Pentru că nu avem ce vedea mai mult acolo și că costurile sunt imense. Luna e doar un amărât de satelit și ar fi risipă de bani. Însă din câte am înțeles se va mai face o vizită în viitor de către chinezi.
Nu e rentabil. Acum umbla dupa asteroizi bogati in minerale sa-i stoarca de bogatii ca nu le mai ajunge bogatilor aurul.Si oricum calatoriile in spatiu sunt o crima la adresa umanitatii.
"Am" fost de mai multe ori pe luna. Au fost 6 misiuni umane pe luna pana acum. Nu merg pentru ca nu au un interes pentru asta. Sa trimiti oameni e scump si nu prea au de ce sa o faca, nu au un motiv. Trimit nave, luna are sateliti care o "urmaresc", asa ca un om nu ar face nimic ce nu poate face o sonda sau un rover.
De exemplu recent au prabusit un satelit intr-un crater de pe luna ca sa vada daca se ridica vapori de apa, si surpriza, s-au ridicat, deci exista apa si pe luna. Si nu a fost nevoie de un om (prezent acolo) pentru descoperirea asta care e probabil mai importanta decat ce au descoperit toate cele 6 misiuni cu echipaj uman la un loc.
Nu a fost nimeni pe luna.
Au mintit popoarele cu televizoarele.
https://www.youtube.com/watch?v=xiIjyQsYJes
La fel cred si eu, am si indoieli in privinta formei pamantului!
Nici chiar asa.
Echipajele umane au aselenizat de mai multe ori pe Luna, citeste despre programul Apollo. Problema este ca un asemenea program nu este fezabil. Programul Apollo a inghitit aproape 100 miliarde de dolari la valoarea de acum, iar rezultatele palpabile ale acestui program au fost infingerea unui steag pe suprafata selenara si prelevarea unor bolovani care au demonstrat, in sfarsit, ca Luna nu e facuta din branza. Riscuri foarte crescute pentru echipaje, cheltuieli enorme, valoare stiintifica scazuta, valoare economica zero, acumulare infima de prestigiu in caz de reusita. Acestea sunt motivele pentru care reintoarcerea pe Luna este atat de neinteresanta.
eugeniu_6685 întreabă: