Sunt de acord ca sunt prea multe ore. La liceu o sa fie si mai greu, pentru ca sigur o sa incepi la ora 7.30 dimineata si o sa termini la ora 2 dupa amiaza. Crede-ma ca atunci cand o sa ajungi acasa, nu prea o sa mai ai chef de iesit afara cu prietenii, mai ales daca o sa ai teme multe teme, mult de invatat, lucrari maine si altele. Chestia e ca daca ai colegi de treaba si sunteti cu totii prieteni buni, atunci te poti distra cat de cat si la scoala, iar ziua parca o sa treaca mai repede. Eu nu am avut norocul asta, pentru ca aproape toti din clasa erau niste vagabonzi fara cei sapte ani de acasa si din cauza asta, parca trecea mai greu ziua pentru mine. Oricum, eu nu am stat la toate orele, pentru ca nu vroiam eu sa stau pana la ultima ora, ca aveam sport, desen, muzica, religie si alte materii din astea, care mi se par banale si o pierdere de timp, mai ales ca profesorii nu puneau absente, asa ca pentru mine oricum unele zile treceau un pic mai repede si aveam ceva timp pentru alte lucruri. Daca ultima ora e matematica, chimie, geografie, fizica, romana, e mai greu. Dar gandeste-te macar in felul asta. E adevarat ca atunci cand o sa termini liceul, facultatea sau ce alte studii o sa mai faci, o sa ai o slujba, unde o sa lucrezi probabil zece ore pe zi, asa ca daca nu o sa te obisnuiesti cu orele mai putine de la scoala sau liceu, ce o sa faci cand o sa ai o slujba? Dar copiii sunt copii, asa ca trebuie sa profiti de copilarie cand ai ocazia, iar scoala si liceul te poate tine prea ocupat si uneori cand te astepti mai putin, observi ca a trecut copilaria pe langa tine si nu ai putut sa profiti de ea. Orice ai face, nu ai scapare, ca asa e peste tot in lume si trebuie sa te obisnuiesti.
Păi măi "Justin" ( ), dacă nu facem şcoala acum, ar trebui să o facem pe la 20 de ani, când de fapt pe la vârsta asta majoritatea au un job, ar însemna că dabea pe la vârsta de 34-35 ai putea să ai viaţa ta personală...
Sper că înţelegi ce vreau să spun.
Baftă!
Deoarece,cand esti mai mare, nu stai sa inveti la scoala, ci iti faci o afacere ... Daca ar fi dupa tine, atunci la 20 de ani ai invata tabla inmultirii si nu ai avea nici o cariera... Iar in legatura cu temele, acestea te ajuta sa nu uiti ce ai facut dimineata la scoala.
Să te iau simplu, dacă n-ar fi școală n-ar mai fii medici ( deci n-ar avea cine să te trateze), n-ar mai fi ingineri ( la primul cutremur ar cădea blocul/casa peste tine), n-ar exista programatori și lista continuă.
Dacă n-ar exista școală, respectiv liceu și facultate viața noastră ar fi un calvar.
Da tu te-ai gandit ca datorita copiilor ca tine Romania este cum este? Distractie o sa ai toata viata important e sa ai ceva in cap ca de distractie orice prost este in stare. Orice lucru vine la vremea lui rabdare.mai tarziu iti vei dori vremurile de acum cand te intretin parintii si tu stai la scoala.Tu crezi ca viata e o distractie? stai sa dai cu adevarat de viata cand va trebui sa muncesti sa te intreti singura si cand zic muncesti va trebui sa pui in valoare ce ai invatat la scoala asta daca ai invatat.
p.s stai chill ca nu vorbeam de tine am zis la modul general:*
Ca sa nu ajungeti idioti. Cu toate ca se pare ca e cam in zadar pentru majoritatea dintre voi...
Te-aş înjura numai din cauza numelui.
Păi, ce dracu vrei să faci în viaţă, păpuşă?
Dacă nu mergi la şcoală ca să înveţi şi tu câte ceva... n-o să ajungi prea departe.
P.S. Justin n-o să vorbească cu una ca tine.
Mai Justin Bieber, ma uimesti cu inteligenta ta. Daca nu vrei sa te duci la scoala nu te duce sweetheart. Nu va plange nimeni dupa tine, fii sigur. Du-te, fa-te cresetor si cu banii pe care ii faci te distrezi sau alege-ti oricare alta meserie pentru ca pari foarte frustrat de faptul ca treci prin tragedia numita scoala. Aaaa, si fa destui bani ca sa iti poti ajuta si copii sa se distreze in caz ca seamana cu tine...
Pai eu nu imi fac temele, deci am timp sa ma distrez. sac! intrebare de ratati.
Lăsaţi-o mă, că ea crede c-o s-o întreţină Justin Bieber. Cred că şi-a imaginat deja şi nunta.
