| blondissima a întrebat:

De ce multi aleg sa se impace cu fostul/a?

Daca n-a mers prima data, de ce ar merge acum?

Eu certurile de doua trei zile nu le consider despartiri, nu despre asta vorbesc, ci despre perioade mai lungi in care fiecare, sau cel putin unul din doi isi gaseste alt partener.

Din cate am observat eu, cei ce se despart o data, daca se impaca se despart iar si iar pana obosesc.

Revin cu intrebarea :
Nu-i inutila impacarea dupa o despartire, nu-i doar o amagire, o pierdere de timp si sentimente?

12 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Bine ai revenit! Mi-a fost dor de tine.Nu intotdeauna este asa.Cunosc o pereche care se iubeau foarte mult,nu puteau sa traiasca despartiti.Dar, erau doua pietre tari. Aveau personalitati puternice.Dar,dupa o despartire de trei luni, au realizat cat de mult le lipsea persoana iubita, si au inceput sa mai lase fiecare de la el.Acum sunt foarte fericiti impreuna, sunt chiar un exemplu pentru multi tineri care vin si le cer sfaturi.Merita sa mai acorzi o sansa si mai multe.

ÉrotiqueConseils
| ÉrotiqueConseils a răspuns:

Bine că se vor "despărții", și nu se vor despărți.

| Klepto a răspuns:

Scenariu simplu:
El si ea cuplu, ei se despart, incearca sa-si gaseasca un/o alt/a partener/a
Intra intr-o alta relatie si fiecare relatie noua o sa fie invadata de multe deja-vu-uri, amintiri placute cu fostul/a, le uiti pe cele rele(majoritatea macar), o sa fie o sumedenie de catalizatori vizuali si la prima curba stransa in noua relatie, atasamentul emotional, el/ea se gandeste ca ii era mai bine x, ca o trata mai bine, ca n-ar fi trebuit, ca ar fi trebuit sa ma incerce, prea multe "ce-ar fi fost daca".
Este normal sa fugi inapoi la fostul/a, dupa o despartire si un anumit model, creierul intra intr-un fel de retragere.
Dupa cateva relatii ratate si vazand cat de rau este sa fii singur, fostul/a i se pare ca si baie in Sfantul Graal umplut cu apa din fantana tineretii a lui Ponce de Leon.
Plus ca este si mai usor sa o cuceresti pe fostul/a.
Tine mai mult de conform care in acest caz bate "Eu nu ling acolo unde scuip".
Ii ceva necesar si cateodata benefic, dupa o despartire iti dai seama ce prostie ai facut, ca o iubesti, ca inca este numarul 1 in viata ta, dai cu fundul de ciment si vezi ca nu este atat de bine sa fii singur.
Cateodata este doar o pierdere de timp, dar de alte ori este benefica("Daca il/o iubesti, lasa-l/-o sa plece").Te mai maturizezi intre timp, incepe sa nu-ti mai pese de defectele ei, exista si exceptii in care dupa x timp, s-au regasit, au realizat ca el era jumatatea lui si ea era jumatatea lui *insert predictable happy end*.

| Necrophagist a răspuns:

Doi oameni sunt doua aforisme diferite,nu poţi să îi împaci, singurătatea dezvăluie că asta e natural, că nu ne putem dezvălui suflul comun.Rezervele de dragoste ale incipitului se evaporează datorită defectelor noastre penibile, cu timpul uităm chestiile astea.Prin despărţire, prin uciderea unei relaţii am vrea să ne salvăm onoarea, odată ce e refăcută şi ne cuprinde teama de a fi între 4 pereţi ne împăcăm cu foştii

| blondissima explică:

@vancea, stii de ce am pus intrebarea?

| MenInShadow a răspuns:

Si eu zic la fel, te impaci, dar degeaba. Zici "inca tin la el/ea" chiar daca stii ca acel/acela va face aceiasi prostie iar si iar, e ca si cum te-ai face singur/singura sa suferi

| MenInShadow a răspuns:

A, dar pe langa asta, am uitat sa zic. Chiar daca s-a intamplat ce s-a intamplat, oricine merita o a 2 a sansa, poate chiar s-a schimbat si nu v-a mai face aceiasi prostie iarwinking

| AndreiGabi a răspuns:

Da,este inutila.Te desparti, fiecare gaseste pe altcineva dupa o ei de la capat.Adevarul este ca in ziua de azi relatiile sunt doar o joaca in care sentimentele sunt doar atractii de moment(interese) care chiar daca se pierd nu conteaza iar timpul oricum in mare majoritate(tinerii) il pierd degeaba.
Totusi sunt si cazuri in care chiar sunt sentimente in joc iar acestea, logic, le pierzi doar daca renunti...

| Reiatsunami a răspuns:

Oamenii se despart si se impaca deoarece sunt slabi si nu isi gestioneaza bine sentimentele.

| francesca89 a răspuns:

Nu'i chiar asa,poti sa dai uitarii trecutul, si sa o iei de la capat cu aceeasi persoana, iti spun din propria experienta.la mine au fost probleme chiar serioase, ne'am despartit si acum stam foarte bine.Depinde si de oameni, bine'nteles ca intre doua persoane care nu se mai suporta nu mai poate fi nimic, dar unde e inca dragoste...acolo sunt si sanse.numai bine

| jordan210cm a răspuns:

Eu cred ca poate fi posibil asa ceva,daca mi s-ar intampla mie ar trebi sa mai am unele ramasite de sentimente,sa merite a doua sansa acea persoana, pentru ca nu oricine merita, sa imi trezeasca nostalgii frumoase fosta partenera si sa stiu ca am constientizat amandoi greselile pe care le-am facut in trecut si ca de data aceasta nu se vor mai repeta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ba da blondissima.e rau cu rau, dar mai rau fara rau.si omul este o fiinta ciudata.cu mintea si apucaturile de neinteles.