| chuckmanson a întrebat:

De ce marijuanna nu este legală peste tot în lume?
S-a dovedit de mii de ori că nu este un drog. Este non-toxică și non-adictivă și este imposibil să faci supradoză. Efectele negative apar numai la consumul în exces și nu sunt permanente, pot dispărea foarte ușor cu o paauză de la consum. În schimb s-a dovedit că poate avea efecte benefice asupra sănătății fizice și mentale a consumatorilor. De asemenea, marijuanna este un medicament excelent, folosit în tratarea a zeci de boli foarte grave. Poate fi și un înlocuitor ecologic la lemn și hârtie, precum și multe alte materiale precum cimentul. Aceasta poate fi și mâncată, fiind sănătoasă și nutrițioasă. Pe langă asta, nu este o plantă pretențioasă, iar dacă i se oferă condițile necesare de creștere, aceasta poate ajunge la o înălțime de 5-6 metri, deci este și 100% sustenabilă! Considerați că marijuanna ar trebui legalizată?

25 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Marijuana și hașișul conțin peste 400 de substanțe chimice. Substanța care cauzează intoxicația sau acea senzație de „high" a consumatorilor se numește THC (prescurtarea de la „tetrahidrocanabinol"). Această substanță are asupra creierului efecte negative care plasează marijuana pe lista drogurilor.
Cât despre utilizarea marijuanei în scopuri medicale, marijuana folosită în felul acesta conține o altă substanță numită CBD („canabidiol"). Această substanță este deseori asociată cu beneficiile medicale. Spre deosebire de THC, CBD-ul nu dă acea senzație de „high". Beneficiile sale medicale încă sunt studiate.
Marijuana este un drog la fel ca și cocaina sau ecstasy. Și la fel ca drogurile menționate, are efecte care pot fi foarte dăunătoare.

| chuckmanson explică (pentru Salontanul):

Da, însă CBD-ul neutralizează efectele negative ale THC-ului.

Salontanul
| Salontanul a răspuns (pentru chuckmanson):

Aiurea! De ce crezi ca in SUA au legalizat canabisul dar numai cu reteta? Si in Canada la fel.

| Aube a răspuns:

S-a dovedit că nu este un drog? Asta sustii tu. Altii, au dovedit ca este drog. Dar daca ar fi inofensiva, cum sustii, de ce sunt toti disperati sa o foloseasca? O vor, tocmai pentru starile "de zombi" pe care le da.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca nu poti sa muncesti, daca esti fumat, nu poti sa conduci cum trebuie, si nu te mai duci la munca, ca devii putoare. Paranoia mereu, prost, si cate si mai cate reactii adverse.
Tu daca ti-ai face o companie de constructii spre exemplu, ai angaja oameni care sa vina la munca fumati? si sa nu fie in stare sa munceasca, si sa mai cada si de la inaltime? si prosti? sa-i dai aluia sa masoare un perimetru, si ala sa rada ca prostu si sa ii ia 3 ore sa masoare?

| Rd79 a răspuns:

Cred ca ar trebui legalizata, dar nu e ca si cum nu are efecte negative. Exista studdi care arata ca fumatul constant de marihuana afecteaza negativ memoria, plus ca la unii oameni poate da stari de anxietate, paranoie, si chiar halucinatii (dar destul de rar).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Plus ca iti scad reflexele.
Daca vine unu si te bate, si tu esti fumat, iti iei bataie ca magaru-n panta. Si daca tranversezi strada, si vine vreo masina mai in viteza asa, pana iti dai tu seama, ce se intampla, fiind drogat, esti pa.

| StrongHeart a răspuns:

De ce inca mai credeti in mitul ca iarba nu da dependenta?
Stai linistit, eu as fi primul care ar fuma daca s-ar legaliza pentru ca ar fi accesibila, ieftina si nu ar trebui sa te risti cu dealerii de pe strada dar sa spui ca nu poate da dependenta si nu are efecte negative trebuie sa fii cel putin ignorant.

| Steregoi a răspuns:

Pentru ca dupa ce a pacatuit Adam Dumnezeu din respect a transformat unele plante iar drogurile strica creierul.

| Teffan a răspuns:

Beneficiile mentale nu prea sunt laughing
Iarba mai mult te prostește pe parcursul efectului.

Dacă la alcool mai știi pe ce planeta ești, la iarba îți pierzi contactul cu realitatea în cantități mai mari(și orice substanța de consum va fi abuzata).

Sunt pentru utilizarea de droguri în 2 situații:

1.Probleme medicale care pot fi remediate cu ajutorul unei substanțe care nu creează dependenta(cum e marijuana in opoziție cu heroina care chiar dacă este cel mai bun painkiller existent, este prea addictive)

2.In cadrul experientelor spirituale. Iarba, lsd, psilocibina, dmt etc.

Nu suport ideea de a consuma în grup de exemplu, sa va spargeți ca ultimii retardați și sa râdeți la pereți.

As interzice drogurile cocalarilor,"bagabontilor" și "baietasilor de cartier".

