Cel mai probabil interse economice GROASE
in 1998 am auzit si apoi vazut la un targ de calculatoare cum un romana a modificat o unitate optica si a facut storage pe un disc de fonta (NO SHlT), capacitatea vehiculata atunci dera 300T per disc, care insemna o solutie FOARTE IEFTINA si de capacitati extreme (pe vremea aia un hdd de 2G era minunea lumii)
dupa cativa ani... nu a aparut nimic, asa ca l-am cautat pe internet si am dat de un site in care tipul isi oferea tehnologia
NIMENI nu a luat-o in considerare, s-ar fi pierdut afaceri de miliarde pentru ca toate solutiile de storage si back-up s-ar fi dus de-a dura, nimeni nu mai scria CD-uri, puteai pune toate filmele in format dvd la vremea aia pe un singur disc de fonta, insa cel mai dur ar fi lovit in solutiile de back-up care o unitate de banda costa cel putin 5000eu si o banda de 160G costa ceva de gen 150eu, iar companiile mari cumparau sa isi faca backup redundant (de mai multe ori pe benzi si unitati diferite)
la fel as putea spune de masinile electrice care in anii 80 a fost facuta una foarte, FOARTE buna si FOARTE IEFTINA, si abia in ziua de azi in sfarsit se incearca incet incet si cu preturi USTURATOARE
la fel pot sa spun de camera video digitala, primii care au facut una functionala a fost firma Kodak, cu vreo 2 decenii inainte de a apare pe piata si a deveni populara pentru ca dupa ce au facut-o au ingropat-o, ca doua decenii sa mai vanda film (erau cei mai buni si mai mari producatori de film) iar acum firma Kodak e un fel de gluma proasta fata de ce erau pe vremea aia
ETC!
Pentru ca nu s-au gasit inca metode de a face graphen la scara mare cu costuri mici.
Plus ca siliconul e un material care poate fi transportat si manipulat usor, ca na, e ceva solid. Graphenul are doar un atom grosime, deci daca pui mana pe el (sau daca suflii spre el) se face praf. Si nici nu e vizibil cu ochiul liber.
virusmortal întreabă:
danciu17o10 întreabă: