| Facese a întrebat:

De ce, multi oameni nu cred in Dumnezeu, oare ei nu vad cite minuni sunt facute de el? Ce va determina sa perdeti credinta? Astept raspuns in special de la ei...

Răspuns Câştigător
| YourDailyApple a răspuns:

1. Mi-am permis sa ma indoiesc de existenta lui dumnezeu si sa imi pun intrebari daca exista cu adevarat.
2. In lume nu se intampla doar minuni si miracole, sa fim totusi seriosi! De boli, dezastre naturale... ce spui? Cum se face ca li se intampla lucruri rele si crestinilor buni, sau se intampla lucruri bune oamenilor rai?
3. Paradoxul lui Epicur.
4. Paradoxul omniscientei.
5. Am studiat cate putin si din alte religii (care sunt foarte multe de-altfel ), si am ajuns la concluzia ca nu sunt altceva decat mituri. Totul tine de geo-politica, tu as presupune ca esti de confesiune ortodox sau catolic pentru ca te-ai nascut in crestinism. Daca te nasteai in orientul mijlociu, erai musulman, sau daca te nasteai in orientul indepartat erai buddhist sau hindus!
6. Ne nastem atei! Cand un bebelus vine pe lume, el nu are conceptii despre dumnezeu, credinte religioase, sau filosofice. Acestea sunt implementate ulterior de catre partinti.
7. Nu am nevoie sa cred in zei pentru a avea o conduita morala.
Si ca o concluzie finala, sper ca religia, si oricealta dogma sau ideologie ce ne ingradeste libertatea de a gandi, sa fie abolite cat mai repede posibil.

30 răspunsuri:
kongeriket
| kongeriket a răspuns:

Dar cine ţi-a spus că mi-am pierdut credinţa? Nu aveam cum să pierd ceva ce nu am avut niciodată.
Nici măcar când aveam 7-8 ani tot nu mi se părea logică religia sau religiile în general.
Aveam în clasă colegi protestanţi şi un musulman iar asta m-a făcut să mă întreb din secunda 1 de ce ar fi corect ca eu să presupun din start că am dreptate iar colegii batişti/adventişti/musulmani nu au dreptate? Astfel că nu mi se părea plauzibil.
Mai mult, când la orele de îndoctrinare religioasă pe banii statului a început să mi se spună să mă feresc de non-creştini, atunci a fost prima dată când m-am declarat pe faţă ateu!
Cât strict despre existenţa zeului iudeo-creştin Yahve/'Mniezo', sunt atât de multe de spus încât aş putea scrie până mâine.
În primul rând... care minuni? Absolut toate fenomenele de pe Pământ au o explicaţie ştiinţifică şi raţională. La fel cum au şi toate fenomenele fiziologice. E treaba unora dacă vor să creadă că faptul că respiră se datorează unui inorog roz, lui Moş Crăciun, ceainicului rotitor sau lui Dumnezeu. Eu prefer să ştiu că existenţa mea se datorează unui act sexual dintre doi oameni, oameni pe care lingvistic îi numim părinţi. Atât şi nimic mai mult.

Aşadar, revin: Care minuni?
Când zeul tău preferat va veni şi va transforma Africa într-un continent prosper, mai discutăm. Pân' atunci, zeul iudeo-creştin este un zeu narcisist şi răzbunător şi, bonus, inexistent!
Salut.

| Alphawolf a răspuns:

Eu nu inteleg despre ce minuni vorbiti. Dar este o mare minune ca unii oameni au parte doar de minuni iar pe altii ii ocolesc total minunile. Crezi ca sunt dovezi sau argumente de existenta lui Dumnezeu? Eu nu cred! Iar daca nu exista ceva concret care sa ateste existenta acestui zeu, de ce as crede in existenta lui? Ar trebui sa-i cred pe toti care fac afirmati curioase sau care au numai copilarii in cap(minuni)? Ce ii determina pe credinciosi sa creada in Dumnezeu? Lipsa de realism, dorinta, frica si faptul ca pot fi manipulati de altii!? Logica nu ma lasa sa cred.

| cristi202 a răspuns:

Parintele:
Daca nu ai tu dovezi ca Dumnezeu exista, nu inseamna ca nu exista. In primul rind, nu stiinta e cea care ar trebui sa se ocupe de acest lucru, dupa cum nu cu un termometru de camera iti iei temperatura corpului. Si totusi, uneori stiinta a confirmat existenta lui Dumnezeu, a minunilor. Am sa iti dau doua exemple doar: cindva, in fata spitalului judetean din Timisoara, se tineau servicii de evanghelizare intr-un cort timp de o saptamana si se faceau rugaciuni pentru bolnavi. Intr-o zi, a venit un om din spital in scaunul cu rotile, om ce, din punctul de vedere al stiintei, al medicilor, nu ar mai fi putut sa umble vreodata. A fost vindecat instantaneu, a inceput sa alerge normal prin cort de bucurie, si a fost dus mai mult pe sus, pe brate, ca un sportiv invingator, de catre credinciosi, la spital si medicii au dat confirmarea ca a fost vindecat. Alt caz: o fetita nascuta cu probleme grave la inima (malformatii serioase) in Alba-Iulia. Medicii nu ii dadeau sanse de viata mai mult de doua-trei luni. Au mers parintii cu fetita la biserica, s-au rugat acolo pentru ea. Probleme a mai avut un timp (vreo doi ani), dar si astazi e in viata, si e perfect sanatoasa acum, are o inima perfect normala, si are vreo 16-17 ani. Stiinta poate confirma existenta lui Dumnezeu atunci cind El face o minune, altfel nu poti explica cum de un om cu o boala terminala are analizele urite care atesta boala, iar mai apoi, la zile sau citeva saptamini omul merge la medic, spune ca se simte bine si analizele ii iasa toate OK, desi se stie ca nici un tratament nu l-ar mai fi ajutat. Insa stiinta niciodata nu va putea arata ca Dumnezeu nu exista, caci ea se refera doar la acest Univers in care traim, ori Dumnezeu e mult deasupra acestui Univers. Stiinta in acest caz nu e instrumentul cu care ai putea verifica acest lucru.

ardnaxur1961
| ardnaxur1961 a răspuns:

De cand am vazut intrebarea ta, tot astept sa ne luminezi si pe noi, necredinciosii, care sunt minunile alea. Dar, asa, concret...nu povesti de adormit copiii.
In alta ordine de idei: cu ce naiba, te afecteaza pe tine faptul ca unii aleg sa gandeasca altfel? Ti-a luat vreun ateu painea de la gura? Ti-a pus vreun ateu piedica fix cand voiai sa intri in biserica si ti-ai spart nasul? Te-a legat vreun ateu in lanturi si s-a chinuit o zi si-o noapte sa te convinga de inexistenta lui Dumnezeu?

| Parintele a răspuns:

Nu exista nici o dovada stiintifica in sensul acesta. D-zeu nu exista pentru ca nu poti sa dovedesti ca exista.

| ramona30 a răspuns:

Minuni? Care minuni? Da-ne exemple, date, nume. Credinta de care vorbesti are istoria ei.
Pai credinta in zei a aparut in epoca de piatra. Oamenii nu isi puteau explica fenomenele naturii, cum ar fi ploaia, soarele, luna, ziua, noaptea, vantul, tunetele care ii ingrozeau etc. si au inceput sa creeze cate un zeu pentru fiecare fenomen al naturii. Deja devenise complicat pentru omul simplu. Sa ai atatia zei, nu mai stiai care cum e. Logic au inceput sa fie adoptate religiile care aveau un singur zeu, era mai simplu. Asa s-au dezvoltat islamismul si crestinismul si budhismul.
Sa nu uitam ca toti zei sunt creati de catre om, d-zeu, allah si altii sunt fiinte mitologice fiind creatia noastra.
Multa lume (cei ce ling icoane) are creierul la stadiul epocii de piatra si inca mai crede in d-zeu si ne dau citate din Biblie (carte scrisa de om), dar noi suntem suficienti de maturi si inteligenti sa nu mai credem in mos craciun.

| carpediem a răspuns:

Defineste minuni. Mai degraba seamana a izbeliste. E bine sa ai credinta, sa fi corect, sa respecti natura, dar nu-mi impuia capul cu cu lumina din cer, cu satanel izgonit din rai. Mai reusite sunt Legendele Olimpului.

| Kosuchin a răspuns:

Pai...cand preotul ala de Ierusalim ma va lasa sa ma tin scai de el toata ziua, in duminica pastelui, si sa vad "minunea" cu ochii mei, atunci voi crede =]. Untill then... :"

| bebetho a răspuns:

Wow, mie mi se pare ca sunt putini cei care nu cred. Da-mi exemple de minuni!
Ce ma determina? Mintea. Am doar un prieten imaginar, autosugestia.

| Edd_4925 a răspuns:

Pe mine ma impiedica ratiunea, in loc sa ma orbeasca doctrina. nu exista nicio dovada concludenta cum ca acest dumnezeu ar exista. inca de la o varsta frageda suntem indoctrinati, ni se impune sa credem, ne sunt bagate pe gat o groaza de teorii si invataturi false. ajungi sa zic la adolescenta, poti sa gandesti deja logic, sa creezi anumite legaturi intre adevarul existent si ceea ce ti s-a bagat in cap. doar ca atunci cand vine vorba de acest subiect, refuzi sa reflectezi. sa incepem de la aparitia omenirii. primii oameni? adam si eva. adam si eva aveau 3 baieti. rezulta ca specia umana s-a perpetuat in urma incestului saaaaau a homosexualitatii. ambele "manifestari" sunt "pacate" in zilele noastre. in fine. paradoxul lui epicur suna cam asa: "fie dumnezeu vrea sa opreasca raul, dar nu poate; fie poate, dar nu vrea. daca vrea, dar nu poate, atunci nu e atotputernic. daca poate si nu vrea, atunci este el însusi rau. daca dumnezeu poate opri raul si vrea sa-l opreasca, atunci de ce mai există rau în lume?". miracolele nu exista. miracolele sunt doar in mintea noastra incarcata de prea mult spiritual. daca miracolele ar exista, am trai in pace, nu am muri pe capete din cauza bolilor, nu ar exista in vocabularul universal cuvintele -crima, violenta, calamitate, genocid, etc-. oricum, parerea mea e ca fiecare e liber sa creada in cine/ce vrea, atata timp cat nu iti baga pe gat unele chestii. word up!

| 4b a răspuns:

Pai...ori nu vad minunile facute de El datorita faptului ca sunt prea ocupati cu viata de zi cu zi, ori nu le pasa de existenta Lui si ignora pe cel ce i-a creatsad trist...

| morningstar a răspuns:

Suntem nerecunoscatori ca nu vedem minunile pe care Dumnezeu le face in fiecare zi cu noi. Pentru ca sunt atat de multe incat ne place sa 'inchidem ochii' si sa spunem 'nu vad nicio minune'.
Pai faptul ca tu traiesti si nu faci practic nimic pentru asta, ca ai suflare de viata nu e o minune? Faptul ca natura isi urmeaza cursul indiferent ca noi vrem sau nu, un curs dirijat de o Mana de Sus nu e o minune? Faptul ca inima ta mai bate si nu pentru ca tu alegi sa bata sau nu, aceasta nu este o minune? Faptul ca Isus a murit, dar a depasit conditia umana inviind, faptul ca tu ai mintea intreaga pe cand altii nu, faptul ca ai toate organele bune si puse la locul lor ti se pare o intamplare, o coincidenta? Nu suntem decat niste creaturi minuscule fata de un Dumnezeu Atotputernic si tot ne razvratim si cerem minuni.

| puffika a răspuns:

Fiecare crede in ce vrea.
Uite am o pritena care nu crede in "chestii din astea" nici nu a vrut sa mearga cu mine la inviere.
Nu cred fiindca personale alea au ghinion si nu sunt prea fericite.
bye

| Filozoful a răspuns:

