Pentru ca putem, cand poti sa imbunatatesti o anumita experienta de ce sa nu o faci
Cineva a spus odata, nu-mi mai amintesc cine, ca era sarac. Incet -incet a urcat pe o treapta sociala mai inalta si tot asa, a trecut prin toate - pana sus. Cand a ajuns sus a vazut ca -si poate satisface tot ce vrea si are nevoie pentru ca de trebuit nu se mai punea problema sa-i trebuiasca ceva. avea totul. Ce inseamna "totul"? lucruri materiale? da, materie. Avea tot ce se putea sa aiba un om bogat, isi cumpara in secunda 2 tot ce poftea in secunda 1. Dupa ce a realizat ca nu mai avea nimic de satisfacut si nici un loc nou de vazut a simtit ca sa fii sus si cu bani nu e totul. Poate fi chiar nimic. Poate fi "moartea" spirituala si chiar fizica.Si si-a dorit sa fie din nou cum era, sa dea din putinul lui si celorlalti pentru ca numai sufletele care trec si au trecut prin greutati de orice natura stiu si inteleg pe altii in aceeasi situatie si-i pot ajuta sa se ridice.
Prin urmare ...pentru ce ne dorim in disperare mai mult decat avem? Pentru ca doar asa putem experimenta toate situatiile care ne apar in cale si putem selectiona dintre ele pe cele care ne fac bine sufletului si ne dau o anume stare de bine si realizare.Fiecare poate alege ce simte ca trebuie sa aleaga.
Si oamenii care aleg sa -si doreasca mult mai mult decat pot duce dceat sa se concentreze asupra ceea ce au, traiesc alte vieti si nu pe ale lor, ci pe ale celor bogati. Si asta nu e de condamnat.
Nu toata lumea isi dorete cel mai bun/mare/util/frumos/etc din orice.
Ai impresia asta deoarece de obicei asa sunt majoritatea oamenilor din televiziune, mass media etc, deci aceasta idee de 'cat mai mult si cat mai mare' este cea mai promovata.
Te-ar surprinde sa vezi ca mai suntem destul de multi cei care ne multumim si suntem fericiti cu mai putin sau cu cat avem.
Sa ai o zi frumoasa
Si eu tot imi pun intrebarea asta: in general, e bine sa fii pretentios sau maleabil?
Inainte sa vreau ce e cel mai mare, frumos, util, ma gandesc mai intai daca-l merit. cum bineinteles nu-l merit, dispare si dorinta deci ma multumesc cu ce am.
Pentru ca suntem oameni si vrem intotdeauna sa progresam...cum ar fi sa ne multumim toti cu ce suntem si cu ce avem? am fi mediocri
Daca ai fi modest, o sa-ti dispara usor usor competitia, comparatia cu cei din jur. Practic va disparea evolutia materiala care nu cred ca-i un lucru chiar asa de rau.
Sara,marimea conteaza.De ce ai vrea ceva ce deja ai? E ilogic si in plus de ce ai vrea ceva nefolositor ruginit si stupid?