| ContDeTest a întrebat:

De ce ne plac apusurile de soare? Există vreo explicație științifică?

https://youtu.be/WKbqunENgmU

Răspuns Câştigător
| SingleForOne a răspuns:

Pe de-o parte, aș crede că, cantitățile atmosferice se schimbă pe timp de dimineață, de după amiază, și de seară, datorită "radiației solare" sau căldurii primite de la soare, intră în contact cu elementele care formează elementele atmosferice, fiind mai intense pe timp de zi sau după amiază. Pe timp de dimineață sau de seară sau de noapte, planeta nu poate exercita sau reflecta niciun nivel de căldură la nivel înalt, ceea ce înseamnă că iubim răsăritul și apusul pentru că acelea sunt momentele când radiațiile solare intră în contact cu atmosfera și pământul (și tot ce cuprinde), și momentele când radiația solară trece dincolo de "nivelul de orizont" care face parte dintr-o regiune a planetei (vice versa pentru răsărit sau apus), adică pământul și atmosfera reflectă ultimele particule de lumină și căldură, pe care noi le simțim pe acestea.
Pe de altă parte, aș considera motivele psihologice care sunt afectate de răsărit și de apus. Mă refer la teoria sentimentală sau practică care afectează psihologia unei persoane, care se extinde spre teoria culorilor în psihologie. Sunt anumite părți din creier, în special cele sentimentale, care apreciază lucrurile frumoase, și nu numai. Nu aș putea spune ce părți din creier, exact, motiv pentru care ar trebui să fii motivat să te documentezi. Majoritatea dintre noi iubim aceste culori, și apreciem să le vedem zi de zi sau de când în când, de asemenea apreciem aspectul cerului, dacă sunt nori sau nu, ce culori sunt și cum se schimbă. Apreciem lucrurile frumoase, în general, și facem acest lucru poate de când au apărut primele specii cu gândire logică și sentimente. Atât răsăritul cât și apusul au făcut parte în multe creații artistice sau fapte decisive, de la poezii, povești, sculpturi, picturi, etc, până la fondarea unei familii, uc1d3r3, duel, s1nuc1d3r3, onoare, fondarea sau îmbunătățirea unei națiuni - aici mă refer la faptul că în perioada apusului au fost planificate multe momente, o mare varietate, și asta de sute de mii de ani în urmă!
Dacă ți-a plăcut acest răspuns, lasă o fundă!

| ContDeTest explică (pentru SingleForOne):

E cel mai bun răspuns de până acum, dacă nu mai primesc altele o să dau fundă.

9 răspunsuri:
| CostinAlamariu a răspuns:

Dumnezeu le-a făcut frumoase ca noi să ne bucurăm de ele Ohappy

| carevaescu a răspuns:

E o intrebare sau vrei sa aduni vizionari?

| ContDeTest explică (pentru carevaescu):

Vreau să văd dacă mai sunt membri activi pe această categorie de la care ai ce învăța și cam cât de frecventată e categoria.
Așadar, referitor la întrebare, care ar fi părerea ta?

| carevaescu a răspuns (pentru ContDeTest):

Întrebarea ta se află strict în domeniul teorie estetică. Din nefericire e plină de bazaconii și ca urmare a fost lăsată uitării.
Din punct de vedere științific (sau în general, pozitivist) această întrebare nu poate fi momentan abordată. Nu există vreo cale de a aduna evidențe empirice pentru a proba un "de ce" când vine vorba de senzații estetice. Bineînțeles, din punct de vedere empiric se poate întreba "dacă" avem o anumită experiență estetică, iar răspunsul în cazul acesta ar fi da. Devine interesant dacă se întreabă "Cum" sunt create senzațiile estetice; aici se ipotetizează că neurologia va fi eventual capabilă să răspundă la această întrebare. Pe moment tot ceea ce putem spune este că creierul se activeaza într un anumit mod și acest lucru este corelat cu o senzație. Dar realitatea senzației, ca fenomen trăit, încă nu se știe cum s-ar putea face legătura cu ce se observă neurologic.
Dar pe scurt se ipotetizează că atunci când știm "cum" sunt create aceste senzații probabil vom ști și "de ce".
În paralel avem așa zisele științe umane (nu ar trebui să intre în categoria știința, dar lăsam dezbaterea pentru o altă ocazie) au tot propus diferite explicații, care bineînțeles sunt toate absurde.

Pe scurt, întrebarea ta nu poate avea, în acest moment, un răspuns adevărat.

Dacă asta nu te sperie, putem inventa răspunsuri creative. Și văd că deja s au ocupat colegii mai devreme.
La care mai adaug, satiric, că probabil ne plac apusurile pentru că are culoarea jarului deasupra căruia punem micii la grătar.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru ca probabil ne place aceasta atmosfera a infernului, sau avem tendința sa fim mai hardcore din punct de vedere energetic si spiritual și asociem cu stilul muzical rock apusul, chiar si cu Lucifer de după cădere, fiind considerat îngerul apusului.

| carevaescu a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai uitat de vampiri

| ContDeTest explică (pentru anonim_4396):

Interesantă opinie. Totuși unii nu asociază apusul cu muzica rock, cred că depinde de preferințele muzicale ale fiecăruia, dar e posibil ca cei mai mulți să asocieze apusul cu genul preferat.

| EliLeli a răspuns:

Atunci ne putem uita la soare cu ochiul liber.

Întrebări recente