe logica.

Sunt si pierdute gen care se dau mari si tari ca gandesc ca si un barbat in special de cand au vazut filmul sau au citit cartea " act like a woman think like a man"

| doctorandus a răspuns (pentru NumelePublicExistaInBazaDaDate):

Te iei dupa film sau dupa ce s-a intamplat in realitate? Pe Titanic, asta n-a fost optiunea libera a barbatilor, ci echipajul a decis cine trebuie salvat.

| NumelePublicExistaInBazaDaDate a răspuns (pentru doctorandus):

Sincer nu m-am interesat de povestea reala, dar probabil ai dreptate. La disperare, cand e vorba de supraviture, cand fiecare isi urmareste interesul nu mai ramane nimic omenesc in..om.

Răspuns utilizator avertizat
| NumelePublicExistaInBazaDaDate a răspuns (pentru Ruines):

Dezavantajati in ce? Daca vine potopu sau daca va scufundati pe Titanic 2?! Ideea era sa-l ajuti pe al mai nimuric ca tine. Daca vrei, nu e obligatoriu, nu-ti da nimeni in cap

| Buresbista123 a răspuns:

Bai amice ce ai ma te ai trezit cu ala n sus? pai de ex sa luam Titanicul ca ai si filmul sa vezi, tu cum crezi ca era mai bine sa se urce toti barbatii si mosii in barcile alea iar femeile si copiii sa stea si sa se uite cum barbatii pleaca in larg iar ele au ramas cu copiii acolo, e normal ca cei mai firavi sa fie pusi pe primul loc in astfel de situatii, asa daca stai sa te gandesti poti sa zicem in cazuri absurde sa salvezi si specia umana, daca ai avea numai barbati ce ar f...te ei? poate exista cazuri izolate cand o femeie e mai puternica decat un barbat dar in majoritatea cazurilor ele is mai firave iar de copii nu are rost sa mai zic ceva...e o lege nescrisa, e vorba de caracter si barbatie.

| Janek21 a răspuns (pentru NumelePublicExistaInBazaDaDate):

De unde si pana cand instinctul de supravietuire nu mai este "omenesc"?

| Janek21 a răspuns (pentru Buresbista123):

Evident, dupa modul tau de a te manifesta, elemente ce-ti lipsesc.

| Janek21 a răspuns (pentru LadyDeny):

"Scrie in bible" nu este un argument valabil. Fa-ti pe plac si alege crucificarea ca pe o posibila cale de a parasi suprafata Pamantului, ca scrie si despre asta in biblie. Esti total lipsita de rationament.

| Janek21 a răspuns (pentru doctorandus):

Comentez la raspunsul tau doar in speranta ca tu sa revi si sa-ti recitesti raspunsul. Poate vei intelege de ce anume trebuie sa te simti jenat, pentru ca este jenant pentru alte persoane sa citeasca cum iti exprimi lipsa de rationament.

| Buresbista123 a răspuns (pentru Janek21):

Part? te ai bagat si tu in seama...

| Janek21 a răspuns (pentru Buresbista123):

Esti jenant. M-am simtit obligat sa-ti atrag atentia.

Un om puternic ajuta pe cel slab. un om slab se considera servitor

| Buresbista123 a răspuns (pentru Ruines):

Era vb de femei si copii nu doar femei...acum nu stiu cati ani ai probabil undeva sub 14, cand o sa cresti o sa ti dai seama de unele lucruri, pana la urma nu te obliga nimeni sa zici Lady first, poti sa fii un badaran...

| LadyDeny a răspuns (pentru Ruines):

Religia nu spune asa ceva, nu stiu unde ai gasit tu in biblie asa ceva sau de unde ai aflat dar este o minciuna mare.

Bărbaţilor, purtaţi-vă şi voi, la rândul vostru, cu înţelepciune cu nevestele voastre, dând cinste femeii ca unui vas mai slab, ca unele care vor moşteni împreună cu voi harul vieţii, ca să nu fie împiedicate rugăciunile voastre. (1 Petru 3:7)

Biblia e una singura, dupa ea trebuie sa ne ghidam. Nu stiu cum e la ortodoxi dar stiu cum e in biblie si asta conteaza

Sunt penticostala, nu este o religie foarte noua, biblia tradusa dupa Cornilescu este foarte buna. Nu stiu de unde au aparut aceste scrieri dar clar nu sunt bune. Dumnezeu iubeste la fel de mult si femeile si barbatii si nici femeia nu este superioara barbatului si nici invers. Voi ati fost pusi ca si cap in familie nu ca sef - e o diferenta foarte mare. (la fel cum Dumnezeu este capul lui Hristos, Hristos este capul barbatului si barbatul capul femeii)

Dragul meu revoltat. nu esti deloc obligat si de altfel nimeni nu e sa ajute pe cineva mai slab ca si el. Femeile fizic sunt mai slabute ca barbatii, atata tot, ca si copilasii mici. Daca eu vad un barbat care e slab de caracter si incepe sa planga, desigur ca eu o sa incerc sa-l ajut. Dar in general femeile sunt mai firave ca si un barbat. Nu e vorba sa-ti dai viata pentru nimeni ca nimeni nu-ti cere si nici n-o sa ai ocazia.

E o tara libera, alegi ce vrei. Eu una prefer sa incerc sa ajut cum pot cand cineva are necazuri si sunt capabila de ajutor, nu vorbim de chestii morbide ca nu-i loc