Cine a zis ca o irosim? Te-ai gandit vreo clipa ca fara scoala nu prea-ti poti fauri un viitor? Tu crezi ca toata viata tot copilaresti? Stii ce-i grav? Tu mergi la scoala si nu prea le ai cu exprimarea, deci irosesti si scoala, nu? Vezi ca de copilarit poti copilarii si la 60 de ani, asta daca stii.
Ii vezi pe aia care matura strada pe un salariu de 5 milioane? ...eh,uite tipii aia au gandit ca tine, si uite au ajuns!
Http://www.youtube.com/watch?v=cWKIV9g3nyg
Vezi 15:29
Uite de asta trebuie sa faci scoala. Ca sa nu ajungi ca fata aceea care afirma ca limba engleza se vorbeste ''sa zicem'' in Anglia iar limba farnceza in Franta. Probabil nu a auzit de Canada unde se vorbeste atat limba engleza, cat si cea franceza. Si cu siguranta nu stie ca mare parte din africani vorbesc franceza, si ca in USA, Australia si New Zeenland se vorbeste engleza. Si cu siguranta acea fata nu a auzit de Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord. Si cu certitudine acea fata nu stie sa indice aceste tari pe harta.
Scoala trebuie sa faci pentru a nu ajunge sa te scremi atunci cand vrei sa comunici ceva, asa cum o face persoana din reportaj, persoana ce crede ca peste dealurile ce le-a vazut zi de zi sunt munti cu din care izvorasc rauri de lapte si miere, si ca acolo peste acele dealuri o fi vreo Alba ca Zapada si vreun Harap - Alb.
M-am gandit dar...la varsta noastra creierul este ca un buretel:obsoarbe usor orice informatie si o fixeaza mai bine.Nu se poate sa facem scoala cand o sa avem 60 de ani pentru ca atunci nu o sa mai retinem nimic(uita-te si tu in jur, poti invata vreo baba ceea ce inveti tu la scoala?). Invatam 12-20 de ani(dupa caz) dar dupa scapam. Daca stii cum sa-ti aranjezi timpul, ai destula vreme si pentru teme si pentru distractie...eu de ex. imi fac temele la scoala intr-o ora libera sau in pauze si dupa acasa am libertate sa fac ceea ce vreau:invat pentru admitere,ies afara, stau pe net, etc.
Si ce la scoala e frumos.inveti lucruri noi.Mie imi place la scoala! Daca te streza temele nu le mai fa...
@chelstone fetita din clip nu afirma ca limbile franceza si engleza se vorbesc doar in Franta respectiv Anglia. A spus destul de clar ca profesorii de la scoala le-au zis elevilor ca lor nu li se pare important sa invete aceste limbi deoarece nu se vor muta in Franta, Anglia. Si mi se pare nepotrivit sa faci comparatie intre cazurile astea. Acea fata isi doreste sa invete in conditiile care le are pe cand cea care a pus intrebarea vrea doar distractie si daca are internet acasa inseamna ca nu traieste ca cea din clip.
Deoarece copiii trebuie sa invete de mici ce inseamna "munca", ca daca vrei ceva in viata, trebuie sa muncesti si sa te zbati ca sa obti. Pentru ca aceea este perioada in care capacitatea de acumulare este foarte mare si nu degeaba scoala se face la o anumita varsta.
Distractie? Ai auzit de faptul ca lucrurile vin atunci cand esti pregatit pentru ele? O sa ai timp si de distractie cand vei ajunge sa muncesti, sa ai valoarea banului, sa fii pe picioarele tale.
Eu sunt de acord cu tine. oricum ca sa te angajezi trebuie` sa ai cunostinte...
Intr-un fel sunt de acord cu tine, pentru faptul ca se invata unele lucruri care mai tarziu nu ne vor folosi. Totusi scoala este importanta, asa ca trebuie sa treci prin ea. Cum vrei sa faci o meserie daca nu ai un minim de cunostinte?
Nu iti irosesti deloc copilaria "la scoala" decat daca vrei tu asta!
Eu merg si la scoala, dar imi si gasesc timp sa ma DISTREZ.
Nu stii ce te streseaza pe tine? mate si romana. ca daca stii sa adunsi si sa scazi ai scapat a? pai trebuie sa stii inmultirea si impartirea la romana!? ce mai conteaza stii sa scrii stii sa citesi da stii sa imi conjugi un verb? nu stii si la restul materiilor e foarte simplu engleza e usoara si frumoasa franceza hmm.nu prea imi place accentul ala.dar merge si la restul ca sa nu zic de istorie p care o iubesc.nu am ce zice lasa ca dai de dq la 20 de ani cand o sa lucrii de iti sar mainile si ai vrea sa dai timpul inapoi sa zici invata in dumnescrisu matii! uitete in jur si zi-mi asa vrei sa ajungi?