Efectele lor pot fi folosite în niște scopuri mai speciale, mai non-caterincoase.

| chuckmanson explică (pentru Rd79):

Da există și astea, nu am spus că nu există, dar nu sunt permanente și totul depinde de cantitate și proporția de THC și CBD.

| chuckmanson explică (pentru Steregoi):

Frate, du-te și ia și tu niște dmt sau ayahuasca sau salvia divinorum să întri în contact cu divinitatea! laughinglaughing

| chuckmanson explică (pentru Teffan):

De fapt te relaxează și te face fericit. Poate fi un antidepresiv minunat.
„As interzice drogurile cocalarilor,"bagabontilor" și "băiețașilor de cartier".
Da și eu aș face asta.

| Steregoi a răspuns (pentru chuckmanson):

Tu ai intrat in contact cu demonul tau.

| chuckmanson explică (pentru Steregoi):

Sper să rămân în contact cu ellaughinglaughing

| Steregoi a răspuns (pentru chuckmanson):

Speranta iti este indeplinita.

| RAY a răspuns:

Consider ca trebuie utilizata doar in scop medical si limitat atat, iti recomand https://neurosciencenews.com/

| Dandinelle a răspuns:

In America, in unele zone, s-a legalizat total. Partea cu eliminarea THC-ului mi se pare corecta. in Oregon de exemplu sunt o groaza de afaceri de laboaratoare ce infloresc momentan ce fac despartirea dintre thc si cbd si folosesc doar extractul cbd pe baza de ulei sau capsule. Efectele lui sunt total benefice si bune pentru Glaucoma, Parkinsons, anxietate si tratamente in combinatie cu terapie pentru diferitele simtomologii ale ptsd-ului.
Din pacate consumul pe baza fumatului nu are un efect 100% pozitiv, ofera dependenta deoarece thc-ul este inca prezent, iar efectele d.p.d.v. psihologic pe termen lung sunt: anxietate, oboseala, migrene usoare, paranoia minora (oricum mai putin nocive decat alcoolul laughing )
As zice ca ar trebui legalizata si folosita pentru fabricarea hainelor, mai nou s-a inventat un mix pentru a fi folosit pe post de ciment happy dar si pentru efectul medical. Dar daca stau sa ma gandesc ca la tv vad inca 9 din 10 reclame despre ce pastilute sa mai iei sa-ti imbunatatesti viata, nu cred ca legalizarea unei plante va avea loc prea curand.

| chuckmanson explică (pentru Nilsson):

Frate, primul link m-a făcut să rad. Articolul respectiv nu are absolut nicio sursă. Te duci la sursă și tot ce vezi este un link către un site antidrog. Patetic. Cel de-al doilea articol fie vorbește despre efecte secundare care apar de la consumul abundent pe termen lung sau la copiii mici sau despre etnobotanice care nu ar mai avea atâta succes dacă marijuana ar fi legală fie efecte care apar de la fumat. Marijuana poate fi și vaporizată și nu ar mai exista efectele negative de la fum. Al treilea articol practic a zis și tipul ăla același lucru pe care l-am zis și eu, totul depinde de doză și de cantitatea de THC. Doar un motiv în plus pentru care ar trebui să fie legală.

| Nilsson a răspuns (pentru chuckmanson):

Ai fumat vreodata iarba?

Nu văd ce relevanță are asta cu opiniile mele, având în vedere că sunt destui oameni care nu consumă dar care sunt pro legalizare. Dar ca să își răspund, am avut odată o tentativă cu niște colegi, dar nu cred că era iarbă, pentru că nu am simțit nimic. Dacă voi avea vreodată ocazia să încerc ceva de calitate, de ce nulaughinglaughing

Pai atunci de ce militezi pentru ceva ce nici nu stii macar despre ce e vorba?
Te iei dupa spusele altora?
Care e mai e diferenta dintre tine si un religios care crede orbeste in ceva?

Mă pot informa pe un anumit subiect și decide care ar trebui să fie abordarea oamenilor față de asta. Și nu, nu m-am luat după spusele altora, m-am informat pe subiect și am decis că ar fi bine ca marijuana să fie legală. Nu e nevoie să fii consumator ca să fii pro legalizare. Nu e nevoie să fii sărac sau bolnav pentru a milita pentru ajutorarea lor.

Te-ai informat prost, parerea mea.
Normal ca niste drogati vor sustine legalizarea, ca sa nu se mai ascunda de politisti si eventual sa cumpere iarba mai ieftin, dar sa sustii ceva fara a vedea pe pielea ta cu adevarat cum este ar fi o dovada de naivitate pura.
Mai bine ai milita pentru alte cauze decat sa incurajezi lumea sa sustina consumul de droguri.
Tu de ce crezi ca au interzis majoritatea statelor consumul de marijuana?
Nu se consuma inainte?
Sigur ca se consuma, oamenii au vazut efectele nocive ale acesteia si au hotarat sa inlature aceasta plaga.