Conform explicațiilor date de specialiști se pare că nu a trăit nici un om pană acum atâtea sute de ani cât scrie in Biblie. Unui cadavru i se poate stabili printre altele și vârsta la care a murit omul respectiv cu aproximație. Cadavre s-au tot găsit, adică mumii, veci chiar și de 6000 de ani dar nici una nu indica ca ar fi avut o viață atât de lungă. Mai este și altă problemă, faptul că modul in care măsurau atunci timpul nu e același cu cel de acum. Cercetările atestă că măsurarea timpului se făcea după fazele lunii sau după anotimpuri sau altele dar nu după soare, ceea ce ar fi dus la un număr mai mare de asa numiți "ani". Baftă!
De fapt, oamenii din prezent trăiesc mai mult decât oamenii din Evul Mediu sau mai de devreme datorită tehnologiei. (în special medicina are un rol determinant!)
Ca să nu mai vorbim de războaie care sunt infinit mai puţine acum şi cu mai puţine victime.
Totuşi, tehnologia e cu două tăişuri. Pe de-o parte ne prelungeşte viaţa, pe de altă parte ne-o scurtează (prin poluare şi toate celelalte).
Totuşi, e eronat să afirmi că nimeni nu trece de 110 ani. Ba trece! Şi încă cum.
Ah... că nu trec prea mulţi, aia-i altă poveste!
Esti confuz rau, si marius iti intretine confuzia. In Biblie scrie, ai dreptate, ca in epoca patriarhala oamenii traiau sute de ani. Dar tot Biblia iti spune de ce urmasii lor nu pot trai mai mult de 120 de ani. E propria hotarare, luata de Dumnezeu, dupa potop (nu dupa pacatul lui Adam, care ne-a costat nemurirea, tot conform Bibliei), de a pune o bariera genetica dezvoltarii umane. Si nu doar pocaitii cred asta, ci si o buna parte din crestinii ortodocsi.
Tron ti-am mai sus. Biblia e plina de greseli, pana dimineata ne poti pune astfel de intrebari pe baza basmelor din Biblie. Eu zic ca toti suntem de acord cu faptul ca Biblia e o carte de povesti asa ca poti renunta la intrebari pe tema ei.
Ii dai mai multa importanta decat merita.
Biblia spune ca au trait cam 950 de ani.Cand nici macar documentatia nu o ai, cum vrei sa formulezi intrebari bune? Si daca nu stii nici de ce murim, mai bine te-ai lasa de meserie.
In primul rand 7 miliarde suntem toti pote ca doar 3% dintre noi sunt batrini (nu stiu care e statistica si nici nu ma obosesc sa ma uit acu)... cat despre faza aia cu biblia, raspunsul in general acolo ii ca noi suntem pacatosi si ca asa a vrut Dumnezeu. Dreptul la viata ni s-a redat de catre Isus, iar faza cu anii pai ii simpla nu doar ca timpul era masurat altfel calendarul s-a schimbat si dupa aia.
Vad ca unii oameni nu au auzit de google, nu e ceva deosebit dar acolo poti gasi unele informatii destul de interesante cum ar fi ca o anumita persoana a murit nu de curand iar acea persoana avea 139 ani.
In ziua de azi,e greu sa ajungi la asa o virsta, mincare nesanatoasa, aer foarte "curat"...nu e asa de usor sa traiesti intr-o asa o lume stresanta,mai de mult oamenii ca Moise si altii traiau mai mult,ei nu mincau pe atunci hamburgeri,cartofi fri si coca-cola,ei mincau sanatos,sa rugau si erau credinciosi,si ce ti se pare asa de straniu in biblie? si e adevarat totul ce scrie in ea,de unde tu stii cum era lumea pe atunci? de unde stii ca n-a fost un sarpe vorbitor? de unde stii ca nu au trait asa de mult? doar nimeni nu a trait asa de mult ca sa ne spune ce a fost,numai Dumnezeu stie,si tot ce nea ramas este biblia,noi nu traim azi asa demult,ca nu vezi ce prostii sint in ziua de azi? vezi ce lume? e strasnic! si Dumnezeu nea scurtat zilele ca sunte forte-forte pacatosi, si noi trebuie in timpul acesta sa ne staruim sa fim cit mai buni! asa dar a facut Dumnezeu ca sa traim mai putin, si trebuie sa fie asa cum spune El!
PACE!
Eu cred ca inainte oamenii traiau mai putin, acum traiesc mai mult pentru ca exista igiena, apa potabila si alte conditii.
Ce mai mi se pare aiurea e ca Adam si Eva a populat pamantul,din nou inposibil pentru ca daca copii lor ar fi facut-o intre ei,ei fiind frati, ar fi iesit niste copii cu malformatii pentru ca nu are cum sa o faca fartii intre ei, plus ca dupa cum zice Dumnezeu e pacat.tot ceva ce nu se leaga
@NoChanceForUs
Cum se face ca orice spun eu sau orice intreb tu esti de 3x mai destept? Sa fi un fel de Albert Einstein? Eu am dat un exemplu logic si anume ca nimeni nu a depasit 105-110, adica de ce nu ajunge nimeni la 120? Nu ca trebuie sa traim pana atunci sau etc.Dar daca esti aerian ce sa faci? Am intrebat de ce nu se mai traieste atat de mult? Poate ma lamuteti tu, ce spui?
Ok eu e ineleg ca esti aten si intrebarile tale sunt chiar bune si te punpe ganduri, dar asta nu iti da dreptul de a lua in ras o intamplare biblica. Oamenii poate traiau atunci asa mult; nu era atata pacat si Dumnezeu le dadea o viata mai lunga in fericire alaturi de familia lor. Acum la cata desfranare este... si hai sa o luam si biologic: tesuturile nu pot rezista mai mult de 120 de ani si dn cauza conditiilor de mediu nefavorabile. Nu stiu ce sa mai zic...
Poi daca u sti atatea inseamna ca chiar ai citit biblia . Si in legatura cu viata oamenilor: daca nu ar exista boli si accidente si toate chestile ale din care mor oamenii ar trai 160 de ani. Ca asa ziceau pe discoveri ca atata a fost creat sa functioneze organismul uman da asta fara alte chestii care ii dauneaza. Sper ca te'am ajutat
De ce crezi tu ca 70-80 de ani inseamna viata? si vesnicia inseamna moarte? fiindca este scris; cine cauta si iubeste viata aceasta, va muri.cine cauta viata vesnica cu tot dinadinsul va trai chiar daca a murit.cum iti explici,intorsatura asta de situatie? daca traiesti in pacat, esti mort chiar daca traiesti. daca traiesti in Iisus Hristos, care este calea adevarul si viata esti viu si vei fi viu vesnic. pocaitii? stii tu ce inseamna pocait? habar nu ai fiindca daca ai sti ce inseamna NASCUT DIN NOU vei dori sa fii pocait.dar nu stii si nici sanse prea mari nu ai sa afli.cel putin de pe TPU.