Pentru ca elecricitate si pentru ca fizica.
Curentul sta in priza aia sub tensiune, atunci cand tu apropii incarcatorul de priza, rezistenta aerului nu mai e destul de mare incat sa nu permita electricitatii sa se trasmita din priza catre incarcator si astfel se formeaza un arc electric, curentul sare pur si simplu catre incarcator, procesul asta formeaza lumina (flama) si sunet.
Trebuie sa-ti faci griji daca acea flama persista si atunci cand incarcatorul e bagat in priza, sau cand priza e goala, atunci trebuie schimbata priza.
Deja am facut comanda pentru alta priza
A, da. Si apare din cauza uzurii sau in unele cazuri din cauza suprasolicitarii.
Ciudat pentru ca cand bagam pc ul nu facea asa ceva, faza e ca am laptop si imi este frica sa nu se intampla ceva cu el, am luat de ala cu buton http://www.emag.ro/......EVBNNBBBM/
e ok daca inchid de la buton si le tin mereu in priza?
In teorie sunt extrem de mici sansele sa se strice ceva la laptop, pentru ca e acelasi curent pe care laptopul tau e obinuit sa-l primeasca, acea scanteie nu are mai mult curent decat priza, in cel mai rau caz se deterioreaza placajul de pe acei pini de la incarcator.
E indiferent daca il bagi direct in priza sau opresti de la buton, cum spuneam, curentul e tot ala.
Daca il tin non stop in priza se poate intampla ceva?
Nu, insa eu zic ca mai bine il scoti din priza cand nu il folosesti pentru ca folosesti bateria degeaba. Bateria se descarca chiar si atunci cand laptopul e inchis, si daca e la incarcat o sa se tot incarca/se descarca. Intr-un ritm lent, intr-adevar, dar cu timpul se acumuleaza.
In plus eu mai am o teama cu socurile electrice care veneau mai demult in retea cand se mai intampla cate ceva, tin minte ca mai demult mi s-a ars o placa de retea, un televizor... mai multe lucruri. Asa ca prefer sa scot totul din priza cand nu folosesc (sau cel putin electronicele mai sensibile si scumpe) pentru ca nu am dat bani pe un UPC. Nu stiu daca se mai produc supraincarcari de astea de retea sau acum e mai bine, dar eu am ramas cu frica.
Da,si mie mi se intampla asta, e o absortie aiurita, iti recomand sa nu tii incarcatorul in laptop cand il bagi in priza! funda?
Nu stiu sa-ti raspund dar vreau sa-ti atrag atentia ca daca tot esti un tip inteligent trebuie sa scrii si corect ca altfel iti strici toata imaginea.
"Sti" este forma de infinitiv, in timp ce "stii" este verb la persoana a doua prezent, forma corecta in cazul de fata. Forme similare mai sunt "scrii", "fii" etc.
M-a corectat robotelu