Lumina artificiala (lumina provenita de la bec) are miros, insa cand s-a incins
Şi nu ştiu ce să-ţi răspund, deoarece nu m-am întrebat asta niciodată... sau poate pentru că m-am întrebat, dar nu am găsit un răspuns.
Da, lasă fizică... că stă bine undeva departe.
Nu ştiu.
Pai stai asa putin. De unde stii ca nu are? E la fel ca apa inodora incolora si insipida? O raza de lumina cu ochiul liber o percepem ca fiind incolora. Si daca aceeasi raza trece printr-o prisma in functie de unghiurile de refractare putem observa ca e de fapt formata din toate culorile. De unde stim ca nu se intampla acelasi lucru si cu mirosul?
P.S. Si cainii au simtul olfactiv mai dezvoltat decat noi!
Mă tu erai răcit și aveai nasul înfundat și de aia nu ai simțit, ce miros avea lumina.
Ba Davidoglu (1954), inca mai crezi ca vorbesti cu un mucea? Ia foloseste tu pers.2 plural, in postarile facute la adresa mea! Ca n-ai nici anii mei de armata si nici studiile/experientele mele.
In alta ordine de idei, sa stii ca am sinusurile perfect desfundate (sex&bere&rock).
N-ai fi baiat rau, daca ai sti sa citesti printre randuri. Hai sa traiesti! Pardon... sa traiti!
Domnule general, dacă vă veți ține năsucul lipit de un bec obișnuit, cu filament, prin care trece curent electric, spre exemplu unul de 100 de W, pentru câteva minute, s-ar putea să aveți alte idei privind importanta problemă a mirosului... luminii.
Vezi daca nu esti sinestezic? In primul rand creierul este setat sa traduca semnalele din simturi in parti diferite. Lumina are un centru, mirosul altul. In al doilea rand, fizic, fascicolul de lumina are viteza mult mai mare decat molecula de miros, care nu are viteza proprie, ci se leaga de una de aer, si este transportata de curenti. Cred.