Nu e adevarat ca as astepta ceva de la el, si nu poti fi sigur ca minunile a fost facute de el pentru. ca nu ai fost acolo sa vezi.intradevar exista o forta superioara.Dar vreau sa spun si in leg cu religia, ea este manipulata de iluminati, deci poti fi sigur ca exista dumnezeu doar daca iti arata el un semn.Acum nu spun ca nu exista Dumnezeu, dar nu am fost noi de fata cand a facut minunile, si nu stim sigur ca el le-a facut.

| BOOBZen a răspuns:

Se prea poate sa fi avut o viata nasoala si acei oameni sa nu mai creada,dar eu cred ca in El,eu nu am o viata asa nasoala ca altii,adica am obtinut tot ce mi-am dar asta fiindca am crezut indiferent de ce nenorociri s-au mai intamplat in viata mea,dar eu m-am inchinat tot timpul in fiecare noapate,poate ca ceilalati oameni nu mai cred in Dumnezeu fiindca li sa-u intamplat porcarii in viata,dar asta e viata,nu poate fi plina de frumuseti,mai are si parti rele,dar poate asta-i motivul,fiindca n-au crezut in continuare si acum cred ca au de pierdut,dar hai sa vedem ce zice unul de ce nu crede, ca poate cum m-am gandit eu o fi gresit, si o fo alt motiv de ce n-or crede alti oameni in Dumnezeu

| Facese explică:

Elizabeth, nu te uita pe partea goala a paharului, uitate pe cea plina!

| Facese explică:

Chiar o minune :Vanga, ea singura demonstra ca Dumnezeu exista, construind o biserica din banii DONATI de oamenii cu adevarata credinta.Iar necazurile de pe lumea sunt ca o piedica pentru omenie facuta de cel rau...

Răspuns utilizator avertizat
| H4cK3r a răspuns:

Cate minuni sunt facute de Dumnezeu? Spune'mi una.

| H4cK3r a răspuns:

@yuyubarbie19
"sa vina din cer Lumina Sfanta e o mare minune"
nu vine "Lumina Sfanta" din cer,ci de la bricheta preotului

"Ca a inviat Dumnezeu asta nu e o minune?"
nu Dumnezeu a inviat,ci Iisus Hristos(dupa cum zice Crezul, Biblia etc), insa nu exista dovezi.

| elizabeth a răspuns:

Cate minuni cate minuni...dar nu cred deoarece vezi si tu cata saracie si cat chin ...si eu mai am dati cand zic ca nu cred in el sau in cele Sfinte dar nu stiu cum ca atunci cand ma duc la biserica imi place!(Hristos A Inviat!), Adevarat A Inviat!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Hristos a inviat.Din pacate,omul nu vede o minune,raspund prin tineluiH... Faptul ca existi, ca traiesti pe pamint, este o minune.Revin:Satana este printr noi,cistiga mult teren,noi sintem de vina,ca acceptam. Vrem bani,averi,ce facem cu ele,unde le luam? nu stim sa intelegem,sa iertam,ne urim,dusmanim,din nimic,nici azi,nu credem in EL, cel care ne-a creat. IARTA-I DOAMNE, ca nu stiu ce fac.Paste Fericit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Degeaba tunati si fulgerati impotriva parintelului pentru ca el nu-i decit alta intrupare a altui Toma care nu era decit alt "discipol".

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mie-mi place salata boeuf!

| Gumã a răspuns:

Eu cred. Ceilalti nu stiu de ce nu cred, poate ca unii i`au cerut ceva Lui Dumnezeu si nu au primit si asta ii determina sa nu mai creada in El.Raspunsu nu ti`l pot da eu, ci cei care nu cred in Dumnezeubig grin

| yuyubarbie19 a răspuns:

Eu cred in Dumnezeu.Pai hai sa ne gandim la minunile ce Le-a facut. Dupa parerea mea sa vina din cer Lumina Sfanta e o mare minune.Ca a inviata Dumnezeu asta nu e o minune? Toate lucrurile si minunile savarsite de El ne arata ca cu adevarat trebuie sa credem in el.Fiecare credinta crede in Dumnezeu.Dar fiecare credinta crede in alte istorii despreDumnezeu si sfinti. Dupa parerea mea cei ce nu cred in Dumnezeu nu ar trebui criticati chiar daca tu crezi in Dumnezeu.Paste fericit!