anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De ce ne "chinuie" atâtea gânduri: De unde venim? Unde plecam? Cine suntem? Etc? Ne "chinuie" cam tot, pe tot parcursul vieții. Dacă zic ca mi se rupe, ma chinuie vecinii sau rudele mai chinuite de problemele existențiale. În realitate suntem asa de - cum să-i zic oare? - înapoiați ca noi nici n-am fi crezut ca existam dacă nu ne spunea guvernul sau oamenii de știință. Nu ne putem vedea de viata noastră pur și simplu? Dreptul la părere nu înseamnă că trebuie Neapărat sa ne apucam de debitat ca altfel...
Plictisitorilor! Lăsați-o mai moale cu "ganditul'! Nu e pentru toată lumea.

6 răspunsuri:
| Frank51 a răspuns:

Mi se pare normal să ne gândim la asta, este curiozitate. Dacă e să vorbim despre asta, din curiozitate am aflat cam tot ce știm până acum. Dacă oamenii nu ar fi fost curioși, ar fi rămas în același stadiu, în stadiul primordial.

| anonim_4396 explică (pentru Frank51):

Ce treaba are curiozitatea cu debitatul...prin vecini? Dacă ești curios te duci și studiezi nu bați pe alții la cap.

| Frank51 a răspuns (pentru anonim_4396):

Dar tu crezi că din plictiseală vorbesc oamenii? Majoritatea din curiozitate, să mai vadă ce e nou.

| anonim_4396 explică (pentru Frank51):

S-ar putea sa ai dreptate: din curiozitate sa vadă ce mai este nou prin curtea vecinului.

| TamplaruAnisoara a răspuns:

Nu ai auzit de expresia:"te-a adus barza"? Daca si un copil este bântuit de astfel de gânduri cum nu ar fi si după ce afla ca a fost mințit?

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dacă nu suntem chinuiți și curioși ne plictisim, iar dacă ne plictisim devenim prânzul altor animale de de pradă.